Air Gesture: nieuwe feature van de Samsung Galaxy S4?

Nieuw van Samsung: Air Gesture. Gebaren in de lucht om de bediening van een apparaat – een televisie, een koelkast, of…. een Galaxy S4 – makkelijker te maken. Tenminste, als we een patentaanvraag diep uit de kelders van de Amerikaanse en Europese patentbureaus mogen geloven.

samsung-galaxy-s4-air-gesture

Met Air Gesture kan een apparaat middels de camera en een aantal andere sensoren het ‘veld’ voor het apparaat scannen, en reageren op allerlei gebeurtenissen die plaatsvinden zonder dat iemand het apparaat zelf aanraakt. Science fiction? Misschien wel als je nog nooit van dingen als Kinect gehoord hebt. In de wollige bewoording van de patentaanvraag:

“…to allow a user to use a gesture recognition function by easily adjusting the sensitivity of gesture input while inputting a gesture…”

Met een dergelijke techniek zou je dus kunnen denken dat het touchscreen zelf op termijn minder belangrijk wordt voor de bediening van een smartphone, hoewel het waarschijnlijk is dat een feature als Air Gesture in eerste instantie vooral als mooie gimmick zal dienen.

samsung-galaxy-s4-air-gesture-floating-touch

Natuurlijk heb ik geen idee of deze functie ook daadwerkelijk in de Galaxy S4 ingebakken zal worden, maar op de bovenstaande afbeelding zien we toch echt iets dat lijkt op een smartphone (ow, vooruit: of een tablet). Ook de benaming Air Gesture sluit mooi aan bij bestaande Samsung features zoals Air View op de Galaxy Note 2. En last but not least: dit patent is geclassificeerd in categorie 9 van het Nice systeem. Categorie 9 is heel breed – maar koelkasten vallen er niet onder, en mobiele apparaten wel.

Mij lijkt dit stiekem wel erg tof, zelfs al is het in het begin alleen maar een gimmick. En ik best vast niet de enige… 😉 (of wel?)

(via 1 en 2)

Laat wat van je horen

*