Samsung Galaxy S4 Active officieel onthuld (update: +prijs)

Het zal er al aan te komen, en vandaag is het dan zover: de water- en stofdichte Samsung Galaxy S4 Active is officieel geïntroduceerd. Nagenoeg alle details van het toestel waren al bekend, maar een paar nieuwigheden komen we wel degelijk te weten.

samsung-galaxy-s4-active-pers-2

 

In ieder geval vertoont de Galaxy S4 Active intern grote gelijkenissen met de ‘gewone’ S4: een 1,9 GHz Snapdragon 600 quad core processor, een 2600 mAh batterij, en een 1080p full HD beeldscherm met een diagonaal van vijf inch. In tegenstelling tot de S4 zelf, is het scherm van de S4 Active van het LCD type – géén Super Amoled scherm dus.

De camera van de S4 Active heeft een acht megapixel resolutie, en beschikt over een speciale Aqua Mode – inderdaad, een modus die geoptimaliseerd is om ook onder water mooie foto’s en video’s vast te leggen. Het toestel is dan ook voorzien van een zogeheten IP67 classificatie, en gaat daarmee nog een stap verder dan de IP57 classificatie van bijvoorbeeld de Sony Xperia Z.

samsung-galaxy-s4-active-pers-1samsung-galaxy-s4-active-pers-3samsung-galaxy-s4-active-pers-4samsung-galaxy-s4-active-pers-5

Daarnaast de S4 Active voorzien van alle gemakken die we al kennen van zijn minder sportieve broer als Air ViewAir Gesture, S Health, S Translator en meer.

Voorlopig staan er drie kleurvarianten in de planning: Urban Grey, Dive Blue en Orange Flare, waarvan de grijze versie in eerste instantie in ons land te koop zal zijn voor de adviesprijs van € 649,-. Een precieze releasedatum is nog niet genoemd – Samsung houdt het op ‘vanaf de zomer’.

Samsung Introduces the GALAXY S4 mini

(via 1, 2)

Reacties

 1. Killian zegt:

  dilemma:
  Haarlem opent nieuwe vestiging Tmobile met op 13 juni 50% korting voor 24 maanden bij de S4. Goede deal dus.
  Maar deze Active ziet er ook echt ganz geyl uit..
  Enig idee hoeveel meer deze zal gaan kosten? (Minder mag natuurlijk ook 😉 )

  Wachten op de active of de 13e die aanbieding doen..

Laat wat van je horen

*