Tip: weer een 3×4 keyboard op je Samsung Galaxy S4

Na de Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S4 bleek de mogelijkheid om een 3×4 toetsenbord te gebruiken verdwenen. En inmiddels is ook duidelijk dat deze waarschijnlijk niet meer terugkomt. Uit veel reacties hier op SamsungGalaxyS4.nl blijkt dat er veel mensen zijn die dit toetsenbord graag gebruikten. Dus is de vraag: wat nu?

samsung-galaxy-3x4-keyboard-t9

Een zoektocht leert dat er eigenlijk verbazingwekkend weinig goede alternatieven te vinden zijn op dit moment – zeker als ze ook nog eens over een Nederlandstalige T9 functie moeten beschikken. Dus zolang een toetsenbord app als Swiftkey niet voorzien is van een 3×4 modus, moet je het doen met… een app als Perfect Keyboard.

De gratis versie is uiteraard te vinden in de Play Store HIER. Je moet dan wel nog zelf het Nederlandse taalpakket installeren (HIER), maar dan schijnt hij ook behoorlijk doeltreffend te zijn. Ik schrijf ‘schijnt’, want ondanks dat ik ‘m zelf ook geprobeerd heb, is het jaren geleden dat ik een dergelijk keyboard gebruikte, waardoor ik het lastig vind om er een gefundeerd oordeel over te geven. In ieder geval worden de getypte woorden goed herkend.

Heb jij ‘m ook geïnstalleerd en gebruikt? Laat hieronder even weten wat je van Perfect Keyboard vindt! Heb jij een andere oplossing of een beter alternatief gevonden? Ook dat lezen we hier graag!

PS: een nieuw toetsenbord installeren – inclusief taalpakket – is net even iets ingewikkelder dan een normale app op je Galaxy S4 zetten. Voor een uitgebreide beschrijving van de installatie van Perfect Keyboard kun je terecht bij onze collega’s van GalaxyClub, HIER.

Laat wat van je horen

*