Samsung verkoopt 23,4 miljoen Galaxy S4’s in het tweede kwartaal

Het is weer die tijd van het jaar dat allerlei grote fabrikanten een boekje open doen over hun prestaties gedurende het afgelopen kwartaal. Als hongerige wolven duiken analisten vervolgens op die cijfers, om er interessante conclusies uit te trekken. Zo blijkt onder meer dat Samsung maarliefst 23,4 miljoen Galaxy S4’s verkocht in het tweede kwartaal.

20130502_132559

In totaal wist Samsung 71 miljoen smartphones aan de man te brengen, en is dus met afstand de grootste fabrikant van slimme telefoons. Hiermee was éénderde van alle verkochte smartphones een Samsung – terwijl éénderde van alle verkochte Samsungs dus weer een Galaxy S4 was. En dat, terwijl de Galaxy S4 niet eens het volledige kwartaal verkrijgbaar was.

Wie into de strijd tussen de nummer één en twee op de markt – Samsung en Apple dus – is, vind het misschien ook nog leuk om te weten dat er vermoedelijk méér Galaxy S4’s over de toonbank gingen dan iPhone 5’s. Apple verkocht in totaal 31 miljoen iPhones. En hoewel Apple zelf geen details geeft over hoeveel er van welk model verkocht zijn, schatten analisten dat 22 van de 31 miljoen toestellen van het vijfde type is. Hiermee is de Galaxy S4 dus niet alleen het bestverkopende Android toestel, maar de bestverkopende smartphone überhaupt.

Overigens is dit laatste weliswaar een heugelijk feit, maar het maakt ook deel uit van de natuurlijke pieken en dalen in smartphoneland. Straks, als Apple een nieuwe iPhone aankondigt, is dát model weer een tijdje de best verkopende smartphone – tot Samsung met een nieuwe model op de proppen komt om het stokje over te nemen.

Wanneer zal de tijd aanbreken dat een derde fabrikant zich écht kan mengen tussen de twee dominante giganten? (Ik weet het niet).

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*