Binnenkort: een horloge voor bij je Samsung Galaxy S4

Dat er – soms met wat zoekwerk – verschillende opvallende accessoires voor de Samsung Galaxy S4 verkrijgbaar zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar over een paar dagen komt daar nog een hele aardige bij: dan onthult Samsung in Berlijn namelijk haar Galaxy Gear smartwatch, die als accessoire bij je Galaxy smartphone dient.

samsung-galaxy-gear-concept-1

 

Conceptafbeelding van de Gear – dus níet hoe hij er écht uit zal zien (dat weten we namelijk nog niet)

De Galaxy Gear is dus in feite een horloge, die via NFC en Bluetooth verbonden is met je smartphone. Je kunt dan via een speciale app – Gear Manager – via je telefoon allerlei dingen op je horloge beheren, en deels ook vice versa. Zo kun je waarschijnlijk ook vanaf je Gear emailen, bellen en SMSsen, wat dan natuurlijk eigenlijk gewoon via je je telefoon gaat.

De Gear is, voor zover de specificaties van het apparaatje bekend zijn, uitgerust met een 2,5 inch beeldscherm, en heeft een dualcore processor aan boord, evenals een eigen camera.

So far so good, maarre… zou het iets zijn? Lijkt het je handig, zo’n verlengstuk van je telefoon om je pols? In ieder geval kun je je telefoon zelf dan wat vaker gewoon in je tas of binnenzak laten zitten. Aan de andere kant bestaat er natuurlijk het gevaar dat het allemaal net iets té scifi-erig wordt – hoewel mensen dat vijftien jaar geleden ook vonden van de mobiele telefoon.

Met andere woorden: gaan we binnenkort de toekomst van mobiele technologie zien? Of wordt dit gewoon een zoveelste accessoire die een paar mensen hier en daar aanspreekt?

Overigens zal de Galaxy Gear niet alleen werken met de Galaxy S4 – voor zover bekend is de enige vereiste dat de Gear Manager app op je telefoon kan worden geïnstalleerd, dus vermoedelijk kun je ‘m ook gebruiken in combinatie met allerlei Galaxy toestel die wat minder state-of-the-art zijn.

De Galaxy Gear zal tegelijk met de Galaxy Note 3 op vier september onthuld worden, waarna hij begin oktober daadwerkelijk verkrijgbaar zijn, voor een wat mij betreft best-wel-pittige prijs rond de 300 euro (als de geruchten kloppen). Je kunt dan kiezen uit verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, grijs, en oranje.

 

Reacties

  1. beewee72 zegt:

    Beetje duur voor een gadget maar wel een hele leuke!!
    Ben benieuwd hoe hij er defenitief uit gaat zien.
    Toch maar eens ergens proberen en dan misschien mijn spaarvarken een tikkie verkopen! 😉

  2. Bellen, emailen en smsen. Dat zijn juist de dingen die ik niet doe met mijn telefoon.

  3. Die prijs is veel te hoog voor een accessoire zoals de Gear. Hoe graag ik het zou willen hebben/testen, voor 300 euro begin ik daar niet aan. Jammer voor Samsung.

Laat wat van je horen

*