Releasedata voor de Samsung Galaxy S4 Mini, Zoom en Active

Gisteren dook hij voor het eerst op: de Samsung Galaxy S4 Zoom – de Galaxy S4 variant met 16 megapixel camera (en midrange specificaties). Daarnaast staan ook de Galaxy S4 Mini en de Galaxy S4 Active – die stof- en waterdicht is – in de planning. Vandaag kunnen we een blik werpen óp die planning.

releasedatum-samsung-galaxy-s4-mini-active-zoom

Zoals het er schijnbaar nu voor staat, komt de Galaxy S4 Mini in week 29, oftewel tussen 15 en 19 juli. En wel in een zwarte en witte variant. De Galaxy S4 Mini is een toestel met een 4,3 inch beeldscherm. Over de precieze specificaties bestaat nog verwarring – wordt de processor een dualcore of een quadcore model? Heeft het scherm een qHD (960 x 540 pixels), of toch een 720p HD resolutie? Het is nu week 19 – dus uiterlijk over een week of 10 weten we het zeker.

In dezelfde week moet ook de Galaxy S4 Active verschijnen, voor iedereen die graag een toestel heeft die tegen stof en water kan. Over de specificaties van deze outdoor S4 is ook nog maar weinig bekend – maar schijnbaar ligt het toestel straks in de winkel in een metallic oranje jasje.

Al ruim voor de Galaxy S4 Mini en Active komt de Galaxy S4 Zoom. De zwarte en witte toestelversies in respectievelijk week 23 (3 t/m 7 juni) en week 25 (17 t/m 21 juni). De S4 Zoom heeft zoals gezegd een 16 megapixel camera aan boord – mogelijk dezelfde als in de Galaxy Camera – en een 4,3 inch qHD beeldscherm.

Het lijkt erop dat Samsung de naamsbekendheid van de Galaxy S4 optimaal zal inzetten om ook andere, specifieke smartphonemodellen onder de aandacht te brengen. Toch lijkt het erop dat geen van de spin offs echt vergelijkbaar zal zijn met de ‘echte’ Galaxy S4 – niet als je de toestellen als totaalpakket bekijkt, tenminste. Maar vermoedelijk zal de prijs daar dan ook naar zijn.

(via)

Reacties

  1. Prima voorlichting, bedankt!

Laat wat van je horen

*