Meer verwarrende geruchten over de processor van de Samsung Galaxy S4

Wat? Nóg meer verwarrende geruchten? Ja, dus: PhoneArena lanceert het bericht dat de Samsung Galaxy S4 mogelijk met een Qualcomm Snapdragon 600 processor op de markt zou kunnen komen, in plaats van met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa SoC.

samsung-galaxy-s4-qualcomm-soc-snapdragon-600

Een paar dagen terug schreef ik al – op basis van opgedoken benchmark resultaten en data – dat ik denk dat er in verschillende landen verschillende versies van de Galaxy S4 zullen komen. Vermoedelijk zou de ‘internationale’ versie van het toestel, zeg maar de versie die we hier in Europa krijgen, wél uitgerust zijn met een Exynos processor, terwijl specifieke landen zoals de VS en Zuid-Korea een variant kunnen verwachten met een Snapdragon chip. Eventueel bestaat de kans dat de 4G/LTE versie van de Galaxy S4 overal over de laatstgenoemde processor zal beschikken.

Zoals gezegd gooit PhoneArena dus olie op het vuur door te stellen dat de nieuwe Exynos processoren stiekem nogal wat problemen zouden hebben met energieverbruik en koeling, en dat een keuze voor Qualcomm’s – overigens razendsnelle – processor dus best logisch kan zijn. Aldus experts uit de industrie.

Mochten deze problemen inderdaad bestaan, dan lijkt me een keuze voor de Snapdragon 600 processor een logische. Deze is razendsnel, zo blijkt uit de eerste benchmarktests die met HTC’s gloednieuwe One zijn uitgevoerd – meer dan 12000 punten in de Quadrant benchmark app spreken voor zich (de huidige Galaxy S3 scoort om en nabij de 6000).

Op grafisch gebied is de Snapdragon 600 ook al geen slome jongen, met de Adreno 320 GPU die momenteel tot de absolute top behoort op het gebied van grafische mobiele technologie.

Zou het jammer zijn als Samsung voor de Galaxy S4 kiest voor een Snapdragon processor? Mijn nerdy kant zegt ja (omdat ik een beetje fan ben van de Exynos processoren van Samsung zelf – gek he?). Maar natuurlijk is het absoluut níet jammer als de S4 komt met een processor waarvan we weten dat deze echt ontzéttend snel is, en geen problemen heeft met energieverbruik en oververhitting.

Laat die 14e maart maar komen – van al die geruchten wordt uiteindelijk niemand wijzer!

PS: overigens blijft het SamsungExynos Twitteraccount – zoals Sammobile ook aangeeft – maar doorgaan met suggestieve vragen stellen over welke processor wij verwachten in welk Samsung apparaat. Zouden zij iets weten dat wij niet weten?

Laat wat van je horen

*