Preview: Android 5.0 Lollipop op de Samsung Galaxy S4

Eerder deze week leek al bevestigd dat de Samsung Galaxy S4 inderdaad een update naar Android 5.0 Lollipop zal krijgen. En nu duikt er zowaar een heuse preview op van een vroege versie van de nieuwe software.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-update-preview-1

Uiteraard was het Sammobile die dankzij hun goede connecties een vroege versie van Android 5.0 voor de Galaxy S4 in handen kregen. De ontwikkeling bevindt zich nog in een vroeg stadium, waardoor het nog geen goed idee is deze nu al zelf op het toestel te flashen. Dat neemt niet weg dat we een aardig blik krijgen op wat de Galaxy S4 straks te wachten staat.

samsung-galaxy-s4-android-5-0-lollipop-update-preview-2w

De interface ondergaat zo te zien een flinke make over. De Galaxy S4 lijkt een flink deel van de vernieuwde TouchWiz interface te krijgen dit Samsung sinds de Galaxy S5 gebruikt. De menu’s krijgen een witte achtergrond, en de interface wordt in zijn geheel een stukje overzichtelijker. Op dit moment schijnt de nieuwe software al vloeiender te draaien dan de huidige Android 4.4.2.

Op de vraag wanneer de Galaxy S4 de update naar Android 5.0 zal krijgen, valt nog geen antwoord te geven. Samsung zelf wil nog niets bekend maken. Wij houden het voor nu maar even op vroeg in 2015 – of in ieder geval níet dit jaar nog.

Als je meer wilt zien van Android 5.0 op de Galaxy S4 kun je terecht op Sammobile HIER.

Reacties

 1. herman van der snoek zegt:

  Hebben ze met Lollipop ook het up to date houden van de klok onder de knie of moet ik daar nog op wachten?

 2. Gaat Lollipop alleen over kleurtjes of zijn er ook functionele verbeteringen waar je wat aan hebt?

 3. Beetje jammer van de verandering van de sms-app.. die ziet dr in de kitkat-versie wel mooier uit ,, maar voor de rest n prima update denk ik,je hoeft niet zo omslachtig naar bepaalde dingen toe ,, dus das opzich wel n +puntje

 4. Nu heeft sammobilo in een YouTube filmpje laten zien hoe dat Android 5.0 eruit komt te zien op de s4. Maar is er al iets meer bekend over wanneer hij nou echt uit komt? En of is er al iets bekend over wanneer er deze maand Android 4.4.4. update zal uit komen voor de s4?

 5. Mr S amsung zegt:

  Beste klanten , het volmaakte geluk komt er met de volgende update aan hoor .
  Of oh wacht nee toch niet ik kan het nooit voor iedereen goed doen . Jankers ontwikkel een eigen telefoon met eigen touchwiz en eigen updateinterval . Dan zal je wel gelukkig wezen . Miepers

 6. Hallo
  Het lukt me niet goed om een back up te maken
  kan ik de software update veilig uitvoeren zonder bv foto’s of nummers kwijt te raken?

  • Hallo Eline,

   U kunt een back-up maken via de zogeheten “Kies” van Samsung. Deze kunt u via deze link downloaden (www.samsung.com/nl/support/usefulsoftware/KIES/).

   Wanneer u het heeft geinstalleerd, kunt u via de bovenste tabs een back-up maken met de gewenste back-up items. Hiernaast kunt u ook uw Samsung agenda, contacten en taken synchroniseren met uw Outlook agenda.

   Hoop dat dit u wat meer informatie geeft!

   Met vriendelijke groet,

   Michael

 7. kan ik de update lollipop downloaden op mijn pc die draaid op windows 7 ik heb een galaxy s5 andriod

Laat wat van je horen

*