Pingen op je Samsung Galaxy S4! (update: nu wel – min of meer)

Update 22 oktober: na Blackberry’s eerdere zeperd – de befaamde Blackberry Messenger (BBM) werd wel en weer niet gelanceerd (zie hieronder) – is pingen op je Galaxy S4 nu dan toch mogelijk. Of nouja, je kunt Blackberry Messenger tenminste eindelijk downloaden in de Play Store (HIER!) Echter, als je dat nu doet loop je tegen een wachtlijst aan. Je moet je emailadres invoeren, en krijgt dan te horen wanneer je echt kunt gaan pingen.

bbm-android-samsung-galaxy-s4

Al met al is dit goed nieuws voor iedereen die graag BBM wil gebruiken op zijn Galaxy S4 of andere Android smartphone. Maar om één of andere reden is het allemaal gewoon een beetje te moeizaam – nu ook weer met de wachtlijst (mag ik zeggen: tekenend voor Blackberry? ;)). Maargoed, ik ben de laatste tijd genoeg mensen tegengekomen die erop zitten te wachten, dus voor hen is het goed te weten dat het nu echt (bijna) zo ver is!

 

Eerdere berichtgeving:

Update: dat Blackbery problemen heeft was al duidelijk – maar ook het uitrollen van hun befaamde Blackberry Messenger (BBM) blijkt een lastige klus. Krap vier dagen geleden kondigde het bedrijf nog de officiële release van haar BBM app voor Android en iOS aan, maar inmiddels is het allemaal uitgesteld tot later datum. Niet nader gedefinieerde problemen zorgen ervoor dat Blackberry de app en de bijbehorende dienst nu per regio zal gaan aanbieden, zodra de dienst er wél klaar voor is.

(via)

Oorspronkelijke bericht:

Uhm… pingen? Inderdaad, er was ooit een tijd vóór Whatsapp, toen Blackberry telefoons ontzettend populair waren. En Blackberry Messenger hét communicatie platform tussen hun gebruikers. Maar tijden veranderen, en pingen is passé. Of toch niet? Vanaf komende zaterdag kan het weer. Op je Samsung Galaxy S4 nota bene, en andere op het Android besturingssysteem draaiende toestellen.

pingen-samsung-galaxy-s4-bbm

 

Het gerucht dat Blackberry – voorheen: Research In Motion – de bekende Blackberry Messenger (BBM) applicatie naar andere smartphones dan de eigen Blackberrys wilde brengen is al oud. Recent leek het erop dat Samsung in eerste instantie een exlusieve deal voor haar toestellen in Afrika zou hebben gesloten, maar nu blijken er nogal wat planken mis te zijn geslagen. Met andere woorden: BBM komt zaterdag 21 september naar álle Android smartphones, en dag later gevolgd door beschikbaarheid voor iPhone gebruikers.

Dus ook jij – Galaxy S4 gebruiker – kan vanaf komende zaterdag weer even terug in de tijd, Whatsapp terug in de kast, en hopla: pingen maar!

Rest de vraag: zit er eigenlijk nog wel iemand hierop te wachten? Is dit voor jou eindelijk de komst van dé berichtendienst aller berichtendiensten, of is Blackberry simpelweg rijkelijk te laat met deze move, en boeit het in feite niemand meer?

Hoedanook: Blackberry Messenger is vanaf 21 september te vinden in de Play Store.

(via)

Reacties

 1. maddogpro zegt:

  Nee ik zit hier nou niet echt op te wachten. Ik heb een jaar Blackberry Bold gehad en ik werd gek van dat pingen! Nee… we zijn nu met z’n allen ingeburgerd op Whatsapp en ik denk dat er niet veel mensen zullen zijn die zo graag BBM willen hebben. Deze zet is inderdaad te laat ingezet.

 2. Als whatsapp weer geld gaat kosten is dit best een slimme zet

 3. ik vind het geen slimme zet
  whatsapp kost maar 0,89 eurocent per jaar geloof ik
  dat pingen vind ik niks heb ook een blackberry gehad hoef z,on telefoon niet weer

 4. jolanda zegt:

  als ik bbm download op mijn s4 mini en ik mijn email invul staat er een wacht rij. Als ik dan bijvoorbeeld naar whatsapp ga en dan weer naar bbm dan moet ik mijn email opnieuw invullen en word ik dus uit de wachtrij gezet. Hoe kan dit of wat kan ik eraan doen?

 5. Ik heb gehoord dat je niet lang inde rij moet staan voor de BBM

 6. Eugenie dorder zegt:

  Kan niet wachten het lijkt me geweldig …..

 7. Nooit een BlackBerry gehad, nu wel de BBM gedownload maar is duidelijk dat ik nooit wat gemist heb. Lang leve WhatsApp

 8. Ik kan hem niet dowloaden hij zegt elke keer: Deze app is niet compatibel met uw apparaat.
  Ik vind het erg vervelend want ik wil hem erg graag downloaden weet iemand hoe ik dit kan veranderen ???

 9. deborah zegt:

  Ik heb een samsung gakaxy s plus maar ik mag hem niet downloaden versie niet compatible.. gekeken naar updates van de telefoon geen updates… waarom mag ik geen ping….

 10. Kan bbm ook op samsung galaxy s plus?

 11. Ik zou graag willen pingen maar playstore geeft telkens een fout aan wanneer ik bbm messenger wil downloaden.. kunnen jullie mij helpen ? Alvast bedankt !!

 12. esmeralda zegt:

  Ik heb ook een samsung galaxy s plus en waarom nou persee wij weer met het probleem dat we het niet kunnen gebruiken ?

 13. Parmaribo

Laat wat van je horen

*