Tip: de pagina’s van je thuisscherm beheren op je Samsung Galaxy S4

Het centrum van je Samsung Galaxy S4 is je thuisscherm – het scherm waarop je je apps en widgets plaatst. En zoals het een goede Android smartphone betaamt kun je er daar een aantal van hebben, waartussen je heen en weer veegt (of schuift met de paginaindicator). Maar, zo luidde een vraag elders hier op de website, hoe kun je volgorde van deze pagina’s aanpassen?

Om dit te doen moet je vanuit één van de pagina’s van je thuisscherm een pinch-to-zoom beweging – zeg maar, een ‘knijpbeweging’ – maken met twee vingers tegelijk, op het scherm (1). Je komt dan in een overzichtsscherm terecht, waar je de pagina’s kunt ordenen, wissen, en nieuwe pagina’s kunt toevoegen.

galaxy-s4-homescreen-ordenen

Om een nieuwe pagina toe te voegen – je kunt er maximaal zeven hebben – tik je simpelweg op het schermsymbool met de ‘plus’ (2). Als je een pagina’s wilt verplaatsen – de volgorde dus wilt veranderen – leg je je vinger op de pagina die je op een andere plaats in het rijtje wilt hebben. Je tilt deze pagina dan als het ware op, waarna je hem naar de gewenste plaats kunt slepen (3). Een pagina’s verwijderen kan ook: je sleept ‘m dan naar de prullenbak bovenin het scherm (4).

galaxy-s4-homescreen-ordenen-2

 

 

Reacties

 1. Ik heb genoeg aan 1 thuisscherm door gebruik van mapjes…. los van de discussie of dat nu wel zo handig is (ja, voor mij wel) vraag ik mij af of je de scrollfunctie volledig uit kunt zetten en ook de ruimte die de navigatieregel inneemt kan benutten. Ik heb al verschillende launchers geprobeerd, maar ik krijg nooit een statisch thuisscherm.

 2. sarcasmoloog zegt:

  En hoe haal je een van de 7 schermen weg?

 3. Hallo,
  Ik heb laatst mijn weer per ongeluk verwijderd van m’n startscherm, ik zou deze graag terug willen maar hoe?
  Groetjes Eline

  • Marvin zegt:

   Als je naar je scherm met apps gaat, kies je rechtsbovenin ‘Widgets’. Zoek daar de widget ‘Weer’, leg je vinger erop en hou m wat langer vast, je kunt m dan op je startscherm plaatsen.

   • ingrid zegt:

    Heb ik geprobeerd,maar krijg de melding dat er geen ruimt meer is en dat hij er al geplaatst is. Maar….ik zie niets???!

 4. Kan iemand mij zeggen waarom ik een pagina niet in de prullenbak krijg en hoe ik mijn homepage op de juiste plaats terug krijg?

 5. Martin zegt:

  Nuttige tips! De volgorde van m’n homescreens was ineens veranderd. Met deze tip kon ik dat weer herstellen.
  Bedankt!

 6. cindy zegt:

  Ik heb per ongeluk een screenshot als startscherm gebruikt. Nu kan ik die blijkbaar niet meer veranderen. Ik heb geprobeerd om via ‘galerij’ een foto als startscherm te gebruiken maar dat lukt niet. Hoe kan ik dit aanpassen?

 7. Als je swipes dan gaat je homescreen naar achteren en je 2de scherm naar voren kan je dat ook anders maken

  Sander briefjes

 8. Ik heb nu tweemaal de eerste pincode proberen in te toetsen en heb dus nog maar één code over.
  Wie kan mij vertellen of het nu 1234 of 0000 is.

 9. Kan ik de foto die op het veegpatroon staat ook veranderen? Dus het beveiligingspatroon foto. Dat zijn die ballonnen.

 10. Van hoeck zegt:

  Ik heb mijn standaard klok verwijderd en weet niet hoe het terug goed te krijgen van y edge

 11. Van hoeck zegt:

  6 edge

 12. Help, heb een aantal appa verwijderd omdat mijn geheugen vol was. Nu is mijn beeldscherm veranderd. Het lijkt wel een vergroot beeld.
  Wat kan ik doen om mijn oude scherm weer terug te krijgen.

Laat wat van je horen

*