Owjee? Een 3D camera voor de Samsung Galaxy S4?

Zo kort voor de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S4 lijkt de tijd van wilde geruchten wel voorbij. Lijkt, want op de valreep meldt zich nog een Samsung patent dat vorige week werd ingediend – een patent dat in feite betrekking heeft op een camera die 3D foto’s en video kan opnemen.

samsung-galaxy-s4-3d-camera

 

In principe zit er normaal gesproken nogal wat tijd tussen het vastleggen van een goed idee, en de daadwerkelijke implementatie ervan. Een patent dat vorige week werd ingediend, zou dus logischerwijs pas volgend jaar (of het jaar daarop) daadwerkelijk in een product belanden. Als dit al ooit gebeurt.

Maargoed, er zijn mensen die nogal met de driedimensionale ‘4’ in hun maag zitten, die sierlijk op Samsung’s Unpacked affiche prijkt. Waarom heeft Samsung ervoor gekozen dit getal op die manier weer te geven, en niet gewoon – zoals de overige tekst – ‘plat’? Inderdaad, een 3D element, zoals een 3D camera, zou natuurlijk mooi erbij passen.

Zoals bij ieder wild gerucht moet je je natuurlijk altijd afvragen of het allemaal wel een beetje logisch is. Een patent voor een 3D camera zegt op zich niet zoveel – en die ‘4’ op die poster kan op allerlei dingen slaan. Het risico dat twee totaal ongerelateerde dingen tot één mooi verhaal worden gesmeed is vrij groot. Met andere woorden: ik moet het allemaal nog zien. En ik zou niet eens weten of een 3D camera wel zo’n ontzettend handige feature zou zijn – je moet dan tenslotte ook ergens over een 3D beeldscherm beschikken om je foto’s en video’s terug te kunnen kijken.

(via 12)

Reacties

 1. Roelof zegt:

  De S4 gaat over een Full HD 3D Amoled scherm beschikken! Geen twijfel mogelijk!

  • laurens zegt:

   ik hoop het niet.

   Want dan wordt het net zon flop als de nintendo 3ds.
   volgens mij is de rage om alle nieuwe producten een 3d funtcie te geven zo langzamerhand uit.

   Maar wie weet….

Laat wat van je horen

*