Onder de loep: de Optical Reader van de Samsung Galaxy S4

Eén van de vele snufjes waarmee de Samsung Galaxy S4 is uitgerust is de Optical Reader. Samsung heeft hiermee een functionaliteit die tot nu toe alleen beschikbaar was als aparte applicatie (bijvoorbeeld CamCard) tot standaard uitrusting verheven.

samsung-galaxy-s4-optical-reader-1

Optical Reader kan een visitekaartje – of een ander voorwerp met relevante data – fotograferen, en alle relevante informatie herkennen, opslaan, en eventueel vertalen. Zo bespaar je jezelf de moeite van het handmatig opslaan van namen, telefoonnummers, emailadressen, en bijbehorende websites.

samsung-galaxy-s4-optical-reader-2

Met name voor gebruikers die hun toestel voor zakelijke doeleinden gebruiken is Optical Reader een kleine, maar fijne tool. Maar ook voor ander gebruik – even snel de contactinfo in een tijdschrift, poster, flyer, krant, etc. opslaan is net zo goed mogelijk – kan deze feature erg praktisch blijken. En uiteraard kunnen ook QR codes zonder problemen worden gelezen. Sterker nog: complete boeken kun je in principe inscannen op deze manier – zie HIER.

Reacties

 1. Oscar zegt:

  Weet je ook of er een update komt met de feutures van de s4, naar de s3 en note 2 komt…
  En zo ja wanneer…

  • Yassin Najja zegt:

   er komen updates maar niet alle features komen in de s3 of note 2. wanneer weet ik niet

  • Marvin zegt:

   Een aantal features van de Galaxy S4 komen ook naar de S3 en de Note 2 met de update naar Android 4.2.2. Het gaat dan met name om de features die niet hardware-gebonden zijn, dus wél Smart Pause en Smart Scroll, maar geen Air Gesture, bijvoorbeeld. Volgens geruchten krijgen de S3 en de Note 2 deze update in de zomer, maar dit zijn alleen maar geruchten.

 2. Davey zegt:

  Heb toevallig vandaag gehoord dat de Galaxy S4 de 22e van april in de winkels ligt. De 21e hebben de providers de telefoon als het goed is op voorraad.

Laat wat van je horen

*