Opnieuw ‘bevestiging’ dat de Samsung Galaxy S4 al in april komt (tussen 15 en 22 april)

Ow, hoevaak heb ik hier niet herhaald dat, voor de Samsung Galaxy S4, een releasedatum in mei veruit het meest logisch is? En toch stapelen zich langzaam meer en meer hints op dat het toestel mogelijk al in april op de markt zal verschijnen.

galaxy-s4-release-datum-april

Een paar weken terug viel er al te lezen dat insiders de maand april hadden aangewezen als dé maand waarin het allemaal moet gaan gebeuren. Vandaag komen daar onafhankelijk van elkaar nog twee nieuwe aanwijzingen bij.

De eerste aanwijzing komt uit Engelse hoek, van een bron die ‘dichtbij een grote retailer’ staat. Deze bron noemt een datum tussen 15 en 22 april, iets wat exact overeenkomt met eerdere geruchten. Daarnaast schijnt deze bron eerder al de releasedata van de iPad Mini en de iPhone 5 correct voorspeld te hebben, en dus over een gezonde dosis geloofwaardigheid te beschikken.

De tweede aanwijzing komt helemaal van de andere kant van de wereld – uit Nieuw-Zeeland om precies te zijn. Een lokale telefoonketen met de naam 2DegreesMobile houdt daar onder verkopers een wedstrijdje ‘wie de meeste telefoons verkoopt’. Deze wedstrijd loopt tot acht april, en tot het prijzenpakket behoort onder andere een Samsung Galaxy S4. Dit zou dus kunnen duiden op een release van het toestel in – jawel! – april.

Dus. Is het nu zeker dat de Galaxy S4 half april uit zal gaan komen? Nog niet bepaald. Zeker is het pas wanneer Samsung zelf zegt dat het zo is. Tenslotte zijn anonieme bronnen altijd lastig te controleren, en laten we eerlijk zijn: de releasedata van de iPhone 5 en iPad Mini waren niet zo moeilijk te voorspellen. Apple hanteert altijd een uitermate voorspelbare planning, dus zodra de datum van de onthulling van een nieuwe iApparaat bekend is, kun je op je vingers natellen wanneer deze dan te koop zal zijn.

Ook het weggeven van een Galaxy S4 in een wedstrijd zegt wat mij betreft niet zoveel. Nergens is de wedstrijdvoorwaarden is te lezen dat het om een Galaxy S4 gaat die ‘toevallig ook die week op de markt komt’. Voor hetzelfde geld kunnen de winnaars het toestel twee maanden later ophalen. Of op het evenement dat eind mei voor de winnaars van de wedstrijd wordt georganiseerd (zie de afbeelding hierboven).

Maar… eerlijk is eerlijk: het zijn wel érg veel geruchten inmiddels, die wijzen op een release in april. Mocht het inderdaad zo blijken te zijn dat Samsung op 22 maart een evenement houdt om de S4 aan te kondigen, dán pas kunnen we zeker zijn. Tot die tijd hou ik het op ‘ergens tussen half april en eind mei’. Een lekker veilige voorspelling dus (en stiekem probeer ik mezelf en jullie te behoeden voor de teleurstelling mocht de release van de S4 toch ‘pas’ in mei blijken te zijn 😉 ).

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*