Ook Gameloft optimaliseert games voor de Samsung Galaxy S4

Nadat Electronic Arts eerder al uit de kast kwam met een set gametitels die speciaal voor de Samsung Galaxy S4 geoptimaliseerd – waaronder Need For Speed – Most Wanted – doet nu spelletjesmaker Gameloft een paar duiten in het zakje.

samsung-galaxy-s4-asphalt-7

Als ontwikkelaar van games is het Android besturingssysteem een hele kluif. Er zijn zoveel verschillende toestellen, met eindeloos veel hardware combinaties, dat het bijna niet te doen is spelletjes te maken die op ieder toestel optimaal draaien. Des te prettiger is het, dat voor toptoestellen, zoals de Galaxy S4, wél steeds meer geoptimaliseerde games beschikbaar zijn, of zullen zijn.

Gameloft brengt een aantal titels gewoon via de Play Store aan de man, en een aantal via Samsung Apps – Samsung’s eigen app winkel. De (al dan niet binnenkort) geoptimaliseerde spellen die in de Play Store te vinden zijn, zijn:

In Samsung Apps vind je binnenkort daarnaast nog:

  • Modern Combat 4: Zero Hour
  • Wild Blood
  • Dungeon Hunter 4

Deze drie titels zijn momenteel nog niet beschikbaar, en stiekem hoop ik dan ook dat ze straks tijdens een speciale actie gelanceerd zullen worden, waarbij je ze als Galaxy S4 bezitter gratis kunt downloaden. Dit deden Samsung en Gameloft vorig jaar al met Modern Combat 3 op de Galaxy S3, bijvoorbeeld, en een herhaling van zo’n actie zou welkom zijn. Maargoed, zover is het nog niet (maar fingers crossed!)

(via)

 

Laat wat van je horen

*