Onthulling Samsung Galaxy S4 op 14 maart in New York? (update: meer bevestiging!)

Update: je hebt geruchten, en je hebt geruchten – maar als een website als The Verge meldt dat haar contacten bevestigen dat de Samsung Galaxy S4 inderdaad op 14 maart zal worden onthuld, wordt het tijd om deze datum rood te omcirkelen in je agenda.

Daarnaast weet The Verge ook nog te melden dat Samsung met de Galaxy S4 – evenals met de S3 – sterk de nadruk zal leggen op features, en niet zozeer op de rauwe specificaties van het toestel. Dit neemt niet weg dat de sprong van de Galaxy S3 naar de S4 groter zal zijn dan de sprong van de S2 naar de S3 vorig jaar.

En last but not least schijnt de Galaxy S4 uiterlijk nogal wat overeenkomsten te vertonen met de – ook nog niet onthulde – Samsung Galaxy Note 8.0. Mooi, denk ik dan, want van die Note 8.0 hebben we foto’s! Maar, zo meldt The Verge, de uiteindelijke Note 8.0 schijnt niet te lijken op de uitgelekte foto’s van het apparaat. Voor de vorm plaats ik hieronder toch maar een fotootje – dan heb je in ieder geval iets om naar te kijken 😉

Hoedanook, de Note 8.0 wordt volgende week op de Mobile World Congress in Barcelona aan de wereld getoond. In indirect vorm krijgen we dan dus ook een eerste glimp van een ontwerp dat in ieder geval overeenkomsten vertoont met de Galaxy S4.

samsung-galaxy-s4-galaxy-note-8-gelijkenissen

Links de Galaxy Note 8.0, zoals deze recent opdook (maar zoals deze er volgens The Verge niet echt uit zal zien)

 

Oorspronkelijke bericht:

Hej, kijk nou! Mijn favoriete, van tijd tot tijd omstreden insider-Rus Eldar Murtazin laat weer eens van zich horen op Twitter.

image

Eldar Murtazin suggereert dat we op 14 maart een belangrijke aankondiging gaan zien. Eentje die de verkopen van HTC’s belangrijkste smartphone zal beïnvloeden.  Dat kan natuurlijk alleen maar over de Samsung Galaxy S4 gaan! Vorig jaar lanceerde HTC haar ambitieuze One serie, maar deze werd al snel overschaduwd door de introductie en lancering van de Galaxy S3. Hetzelfde ‘lot’ wacht dus mogelijk HTC’s nieuwe topmodel.

Verdere navraag leert verder dat de onthulling van de Galaxy S4 in New York zal plaatsvinden. Het zou voor het eerst zijn dat Samsung een topmodel smartphone lanceert in de Verenigde Staten. De Galaxy S2 werd in Barcelona onthuld, de S3 in Londen, en de toestellen uit de Note serie werden tot nu toe in Berlijn voor het eerst aan de wereld getoond.

De vraag is nu of Eldar zomaar wat geruchten aan het verspreiden is, of dat hij écht weet wat Samsung in de planning heeft staan. In ieder geval vertoont zijn voorspelling van vandaag behoorlijk veel overeenkomsten met eerdere geruchten. Zo werd eerder al de datum van 15 maart geopperd voor de lancering, en verhip, een lancering in New York op de avond van 14 maart vind in Europa zowaar gewoon plaats op de 15e. En ook de lokatie – in de VS – is al eerder voorspeld.

Al met al ben ik nu echt zover dat ik geloof dat de Samsung Galaxy S4 al eerder dan mei op de markt zal komen. Sterker nog: een onthulling op 14/15 maart is over drieëneenhalve week, en ik ben er hé-le-maal klaar voor!

(via 1, 2)

Reacties

  1. VBezoeker zegt:

    Ik volg je compleet @Marvin :P!

    Word spannend!!!

Laat wat van je horen

*