Roddels uit Zuid-Korea: ‘onthulling Samsung Galaxy S4 in maart’

Ik heb er al een paar keer op gehamerd: de Samsung Galaxy S4 komt gewoon in mei, net als alle drie haar voorgangers. Maar waarom blijven er dan keer op keer geruchten opduiken over onthullingen in januari, februari en/of maart? Vandaag komt uit Zuid-Korea zelf het nieuws – nota bene opgetekend uit de mond van een Samsung official, als we de berichtgeving mogen geloven – dat de Galaxy S4 mogelijk toch al in maart op de markt komt.

samsung-galaxy-s4-onthulling-maart-gerucht

Een onthulling in maart zou een fikse afwijking van de tot nu toe gehanteerde jaarlijkse releasecyclus betekenen. Hier is Samsung zich dan ook bewust van zijn, maar de keuze voor deze afwijking zou een strategische zijn, onder druk van de markt, en mogelijk ook van een aantal nog lopende rechtszaken her en der ter wereld.

Op dit moment zou nog niet besloten zijn waar de onthulling van de Galaxy S4 gaat plaatsvinden: in de VS, in Engeland (zoals de Galaxy S3 vorig jaar), of in Zuid-Korea zelf.

Of het bovenstaande allemaal klopt kan ik natuurlijk niet beoordelen. Het lijkt me nog steeds zo onlogisch om de Galaxy S4 vervroegd te lanceren – de Galaxy S3 verkoopt nog steeds als een tierelier, en Samsung’s strategie om haar nieuwe toestel te onthullen nádat de concurrentie haar line-up voor 2013 heeft getoond bleek in 2012 een ijzersterke beslissing.

Je zou je bijna kunnen gaan afvragen of de ‘uitnodiging‘ voor de onthulling van de Galaxy S4 in maart in Zuid-Korea toch niet zo fake is als deze lijkt… maar nee, alle geruchten ten spijt: die is gewoon zo nep als Pamela Anderson’s voorgevel.

(via 1, 2)

Reacties

 1. VBezoeker zegt:

  Nu begin ik echt tetwijfelen? Ik ben van plan om een Samsung Galaxy s3 aanteschaffen, aleen nu ik merk dat Samsung de Galaxy s4 al (denk ik) in maart word onthuld?

  Wat zou ik het beste kunnen doen, Marvin? Nu meteen de Galaxy s3 kopen of toch even wachten op de s4? Wat als jij de keus mocht maken tussen de s3 of s4? (Als de s4 teminste op de mark zou zijn met de voorspelde specificaties.)

  Ik vind de Samsung Galaxy s3 echt nice, aleen als ik zo zelf even fantaseer, zou de s4 ook best wel cool kunnen zijn.

  • Hoeveel geduld heb je? 🙂 Ik denk dat de kloof tussen S3 en S4 behoorlijk groot zal zijn (veel beter scherm, veeeeel sneller, betere camera), dus mits voldoende geduld zou ikzelf nog een paar maandjes wachten. En hoewel ik denk dat de S4 echt pas in mei komt, is er natuurlijk altijd de kans de hij eerder te koop zal zijn…

   Aan de andere kant: de S3 is inderdaad een fantastisch toestel (ik heb er zelf een, en die is nog lang niet aan vervanging toe), dus daar zul je je verder ook geen buil aan vallen.

   Lastig, lastig… succes met je keuze!

 2. @ VBezoeker.. Ik zou wachten en sparen tot de GS4 uitkomt. Ik hoop dat de specs op de GS4 een stap verder zijn dan de GS3. Kan ook niet anders denk ik om de concurrentie te beconcurreren. De prijs voor de GS4 zal ook pittig hoog worden heb ik zo’n vermoeden..

  Geduld loont zoals het gezegde gaat.

Laat wat van je horen

*