Onder de loep: S Health op de Samsung Galaxy S4 (stappen tellen, calorieën verbranden)

De Samsung Galaxy S4 is uitgerust met een thermometer, een luchtvochtigheidsensor en een stappenteller – niet de meest voor de hand liggende sensoren voor een smartphone, maar met name in de S Health applicatie die standaard op het toestel aanwezig is wordt het nut ervan duidelijk.

samsung-galaxy-s4-s-health

Met de S Health app kun je bijvoorbeeld bijhouden welke afstanden je loopt, hoeveel calorieën je verbrandt, en hoeveel je nog moet bewegen om een bepaalde ‘target’ te halen (als je bijvoorbeeld ook invoert wat je precies gegeten hebt). De mogelijkheden kunnen nog verder worden uitgebreid in combinatie met een aantal straks verkrijgbare accessoires, zoals de S Band, een hartslagmeter en zelfs een speciale weegschaal (zie HIER).

Dankzij de thermometer vertelt de Galaxy S4 je niet alleen wat de temperatuur en luchtvochtigheid buiten is volgens het weerbericht, maar ook gewoon op de plaats waar je je op dat moment bevindt. Als je dat wilt, waarschuwt het toestel je als het te warm (of koud) of te vochtig (of droog) wordt.

In de onderstaande video zie je het allemaal nog een keertje voorbijkomen:

(via)

Reacties

 1. Jan Jonker zegt:

  Ik gebruik S Health, Fitbit en Endomondo. Mijn conclusie: het aantal stappen dat geregistreerd wordt met S Health is ZEER onnauwkeurig, soms +/- 40% verschil ten opzichte van een Fitbit (die van deze drie volgens mij het meest nauwkeurig is). Verder erg jammer dat deze app niet samen werkt met Bluetooth-based Hart Rate Monitoren van ander merken zoals Polar.
  Wat mij betreft; het concept is leuk maar laat nog heel veel te wensen over.

 2. Helen zegt:

  Ik zou ook graag die app willen downloaden. Is er ook een voor de Samsung Galaxy S 3?

  • Hallo,

   Ik heb de Samsung s5 waar de s health app op zit.
   Nu blijft hij om een wachtwoord vragen die ik kwijt ben.
   Hoe kan ik verder?
   Zie nergens de wachtwoord vergeten knop.

   Ik hoor graag.

   Met vriendelijke groet,

   M.Snoei

  • Luka Boon zegt:

   Ja het is mogelijk, om S Health op een s3 te downloaden.
   als je “S health for S3” googelt, kom je waarschijnlijk de website tegen: Xda developers. Daar hebben ze twee apk bestanden en die moet je downloaden.
   zo heeft het voor mij gewerkt.
   mvg, Luka Boon.

 3. Peter zegt:

  Mijn S Health app maakt geen goede verbinding meer met de Samsung server. Hierdoor wordt mijn Stappenteller niet meer geupdated met deze server en ik niet meer kan zien waar ik in de stappentellers rangorde sta 🙂 Wie heeft een goede oplossing voor dit probleem
  Dank dank,
  Peter

 4. Op een of andere manier ben ik S Health kwijt. Hij staat niet meer bij de apps, ook niet bij de verborgen bestanden. Hoe krijg ik die weer terug?
  Datzelfde geldt voor de notities-app,ook die wil ik graag terug.
  Kan eea te maken hebben met de updates?

 5. Ik heb twee keer het zelfde rondje gelopen
  1ste keer 5.2km
  2de keer 3.4 km
  Daarna uitgerekend via maps
  blijkt ong 3.6 km te zijn

  Klopt dus niks van

 6. ik heb s health, maar alleen werkt het lopen maar de bloeddruk werkt niet . hoe kan ik de bloeddruk laten werken ???

 7. VrouwHolle zegt:

  Ik had S Health op mijn S4. Nu is er automatisch een update geïnstalleerd. Nu krijg ik steeds de melding dat mijn gegevens niet bijgewerkt/hersteld kunnen worden. Ik ben dus al mijn vorige gegevens kwijt!
  Ook kan ik niet verder na die melding want het moet eerst bijgewerkt worden en dat lukt niet. Nu heb ik dus geen S Health meer beschikbaar. En als ik het zo bekijk is deze versie alleen voor de S5 beschikbaar???

  • Fijn dat u de tijd neemt om ons te mailen. Mijn naam is Nesrin, ik ben van de technische ondersteuning van Samsung en ik ben u graag van dienst.
   U geeft aan dat nadat de S health applicatie een update heeft gekregen niet verbonden kan worden met de server.

   Zeer vervelend om te vernemen dat u te maken heeft met deze situatie.

   Naar aanleiding van ons telefoongesprek, stuur ik u hierbij nogmaals de informatie die we telefonisch hebben besproken.

   Ik wil u verzoeken om via applicatiebeheer de update van de S health applicatie te verwijderen en opnieuw te installeren.

   -instellingen

   -meer

   -applicatiebeheer

   -S Health applicatie vervolgens update verwijderen en opnieuw installeren.

   Als dit uw probleem niet verhelpt, raad ik u aan om uw toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

   Dit kan zowel een hardware als software probleem zijn. De meeste software fouten kunnen opgelost worden door een soft-reset uit te voeren. Dit is voor hardnekkige software problemen bedoeld. Houdt er wel rekening mee dat u uw data hiermee kwijt raakt. Een back up (met behulp van KIES) voorkomt dat u uw bestanden kwijt raakt.

  • roger dekeyser zegt:

   Hallo. Ik had S Health op mijn samsung galaxi S4, toen kwam er een up-date , had ik het maar geweten ! dan had ik die up-date niet uitgevoerd !!! ben zeer ontevreden , ben alle gegevens die ik reeds maanden lang gebruikte (die er waren voor mijn arts ,omdat ik diabetici ben),verloren !!! daar kan ik nu niet om lachen !!! tevens kon ik in de vorige versie ” bloedglucose- metingen bijhouden ! wat nu niet meer kan! tevens moet ik melden dat de vernieuwde versie traag werkt ! “it sucks” ! IK WIL DE OUDE VERSIE TERUG !!! ik ben zeer teleurgesteld in dit soort up-dates !!! schande !!!

 8. Ik heb een vraag hoeveel wijkt de hartslag meter af gr marco

 9. Henk van Hal zegt:

  Ik heb een Galaxy S3 en ben al een week aan het lopen met S Healt stappenteller en loop afstanden van ongeveer 14 km per dag tevens heb ik een Garmin Gps bij mij en de afstanden schelen bij mij soms 100 meter op deze afstand van ongeveer 14 km.Al met al ben ik helemaal blij met deze app en mijn doel is minimaal 10000 stappen per dag al met al ik ben verslaafd aan deze stappenteller.

  • Tessa Snoek zegt:

   Hoi Henk,

   Fijn om te horen dat je deze app met je S3 ook goed kunt gebruiken. Ik zelf ben ook erg tevreden met deze app op mijn S4. Nu heeft mijn moeder alleen een S3 gekocht waar deze app niet standaard op staat. Nu heb ik heb wel kunnen installeren, maar nu loopt de stappen teller niet.

   Zou ik mogen vragen hoe jij dit werkend heb gekregen op jou S3?

   groet, Tessa

   • Maurits zegt:

    Hoi Tessa,

    Ik kan me vergissen, maar ik meen behoorlijk zeker te weten dat op de S3 geen stappenteller mogelijk is. Het verbaasd me eigenlijk al te lezen dat je de app hebt weten te installeren.

    De S4 en nakomelingen hebben echt een extra stukje hardware in de telefoon, de daadwerkelijke stappenteller. De software leest dit alleen maar uit.

    Groet,
    M

    • Luka Boon zegt:

     Ik heb een Note 2, daar heb ik met veel trucjes en apk-downloads uiteindelijk S Health op kunnen downloaden.
     het probleem is. Alles werkt.
     behalve de stapenteller.
     waarschijnlijk is het inderdaad zo dat de Note 2 niet de goeie software heeft. Daarom raad ik anderen aan, om eens de Google Fit applicatie te gebruiken.
     mvg Luka.

    • Sandokan zegt:

     In reactie op Tessa en Maurits e.a.:
     Jullie vraag en antwoorden zijn voor jullie vast niet meer actueel, maar ik wil toch wat misverstanden uit de weg ruimen voor wie nog wel met twijfels rondloopt.

     De app S Health loopt prima op mijn Galaxy S3 (Samsung GALAXY S3 Neo GT-I9301I). Stappen tellen gaat prima op de S3. Ik heb me niet verdiept in de hardware, maar de stappenteller op de S3 is behoorlijk nauwkeurig.
     Voor het meten van de afgelegde afstand is geen gps nodig. Die heb ik ook vrijwel altijd uitstaan (vanwege snel leeglopen van de batterij). De nauwkeurigheid heb ik niet uitgebreid getest, maar de stand die S Health aangaf na een NS-wandeling in de IJsselvallei kwam behoorlijk goed overeen met de afstand die de NS aangeeft. Ongetwijfeld is de afstandsbepaling niet heel nauwkeurig zonder gps.

   • Henk van Hal zegt:

    Sorry voor het late bericht heb even een tijdje niet gekeken wegens drukte maar ik heb het verkeerd gezet zie ik ik heb een S4 inblaast van een 3.Sorry.
    Gr Henk.

 10. Ben mijn S health kwijt? Nu zie dat ik er nu voor moet betalen?

  • roger dekeyser zegt:

   ik had een update gedaan van S health , was niet tevreden , had liever de oude vorige versie ! Nu , voor kerst werkte mijn galaxi S4 niet meer , heb hem moeten binnen doen voor herstelling,natuurlijk alle gegevens kwijt ! Nu gaat en staat de vorige versie van S health er terug op ( na fabrieksinstellingen !) alleen staat bloedsuiker er niet meer bij ! de rest is vanouds ! en werkt weer optimaal !!! zonder registratie en wachtwoord gebruik ik die, alleen gegevens back up , gebruik ik !!! , ben weer tevreden !!!
   Roger.

 11. Kun je de s- healt consant laten draaien. Of kost dit veel kb.

 12. Ik ben zeer tevreden met de Samsung S5 en S Health. Tuurlijk heb ik soms met hetzelfde rondje ineens wat minder stappen dan de andere keer, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik soms met haast grotere stappen neem dan als ik rustig loop. De keer dat ik meer stappen maakte lag er ijs…dan neem ik kleinere stapjes. Verder ben ik meer dan tevreden, geweldige uitvinding.

 13. Ik heb recent een Samsung S5 mini gekocht! Ik keek er naar uit op de S Health functie te gebruiken! Ik ga vaak wandelen en hecht belang aan de stappenteller. Ik behaalde vlot mijn doel van 10000 stappen, maar als ik de app opende, versprong mijn aantal stappen (11482) plots naar 6003. Zeer teleurstellend. En het gebeurde nog. Hoe kan dit? Werkt het systeem niet goed? Doe ik iets verkeerd? Moet ik iets instellen? Mvg

 14. S health werkt niet.
  Weegschaal gekocht en nu werkt er helemaal niets meer. Ben zelfs de app kwijt

 15. Henk Timmer zegt:

  Ik gebruikte de s healt app. Heb m’n Samsung S4 moeten resetten omdat er ‘zomaar” een wachtwoord gevraagd werd dat ik niet wist. (is onmogelijk volgens deskundigen… maar toch) Dus het toestel terug in de fabrieks instellingen.
  Gelukkig veel…dan niet alles, opgeslagen dus de ramp is te overzien. Zelfs ziggo Bapp doet ’t en de wifi spots instelling is er ook weer.
  Maaaaaaar……. de gegevens van s health zijn foetsie.
  Ik behoorde inmiddels tot de top 3% en had ongeveer 1300 kilometer lopen op de teller staan. Met uiteraard de gehele geschiedenis vond ik wel leuk om mee te showen….Nu moet ik van voren af aan beginnen want de app installeerde ik wel weer. WEET IEMAND EEN GOEDE MANIER OM DE “OUDE GEGEVENS” WEET TERUG TE KRIJGEN ??
  via de “door de app aangegeven weg werkt het niet !

 16. vera geerling zegt:

  he galaxy. ongevraagd kreeg ik een update. nu zijn al mijn eerdere gegevens weg en zie ik bij weekoverzicht de info uit sept 2014, toen ik de gear fit had gekocht. ook kan ik de app alleen openen met een wachtwoord, super onpraktisch. is er een mogelijkheid mijn oude gegevens nog terug te krijgen ???

  bestaat er een app die niet zomaar alles aanpast en werkt met de gear fit ( smartwatch) ?????? advies graaaaag !!!!

 17. wichers zegt:

  wij hebben hier 2 samsung s5 modellen in ons bezit. echter heeft mijn zoon een probleem met zijn s health. Bij mij staat hij gewoon aan. telt iedere stap die ik zet. Mijn zoon echter moet eerst checken of zijn stappenteller aan staat. Soms heeft hij de melding tik om te beginnen. U begrijpt dat dit hinderlijk is als je het een keer vergeet te checken en vervolgens na 1 uur wandelen er achter komt dat je stappenteller niet automatisch mee loopt. Ook zijn hoofdscherm daar staat zijn stappenteller icoon niet bij. ik krijg hem ook niet toegevoegt.
  Iemand hier ervaring mee?
  bedankt voor de hulp
  desiree

 18. Ik ben wachtwoord vergeten, waar kan ik mijn wachtwoord opvragen.

 19. P.Bosman zegt:

  Verschrikkelijk eerst werk deze app. redelijk nu niets meer vind hem zelfs niet meer pictogram weg. hou die rotzooi voor je zelf koop nooit meer een Samsung heb nu samsung 3 note

 20. Maureen zegt:

  Vraag: Hoe bepaald hij je stappen? A.d.h.v. gps? Want wat doet hij als ik in de auto stap en hij zit in mijn tas of broekzak? Ik moet zeggen dat ik ongeveer 25 km heb gereden en dat niet terugzag, had op de 1e dag bijna 10 km, maar hoe zeker kan ik zijn van die afstand?

 21. Miranda zegt:

  Hallo,

  Na de laatste update werkte de app niet meer naar behoren. Hij telde mijn stappen niet meer mee. Ik heb daardoor de update verwijderd. Nadien is de hele app weg!!
  Als ik hem opzoek in mijn apps, via google play, zegt hij dat mijn apparaat niet compatibel is met deze versie. Heel vreemd!! Want deze app zat standaard op mijn telefoon toen ik hem kocht!!
  Ik gebruik de app dagelijks.
  Wie kan mij helpen dat ik de app gewoon weer op mijn telefoon kan gebruiken?

 22. Carla zegt:

  Hallo,

  Ook ik heb s health op mijn s4 telefoon ik heb mijn telefoon nu ongeveer een kleine maand. Sinds een week doet de stappenteller helemaal niks meer. Heb alles geprobeerd app verwijderd opnieuw erop gezet maar niks hoor. Erg vervelend vindt het jammer dat die zo slecht werkt, en ik er geen reden voor kan achterhalen.

  Hopelijk kan iemand helpen?

  Bedankt alvast
  Groetjes

 23. Hallo,

  Ik heb de stressmeter en hartslagmeter getest op de S health app, maar nu maakt mijn telefoon de hele tijd geluid omdat de scan niet meer uit gaat. Zelfs wanneer ik niks aan het doen ben en er gaat iets voor de sensor langs maakt de telefoon een bliep geluid. Dit is heel frustrerend en irritant. Ik heb geprobeerd mijn telefoon te resetten maar het probleem is gebleven. Hoe kan ik hier vanaf komen?

  Groeten.

 24. wim manche zegt:

  Werkt de App ook op een Samsung Nr 6

 25. wendy van de putte zegt:

  Ik mis de aquarobics training op de S Health, vroeger kon je meer sporten selecteren

 26. Jolanda zegt:

  Is de hartslag meter betrouwbaar van deze app

 27. Katina zegt:

  Hallo.

  Ik heb een vraagje.over de activiteiten tracker
  Is het alleen mogelijk om die van de Samsung te verbinden met ’s health? Of ook andere merken.

 28. Renee zegt:

  Hoi Hoi

  Op de S health kan ik geen vitamine pillen invoeren, waarom kan dit niet?
  Of weet iemand wel een manier

 29. Viola zegt:

  De Shealth terug moeten v zetten naar standaard (?). Nu is hij nog ’n onnauwkeurig.
  Met name doorstappen en joggen registreert ie niet meer?

 30. Ik wil de stappenteller kunnen pauzeren als ik fiets. Waarom kan dat niet meer?

 31. hallo
  ik heb samsung s6
  de functie s health together werkt bij mij niet
  telkens krijg ik de melding kan identiteit niet verifiëren
  wat moet ik doen?

  ik wil heel graag met vrienden sporten en bijhouden

  alvast bedankt

  • Hallo. Ik heb precies hetzelfde probleem.
   Kan identiteit niet verifiëren probeer het opnieuw een. Heb je hier inmiddels een oplossing voor gevonden? En zoja zou je die willen delen?

 32. Ik heb een S5. Ik kan mijn gelopen wandelingen niet terug zien. Mijn app geeft wel het aantal kilometers aan wat ik heb gewandeld maar laat geen route zien hoe ik de wandeling heb gelopen. Hoe kan ik dit inschakelen?

  • Ik heb eenzelfde probleem. 1 kilometer laat hij goed zien, maar daarna worden nog wel de meters en stappen bijgehouden maar niet de route. Terwijl ik dat wel leuk vind om te zien. Iemand een idee?

 33. Hoe worden de active minuten berekend? Ik ben vaak al uren aan het werk , en dan geeft hij bv 50 active minuten aan , ik kom evengoed dagelijks wel tussen de 150 en 220 minuten uit , maar vraag me af hoe het berekend wordt

 34. Als ik fiets telt s heath het aantal gewandelde kIlometers. Dit klopt niet. Hoe weet de app het verschil tussen wandelen en fietsen? Moet ik iets doen als ik ga fietsen?

 35. Ik wilde de stappenteller op de shealth weer aanzetten, maar bij stappen staat kan standaardtracker niet verwijderen.
  hierbij kan ik deze weer activeren?
  Ik heb al geprobeerd om de updates te verwijderen maar dat helpt niet.

  Alvast bedankt Inez

 36. Mijn reactie niet plaatsen he , liever niets negatiefs willen horen, het is verdorie een virus,blokkeert alles op mijn telefoon, schandalig

 37. Mijn gear fit 2 eist een fabrieksreset, hij wil anders niet meer syncen met samsung galaxy s4. Een soft reset is niet mogelijk enkel een fabrieksreset. Ben ik dan echt alles kwijt?

 38. Willemien zegt:

  Ik snap er niks meer van. Ik word wakker vul mijn slaaptijn invan 23 tot 7.22 u en zonder iets gegeten te hebben alleen 2 glazen water heb ik 168 calorieën te veel op

Laat wat van je horen

*