Onder de loep: Eenvoudige modus op de Samsung Galaxy S4

Features, opties, mogelijkheden – de Samsung Galaxy S4 zit er zó propvol mee, dat menig reviewer er door overweldigd lijkt. En hoewel je deze natuurlijk gewoon helemaal kunt negeren als je ze niet wilt gebruiken – de meeste features staan standaard uitgeschakeld – kan ik me voorstellen dat sommige mensen het allemaal wat veel vinden. Om de interface van de Galaxy S4 nog nét een stapje overzichtelijker te maken, is er de Eenvoudige modus.

samsung-galaxy-s4-eenvoudige-modus

De ‘Easy mode’, die in het Nederlands gewoon ‘Eenvoudige modus’ heet

Eenvoudige modus is geen nieuwe feature van de Galaxy S4 – ook de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2 zijn er mee uitgerust. Maar juist op een toestel met zóveel toeters en bellen als de S4, wordt deze modus nóg interessanter voor de gebruiker die zijn smartphone met name gebruikt voor de ‘basisdingen’: bellen, beetje emailen, browsen, YouTube, Whatsappen – dat soort dingen. En nee – deze gebruiker heeft niet persé genoeg aan een veel simpeler toestel. Want ook al wil je niet ieder beetje functionaliteit uit je telefoon persen, je kunt tóch ontzettend genieten van het waanzinnige full HD Super Amoled scherm en de fantastische 13 megapixel camera, om maar wat te noemen.

samsung-galaxy-s4-eenvoudig-modus-2

Maargoed, in de eenvoudige modus wordt de interface gewoon een tikje overzichtelijker gemaakt, waardoor met name de basisfuncties van de Galaxy S4 meer benadrukt worden. Dus wie een beetje bang is door de bomen het bos straks niet meer te zien, heeft dankzij deze feature een mooie manier om op het gemak aan het toestel te wennen.

Zelf zie ik het nog wel een keer gebeuren dat Samsung besluit de Eenvoudige modus uit te roepen tot standaard modus – en wat nú de standaard modus is tot Geavanceerde modus of iets dergelijks. Maar zo ver is het nog niet – en daar is niks mis mee.

(afbeeldingen via)

Reacties

  1. Jeanette Kuiper zegt:

    Bij de laatste update is de frontpagina niet meer compleet. Telefoon ontbreekt. Dat staat zo raar leeg en is ook onhandig. Natuurlijk staat hij bij de andere Apps maar ik kan hem niet verplaatsen. Hoe dit op te lossen?

  2. 2smeman zegt:

    Ik heb hetzelfde probleem. Het lijkt niet mogelijk de telefoonapp te verplaatsen naar de Eenvoudige modus / frontpagina. Wie heeft oplossing?

Laat wat van je horen

*