Nóg een voorproefje van Android 4.4 KitKat op de Samsung Galaxy S4

Het was alweer even geleden dat we een glimp opvingen van de aankomende update voor de Samsung Galaxy S4 naar Android 4.4 bijgenaamd KitKat. Om de tijd door te komen besloten de mensen van Sammobile nog maar een testversie van de nieuwe firmware de wereld in te sturen.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-preview

Zoveel nieuws zien we niet – tenminste, niet in vergelijking met de eerder opgedoken testfirmware. Duidelijk is dat we een aantal kleine wijzigingen zien van de interface van de Galaxy S4: de icoontjes in de notificatiebalk zijn wit, de MP3 speler vult het hele vergrendelscherm, en je kunt zelf sommige ‘standaard applicaties’ instellen (bijvoorbeeld Google Hangouts voor berichten, in plaats van de gewone SMS app). Meer vernieuwingen in de Android 4.4 update kon je eerder al hier vinden.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-1samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-2samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-3samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-4samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-5

Wat wél leuk is om te vermelden – voor iedereen die na de Android 4.3 update zijn of haar 3×4 toetsenbord miste, en niet persé tevreden is met andere oplossingen – is dat deze in Android 4.4 weer terug is van weggeweest. Tenminste, de Galaxy Note 3 kreeg ‘m met de update, de dus lijkt me de kans groot dat deze ook in de update voor de Galaxy S4 weer aanwezig zal zijn.

samsung-galaxy-s4-android-4-4-kitkat-3x4-toetsenbord

Wanneer Samsung precies zal beginnen met het uitrollen van de Android 4.4 update voor de Galaxy S4 is nog steeds niet helemaal duidelijk. Sommige Galaxy S4 versies van Amerikaanse providers hebben de update inmiddels gehad, maar aan deze kant van Atlantische Oceaan moeten we simpelweg nog even geduld hebben.

Reacties

 1. Frans Heemskerk zegt:

  Het wordt NU WEL EENS TIJD DAT WE EEN UPDATE KRIJGEN ALS MAAR ZEGGEN HET IS ONDERWEG MAAR NU AL BIJNA EIND MAART !!!!!!!!!

  • Nou nou, als je zo nodig een nieuwe update wil, root je hem toch?!

   De beheerders van deze site kunnen he-le-maal niks met jou zinloze hoofdletter geschreeuw.

 2. Relax! Have a kitkat of toch maar liever een snickers?

 3. Zinvolle post Frans Heemskerk, vooral alles in CAPSLOCK letters komt heel intelligent over.

 4. Ik heb KitKat al van begin januari op mijn GS4 geflasht. Ik vind Stock Android toch veel fijner dan de Touchwiz versie met al die bloatware erop wat het toestel trager maakt.

 5. Ik heb een kleine probleempje met mijn S4.
  Stel voor dat ik Twitter open, en ik klik op een link om deze vervolgens in een web browser te openen. Dan geef ik aan dat ik Chrome als standaard applicatie wil hebben.

  Daarna sluit ik Twitter af en ik start hem opnieuw op, krijg ik weer de melding met welke applicatie ik de browser moet starten. Deze probleem heb ik ook met Facebook als ik een video wil bekijken.

  Iemand een idee?

  Thanks

 6. Kan ik mijn galaxy S4 met android 4.3 upgraden naar 4.4 maar dan met stock android? zonder KNOX te triggeren

 7. DavidG zegt:
 8. Hallo allemaal.

  Ik ben een nederlandse S4 gebruiker en heb vandaag de update naar 4.4 gekregen 🙂

Laat wat van je horen

*