Nieuwe update voor de Samsung Galaxy S4 (nog geen Android 4.3)

Er is vanaf vandaag weer een nieuwe softwareupdate beschikbaar voor de Nederlandse Samsung Galaxy S4. Het gaat om een relatief kleine stabiliteitsupdate, en nog niet om de grote update naar Android 4.3 – die staat pas op zijn vroegst voor volgende maand in de agenda.

samsung-galaxy-s4-update-xxudmhb

De update is voor de unbranded Galaxy S4 met firmwareversie XXUDMHB, én voor de Vodafone branded toestelvariant met firmwareversie XXUDMH6.

Deze update voor de unbranded S4 heeft een grootte van ruim 44 MB, en kan dus het beste via een WiFi verbinding worden geïnstalleerd – of natuurlijk via Samsung’s eigen Kies software op je PC.

Grote veranderingen op het toestel heb ik nog niet kunnen ontdekken. Samsung’s eigen omschrijving van de update – ‘verbeterde stabiliteit’ – zegt niet veel, maar betekent dat er met name intern dingen worden gefixt en/of geoptimaliseerd. De update is vergelijkbaar met die voor branded T-Mobile toestellen, die anderhalve week geleden al opdook, en bevat dus ook de eerste implementatie van het Knox beveiligingspakket, dat nog niet toegankelijk is, maar waarvan al wel delen geïnstalleerd worden. Op problemen vergelijkbaar met die na de T-Mobile update ben ikzelf nog niet gestuit – in ieder geval werkt Whatsapp nog gewoon naar behoren.

Zoals gezegd: deze update brengt nog geen nieuwe versie van het Android besturingssysteem met zich mee – deze blijft gewoon bij versie 4.2.2. Android 4.3 wordt pas zijn vroegst in oktober verwacht.

Heb jij andere vernieuwingen/veranderingen gespot? Laat het hieronder weten!

Reacties

 1. ik heb de update uur gelede gedownload en nu doet mijn whatsapp raar hij geeft telkens updatebeveiliginsbeleid aan en zegt telkens dat whatsapp gedowngen gestopt moet worden en vervolgens lukt me whatsapp weer maar 5 minute later weer een melding over beveiliging gedoe……. help me…….plzz

 2. Update vanmorgen gedaan( Vodafone). Tot nu toe geen problemen. Ook niet met Whatsapp

 3. Update successful uitgevoerd tot nu toe geen problemen…ben nog aan het uitzoeken naar nieuwe dingen. ..

 4. Ik heb exact hetzelfde probleem met Whatsapp….. verwijderd en weer vanuit Google Play geinstalleerd, maar blijf het probleem houden,

 5. Daarnet de update binnen gehad , alles werkt nog altijd zoals vanouds , heb niks nieuws kunnen ontdekken 🙂 , gelukkig ook geen problemen met whatsapp

 6. Bij meldingen staat “Update beveiligingbeleid”an de
  Je moet deze akkoord klikken,verbinden met server, Update mislukt dan vanwege
  netwerkproblemen? Die ik niet heb!!

 7. Hallo ik weet het niet zeker maar meer verbindingen,mobiele netwerken staat nu de mogelijkheid voor LT /G4.ik weet dus niet zeker of het voor de update ook al kon

 8. Wat henk zei heb ik precies over dat server niet gevonden etc… maar heb whatsapp dus als apk gedownload maar staat dat ik die versie al heb…. dus kom er niet uit…

 9. De PC herkent mijn mobiel niet meer, anders dan alleen het opladen. Dus muziek erop zetten of foto’s eraf halen lukt niet meer. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?
  Groet, Marcel

 10. Ik heb baseband-versie I9505XXUBMGA en heb de update ook aangeboden gekregen.
  Kan iemand (Marvin) misschien uitleggen wat de verschillen zijn tussen de diverse baseband versies?
  Ook de melding van mogelijke regional sim-lock die met een update zou worden aangebracht verontrust me.
  Graag ook hier wat meer duidelijkheid over.

 11. Henk Doevendans zegt:

  Gisteren de update gedaan. Sinds die tijd wordt mijn SD-kaart er continu uitgegooid en weer opnieuw aangemeld. De kaart fysiek verwijderen en opnieuw plaatsen helpt niet. Lijkt mij duidelijk een software bug. Voor de update functioneerde alles optimaal.

 12. jimmypluijm zegt:

  nergens last van na de update. Alles werkt prima

 13. Sinds de update werkt de time out van het display niet meer.

 14. Geen problemen hier.

 15. Alles werkt prima na de update.

 16. Na het installeren van de update werkt mijn netwerk niet meer.. Ik kan niet meer bellen of internetten, alleen nog via WIFI. Iemand een oplossing? Als ik probeer te bellen zegt hij ‘niet aangemeld bij netwerk’.

  • Melissa zegt:

   Ik heb precies hetzelfde probleem,zelf mijn WIFI doet het niet?? Heb je het al kunnen oplossen?? of weet iemand hier een oplossing voor?

 17. Sinds update heel vreemde kleuren/rare pixelopbouw…

 18. Was al gepatched voor beveiligings bug 8219321 en is nu ook gepatched voor bug 9695860.

 19. Bij mijn vrouw valt haar telefoon regelmatig uit sinds de update. De batterij lijkt dan heel snel leeg te lopen. Iemand tips of zal Ik hem toch maar terug naar de fabrieksinstellingen zetten?

  • Ik had dit ook, bleek me batterij “opgeblazen” te zijn. De batterij stond helemaal bol.
   Dit veroorzaakt sluiting en storingen. Via vodafone nieuwe accu gehad.

   • mr magoo zegt:

    Dat bleek het hier ook te zijn. Hopelijk houdt de nieuwe batterij het langer vol dan 3 maanden

    • brandon zegt:

     ik heb dit probleem ook ik snap er geen f***ck meer van.
     telefoon 100% op geladen valt hij uit bij 40% en erg snel leeg (nog geen 2 uur) nu is het probleem erger geworden en valt hij uit bij 90% ik kan dus niets meer.
     telefoon 2 keer helemaal gereset maar te vergeefs.
     weet iemand 1 oplossing?

  • Ik heb precies hetzelfde probleem, mijn telefoon valt steeds uit na de update en krijgt een batterij drain. Ik zou graag willen weten hoe je dat nu opgelost hebt omdat ik mijn telefoon niet opnieuw wil installeren i.v.m een spel waar veel geld in zit.

 20. Hier ook net die beruchte update van 44mb en ook hier watsapp msg en die verdomde Update beveiligingbeleid

  voor de rest zoeken naar een oplossing voor dat 🙁

 21. Ik krijg ook die rotte beveiligings beleid. En dan vind die de server niet. Agressiee

 22. Welkom alle bij de club. Ik heb die melding al 3 weken. Van tmobile

 23. Ik verbaas me regelmatig over het gebruik der Nederlandse taal hier. Soms denk ik dat ik geen Nederlander meer ben of de taal niet spreek want sommige berichten begrijp ik niet. Allemachtig, diploma’s van scholen zijn blijkbaar helemaal niets meer waard.

  • P. de koning zegt:

   Los van het feit dat je gelijk hebt, vraag ik me af wat je opmerking bijdraagt aan het update verhaal.
   Valt volgens mij meer onder de rubriek azijnzeikers.

   Maar ook ik heb last van de update beveilging. Heb jij een werkende oplossing of alleen problemen met andermans nederlandse taal? 😉

 24. Sinds de update valt mijn wifi verbinding telkens voor 1 tot 10 seconde weg

 25. net nieuwe update op me s4 gezet hij start steeds opnieuw op en valt uit sinds de update weet iemand hoe dat kan

 26. Verlinden zegt:

  Goedeavond allemaal,

  Ik heb zojuist ook het bericht ontvangen van Samsung mbt de update zoals hierboven weergegeven.
  Krijg nu allerlei WhatsApp meldingen over een update veiligheidsbeleid en het bericht dat WhatsApp noodgedwongen is gestopt.
  Ik heb met de Samsung Service desk Benelux gebeld, zij kennen het probleem NIET en was totaal onbekend bij hun. Tevens weet de provider ‘Hi’ ook van niets.

  Wie weet raad?

 27. Bij mij hetzelfde probleem dat er een beveilgingsupdate kan worden uitgevoerd, maar dat het netwerk niet wordt gevonden…

  Fix the bug Samsung, please!

 28. Geen problemen na de update.

 29. Geen echte problemen, Enigste vervelende is dat hij blijft zeuren over een beveilingsupdate, en hij vervolgens die update niet kan binnenhalen door “netwerk problemen” die ik overigens niet heb.

 30. Na de update krijg ik om de paar minuten melding van nieuwe e-mail die ik dan al heb gelezen. Blijft terugkomen ook na uit- en aanzetten van toestel. Iemand een oplossing?

 31. Claudia zegt:

  Na de update van gisteren valt mn telefoon zo maar uit. Hij is op die momenten voldoende opgeladen.
  Zojuist bij t afgaan van mn wekker viel ie ook uit. Hij ging dus niet af…niet echt handig! Voor hetzelfde geld had ik me verslapen.
  Kan iemand me vertellen wat ik kan doen om dit te verhelpen?

  Mvg
  Claudia

 32. Goedeavond,

  Heeft iemand enig idee hoe is deze firmwareversie XXUDMHB kan rooten? Ik zou dit graag willen maar ik krijg er niets over gevonden.

  Ik hoop dat iemand hier meer over weet

 33. Ik krijg ook continue de Whatsapp beveiligingen message. Verder valt de de Bluetooth verbinding met mijn geïntegreerde handsfree systeem in de auto steeds uit.

 34. Precies hetzelfde, ik heb ook t-mobile en de s4.
  De melding van wa, over noodgedwongen stoppen en de beveiligingsupdate blijft terugkeren.
  Onwijs irritant.

  Iemand al een oplossing bedacht?? (en dan niet de wa-app verwijderen en opnieuw installeren, heb ik nl. al gedaan)

 35. s4probleembijft zegt:

  Ik heb nog geen plezier gehad van deze telefoon, ik kreeg telkens de melding het process android.com is gestopt en ik had hinder van het continu uitvallen van mijn telefoon. uiteindelijk na een fabrieksreset (wat niets opleverde) deze software geinstalleerd .. de melding android.com is nu weg maar mn telefoon blijft uitvallen en hij geeft net als bij bovegenoemde reacties die beveiligingsmelding. Wordt er moedeloos van. HELP

 36. geen problemen……

 37. Ook hier wordt whatsapp steeds gesloten omdat hij “mijn systeem ten onrechte wil openen”. Beveiligingsupdate zou dat moeten verhelpen, maar die kan dus niet gedownload worden wegens problemen met het netwerk.
  Pfff, super irritant.
  Provider: t-mobile.

  FIX PLEASE!!!!

 38. andries zegt:

  Hallo iedereen ik heb de update ook gedaan en nu doet de microfoon het niet meer zoals het moet teminste aan de andere kant van de lijn horen ze me niet

  Kqn dit komen door de update of is er toch iets anders aan de hand

 39. Hier zelfde probleem. s4 blijft meerdere malen per dag uitvallen sinds de update van vorige week. Daarna kan je hem niet direct weer opstarten en lijkt het dus of de batterij leeg is, maar wacht een tijd en je kunt hem weer aanzetten en dan blijkt dat er nog voldoende energie in de batterij zit. Heel erg vervelend. Straks een afspraak met de reparatiedienst van Hi. Hoop dat ze me kunnen helpen.

 40. Na de laatste update kan ik wifi niet meer inschakelen. De Mobiele verbinding valt ook regelmatig weg en het toestel start regelmatig uit zich zelf opnieuw op. Met name het niet kunnen inschakelen van wifi is erg vervelend. Meer mensen die dit hebben?

 41. Software update: verbinden met server probleem. Internetten lukt dus niet meer
  Ik lees dat meer mensen er last van hebben.
  Is er al een oplossing voor gevonden ?

 42. Mijn S4 probeert steeds opnieuw te starten na sofware update, zelfs na fabriek instelling blijft het probleem behouden.
  Ook firmware 4.3 via internet gedownload en geinstalleerd niks helpt.

  Moeten we het probleem niet bij Samsung neerleggen?

 43. sinds ik de laatse software update heb gedaan valt mijn mobi ook regelmatig uit. als ik hem dan opnieuw wil opstartte doetie dat wel maar valtie weer uit en start hij opnieuw op en doet hij weer het zelfde. ik krijg hem dan alleen normaal aan als ik hem aan de lader doe. me apps werken wel normaal, daar heb ik geen problemen mee.

  hij geeft dan aan dat me batterij helemaal leeg is terwijl hij voor dat hij uitviel nog normaal was.
  ik heb samsung geinformeerd erover en die zeide dat ik fabrieks instellingen moest doen. dat had ik al gedaan maar hij doet nog steeds het zelfde. toen zeide ze dat ik hem moest opsturen ter reparatie.
  ik heb sinds gister een nieuwe batterij besteld en erin gedaan en hij is nog niet uitgevallen. misschien dat het werkt, of hij valt later op de dag wel uit : /

  beter stuurt samsung een nieuwe update zodat het gefixt word.

 44. Heb gisteravond update geplaatst op mijn s4mini en nu kan ik niet meer bellen of gebeld worden omdat hij alleen nog connectie maakt met wifi maar niet met mijn provider (vodafone) . Het lijkt of ik 4g of zelfs 3g niet meer kan instellen. Best vervelend. Kan iemand helpen?

 45. aad brouwer zegt:

  net update naar 4.3 gehad,duitse telefoon, ik krijg ook mn wifi niet meer aan,beveiligingswaarschuwing,zelfde verhaal als hierboven.

 46. Maartje zegt:

  Ik heb even een vraagje.
  Mijn S4 heeft een beetje een raar probleempje. Als ik iets typ, voornamelijk in whatsapp met de letters NG verspringt de cursor naar boven. (bv het woordje verspringt) Heel irritant als je dus ‘blind’ typt en later ziet dat je cursor is versprongen naar een hele andere plaats in de tekst.

  Heeft iemand dit probleem ook of heeft iemand tips dit op te lossen?
  Heb het sinds de laatste update volgens mij.

  Bedankt!
  groetjes Maartje

  • Ik heb ook vaak last van het verspringen van mijn cursor met S4 mini. Héel irritant als je blind aan het typen bent.. Geen idee wat je er aan kan doen, dus als je in de tussentijd een oplossing hebt gevonden hoor ik het graag 😉
   Groetjes Paulien

 47. Lisanne zegt:

  Mijn trilfunctie werkt niet en alles is juist ingesteld. Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?

 48. na de update kan ik niet meer gebeld worden! ik kan nog wel zelf bellen.
  heeft iemand een idee?

 49. klompenmaker zegt:

  een vraag wie heeft dit ook dat de mail om de 2 weken alles weg gooit wat niet de bedoeling is hoe kan ik dat veranderen op de mob samsung galaxy

 50. Mijn s4 doet raar
  Hij gaat niet meer op playstore en slaat telkens vast bij bijv Whatsup.
  Heb hem al een upgrate gedaan maar nog steeds hetzelfde.
  Volgens mij moet ik hem helemaal schoonmaken en opnieuw installeren.
  Hoe moet ik dit doen

  Ruud..

  h

 51. Ik kan mijn s4 niet updaten naar 4.3 help iemand aub???

 52. De s4 valt constant uit. blijft opnieuw opstarten maar komt niet verder dan het simlock scherm. dan blijft ie opnieuw opstarten totdat je dat ding aan de oplader hangt. Hard reset gegeven, maar probleem niet opgelost. Hardware?

  • Helaas heb ik ook ditzelfde probleem valt me op dat er veel van dit soort problemen zijn met tevoren de toestellen . Blijft continu tevoren en pas zodra je toestel aan de opladen hangt doet ie het weer effe . Ik speel regelmatig Subway surfers en heb je net een leuke score floep tevoren

  • Helaas heb ik ook ditzelfde probleem valt me op dat er veel van dit soort problemen zijn met rebooten de toestellen . Blijft continu rebooten en pas zodra je toestel aan de opladen hangt doet ie het weer effe . Ik speel regelmatig Subway surfers en heb je net een leuke score floep reboot

   • Had een paar weken geleden al het probleem met de opgeblazen accu. Die is toen vervangen door een nieuwe accuj. Dat ging een tijdje goed, maar vandaag de nieuwe accu helemaal leeg getrokken en sindsdien gaat ie niet meer aan, maar blijft continu rebooten.

 53. Kan geen berichten verzenden en aankrijgen. Bellen gaat ook niet meer… service niet beschikbaar blabla… ‘k word er zot van… iemand een idee?

  • Ik heb t zelfde als u.. ik kan niet bellen of smssen.. enfin niemand kan me bereiken.. zegt netwerk niet beschikbaar.. heb je een oplossing gevonden.. groetjes

 54. Ik heb mijn galaxy S4 Geupdate en eigenlijk ging alles goed, maar nu is mijn 123toetsenbord gewoon weg!! QWERTY is er nog en het touch ook nog! Kan mij iemand vertellen hoe ik dat 123 toetsenbord weer terug krijg?!

 55. sangeeta zegt:

  Mijn galaxy s4 start zoals bij meerdere mensen een aantal keer per dag opnieuw op. Heel vervelend als je net aan het bellen bent. Bij samsung zeiden ze dat het aan de batterij lag. Ik heb een nieuwe batterij ontvangen maar het probleem blijft. Het toestel blijft zichzelf uit het niets opnieuw opstarten.
  Heeft iemand hier al een oplossing hier voor gevonden?

  • Ed Post zegt:

   Ook ik heb last van het probleem dat mijn S4 regelmatig opnieuw opstart en dan blijft opstarten. Het enige dat helpt is om de batterij er even uit te halen en opnieuw op te starten. Dan doet hij het weer normaal om dan na een aantal dagen weer steeds op te gaan starten.
   Ik heb ook al een nieuwe batterij ontvangen, maar dat heeft het probleem niet opgelost.
   Ik heb wel het idee dat dit probleem steeds begint als hij aan de oplader ligt.
   Iemand al een oplossing voor dit probleem? Ik vind dit bijzonder irritant.

 56. T. van de Ven zegt:

  Ook ik heb het probleem dat mijn galaxy 4 steeds uitvalt, start alleen op aan de lader.
  Als ik hem op de lader weer aanzet geeft batterij 0% aan terwijl hij bij het uitvallen zowat vol was.
  Problemen zijn ontstaan na het updaten.
  Heel erg vervelend! Heeft er iemand een goede oplossing?

 57. Mijn S4 is vol opgeladen en dan start die uit zich zelf opnieuw op een aantal keer.
  Dan is mn batterij 1% en dat doet hij elke dag super irritant. Dan moet hij achter de oplader
  om opgestart te kunnen worden. Ik baal hiervan!!!!!!

 58. Maarten van der Wulp zegt:

  Sinds ik een update van Sumsung ontvangen heb afgelopen weekend, blijt ie om het half uur opnieuw opstarten. Super irritant. Ook als je van het vergrendelscherm naar het normale scherm (met icoontjes) gaat reageerd de telefoon ook niet op aanrakingen. Dan moet ik hem opnieuw opstarten. Help

Laat wat van je horen

*