Nieuwe update voor de Samsung Galaxy S4 arriveert – T-Mobile toestel krijgt Android 4.3

Veel van onze bezoekers hadden het al door: sinds vanmorgen is er een nieuwe, kleine update beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4. Wie een branded toestel heeft van T-Mobile krijgt tevens – en eindelijk – Android 4.3.

samsung-galaxy-s4-update-december-xxuemkf

Deze update brengt firmware versie XXUEMKF en is op unbranded toestellen bijna 130 MB groot. Grote veranderingen zijn niet aan boord – het toestel zelf geeft zoals altijd aan dat ‘verbeterde stabiliteit’ het voornaamste doel is.

In ieder geval zou deze update een aantal irritante bugs moeten fixen waar sommige gebruikers na de grote update naar Android 4.3 last van hebben – de eerste reacties van gebruikers met WiFi problemen lijken echter verdeeld over het resultaat van de update van vandaag. Omdat ikzelf geen last heb van problemen na de update naar Android 4.3 – behalve de inmiddels verholpen overbodige beveiligingsmeldingen – kan ik niet nagaan wat de update vandaag verder allemaal doet.

Screenshot_2013-12-20-11-09-17

Voor bezit(s)ters van T-Mobile’s branded Galaxy S4 is de update een flink stuk groter: ruim 723 MB. Daar zit namelijk eindelijk de nieuwere versie van Android – 4.3 – bij, die andere toestelversies al een tijdje geleden kregen. Na installatie is het toestel compatible met de Galaxy Gear smartwatch, wordt Samsung’s Knox beveiligingspakket geactiveerd, en wordt de interface een stuk sneller en soepeler.

De update – in beide varianten – is te installeren via je Galaxy S4, of via Samsung’s Kies software op je computer. Uiteraard is in het eerste geval installatie via WiFi verbinding aan te raden.

Reacties

 1. Caroline zegt:

  Hoi Ik heb een vraag. Mijn man en ik hebben beiden de s4. Ik krijg alle updates gewoon door en zonder problemen geïnstalleerd. Mijn man dus niet. Die heeft de vorige grote update naar 4.3 wel gedownload maar met installeren stopt het bij 25%.
  Toen ik vanochtend vertelde dat ik weer een update had heeft hij zijn s4 naar fabrieksinstellingen terug gezet maar zelfs dan stopt het bij 25%. We hebben ons suf gegoogled maar komen er niet uit hoe dit kan. Iemand hier een idee/tip of suggestie?

  • Hoi Caroline,

   Probeer de update ook eenmalig met samsung kies te downloaden en te installeren en anders via recovery mode (zie youtube hoe je daar komt) cache factory reset uitvoeren.

 2. nightfalls zegt:

  De kleine update voor de unbranded toestellen was bij mij maar 16 mb groot

 3. Hier ook slechts 16MB groot. Misschien komt het omdat de vorige update alleen via KIES3 beschikbaar was. Als je deze update niet had genomen, dan zou hij groter zijn (denk ik :))

 4. Beste

  Ik heb mijn samsung s4 sinds juli en ik krijg hier met moeite updates door.
  heb het manueel geprobeerd maar krijg als opmerking “apparaat aangepast ..software updates zijn niet beschikbaar, terwijl ik geen verandering zie ..
  Zoals vb. android 4.2.2 is gebleven en nog andere zaken
  mijn s4 zit een beetje achter met de updates.
  Kan er mij iemand helpen ?

  groets Nadia

 5. Marco Zwetsloot zegt:

  Als ik probeer te controleren voor opdates via OTA dan krijg ik melding dat service niet beschikbaar is en dat de maximale hoeveelheid automatische downloads overschreden is ?
  Iemand bekend met deze melding ?
  Ik heb “grote” update naar 4.3 gedaan via KIES.

 6. En vandaag is de PHN update ook uitgerold.
  een nieuwe update voor de unbranded toestellen.

  Model: GT-I9505
  Country: Netherlands
  Version: Android 4.3
  Changelist: 2082040
  Build date: Wed, 27 Nov 2013 13:11:03 +0000
  Product Code: PHN
  PDA: I9505XXUEMKF
  CSC: I9505PHNEMK5
  MODEM: I9505XXUEMKF

  Download: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=23496

 7. Sinds de update gaat mijn S4 soms in een keer v stille modus naar geluid…. hebben meer mensen hier last van?

 8. Zat pas dat ik een update had hahaha. Bij mij was het 723MB ?? Langs niet geupdate dus haha.

 9. Ge update ik krijg steeds camera fout als ik op de camera.app druk.. maar bij instagram kan ik gwn foto’s maken..

 10. *update*

  Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat alleen de voor camera niet werkt.. even een cache delete gedaan van de camera en de camera.app werkt weer alleen de voorcamera werkt niet voorzowel de camera.app als bijvoorbeeld instagram

 11. melissa de jong zegt:

  Sinds ik die update gedaan heb gaat mijn batterij heel snel leeg. Ik heb sowieso de spaarstand ingeschakeld. Dus zou graag willen dat mijn batterij niet snel leeg gaat.

 12. Klote Update!

  Net nieuwe update geinstalleerd en hij blijft hangen bij apps instaleren!
  Dus kom mijn telefoon niet meer in!

  Bedankt Samsung!

 13. Ik krijg nog steeds camerageluid als ik mijn telefoon op stil of tril mode zet…
  Weet iemand hoe ik dit kan fixxen..?

  • Harm1960 zegt:

   ..Ook camera klik geluid als je je volumetoets van je toestel helemaal op nul zet? Heb het geprobeerd, bij mij dan namelijk wel helemaal stil.

 14. Ik word helemaal gek van deze update mijn mobiel is slomer heb problemen met de tijd en met mijn vergrendelscherm wat niet helemaal dicht gaat en ook me baterij gaat in 1 uur leeg het enige goede zijn de smiles op insta ens help aub

 15. Harm1960 zegt:

  Na wifi problemen te hebben gehad ( gooide de verbinding er steeds uit wegens trage internet verbinding???!!!) gisteren met kies de update erop gezet en eindelijk nu een stabiele wifi verbinding. Geen enkel probleem meer nu dus happy at last!!!

 16. Ik zie niet echt grote veranderingen. Alleen paar kleine zoals een camera verbetering (accustatus word weergegeven), toetsenbord is anders, kleur is wat anders en instelling buttons zijn naar andere plaatsen gegaan. Verder had ik op internet gekeken en waren er Samsung Galaxy S4 toestellen die heel anders eruit zien.

  Hoort dit zo of hebben meer mensen zulke aanpassingen als ik gehad? Verder werkt hij wel gewoon goed, alleen de accu duur blijft toch een big problem

 17. heb ook net de update ontvangen, hoop dat deze update helpt tegen het vastlopen en uitvallen:D

 18. Ik heb ook de update gedaan en had ook last van een snel lege accu. Blijkt een foutje te zitten in de firmware waardoor je telefoon blijft aangeven om je batterij op te laden. nu is zelfs mijn batterij daardoor bol gaan staan. Mijn telefoon ligt nu bij de KPN voor een nieuwe accu. Ze weten alleen niet in de KPN winkel dat je firmware ook aangepast moet worden.

 19. Ook ik heb een Gear
  al enkele updates gedaan maar nog steeds geen whatsapp te krijgen of te zien.
  Wie weet hier wat meer van ?

  Alvast bedankt.
  Rob

  • Michael zegt:

   Heeft u u al aangemeld via uw gmail account. Als u via de computer ingelogd bent (waarop u ook aangemeld bent op uw telefoon), dan kunt u ook via google play downloaden. Mocht u hiervan geen melding krijgen dan moet uw wifi opnieuw opgestart worden op de telefoon waarna downloading en installatie volgt. Hoop dat dit helpt? Is dit probleem gekomen na de update van 4.3 android?

 20. Kan je nog een keer de dropbox uploaden? Hij doet het niet meer.

 21. Ik de update eergister gedaan, maar sindsdien loopt mijn telefoon continu vast. Krijg geen meldingen meer binnen en mn batterij is binnen een uur leeg. Hoe kan ik dit probleem oplossen? Help me, aub.

 22. Monique zegt:

  Ik heb de update gedraaid en sindsdien krijg ik alleen maar erg hinderlijke popups en free apps, die ik helemaal niet wil en ook nauwelijks uit kan zetten…wat kan ik hieraan doen>>

Laat wat van je horen

*