Nieuwe update Samsung Galaxy S4 van T-Mobile (update 2)

Links en rechts duikt een nieuwe update op voor de branded Samsung Galaxy S4 van T-Mobile. Het gaat om een nieuwe firmware met het zogeheten buildnummer I9505XXUDMH7. De update is beschikbaar via het toestel zelf en via Samsung’s Kies software op de PC.

samsung-galaxy-s4-t-mobile-update

Bij gebrek aan branded T-Mobile toestel kan ik zelf niet checken wat de update precies met zich meebrengt. Voor zover ik kan nagaan gaat het met name om interne veranderingen danwel verbeteringen – dit is tenminste het geval bij een Duitse update van vorige week met nagenoeg dezelfde firmwareversie. Als het goed is zullen er dus alleen bestaande bugs worden verholpen, waardoor – als ik berichten uit Duitsland mag geloven – de batterij langer mee gaat.

Heb jij een Galaxy S4 van T-Mobile, en deze update al geïnstalleerd? Laat dan weten of en wat je ervan merkt, en of de (vage) geruchten kloppen dat deze firmware ook Samsung Knox (ten dele) activeert?

(via)

Update:

De problemen die bezoekers hieronder (bedankt!) melden over geblokkeerde apps lijken samen te hangen met Samsung’s overijverige Knox beveiligingssoftware, die dus inderdaad na de update actief is geworden. Verificatie mislukt volgens de melding door een probleem met de server, waarna de apps niet de benodigde permissies krijgen. Het kan – kán! – dus zijn dat er iets fout gaat aan Samsung’s kant, en niet op de Galaxy S4 zelf. Hopelijk komen we snel meer te weten over het probleem, en de oplossing. Zodra dit het geval is, lees je het uiteraard hier!

Update 2:

Van het forum op AndroidWorld begrijp ik dat een mogelijke oplossing voor het onstane beveiligingsprobleen een update voor de getroffen app is. En hoewel dit een nogal omslachtige oplossing lijkt, schijnt ING haar app inmiddels inderdaad bijgewerkt te hebben, waarna het probleem verholpen is. Houdt dus van apps die problemen geven de komende tijd in de gaten of er updates beschikbaar zijn, en werk ze indien mogelijk bij.

Reacties

 1. Heb vandaag de update gedaan, nu kan ik niet eens meer internetbankieren
  Melding: applicatie is gedwongen gestopt vanwege een onbevoegde poging om systeem op uw apparaat te openen.
  Laat ik het controleren, dan zegt ie: kan geen verbinding maken met server.
  Wat is dit???
  Help!!! Wat moet ik doen???
  Gr Mariska

 2. Wat een schijt update!! Ik krijg de zelfde melding als de persoon hier boven! Melding: applicatie is gedwongen gestopt vanwege een onbevoegde poging om systeem op uw apparaat te openen. Ik heb ook geen idee wat ik moet doen.

 3. Monique van Dijk zegt:

  Ik ondervind dezelfde problemen als bovenstaande mensen. Vervelend. Kan ik die update weer ongedaan maken?

 4. Monique van Dijk zegt:

  Hij trekt ook mijn batterij leeg en als ik probeer te updaten geeft ie “update mislukt ivm netwerkfout”

 5. Monique van Dijk zegt:

  En de telefoon slaat af en toe vast……

 6. Even langs t-mobile winkel geweest. Volgens hun lag het aan samsung. Binnen nu en een week of zo krijg je een update die alles goed zou maken?. Dus laten we maar af wachten -_-

 7. Monique van Dijk zegt:

  Bedankt, Brent 🙂 Afwachten dus….

 8. Kijk op het t-mobile forum! Ze gaan het uitzoeken!!. De vraag staat bij ” Stel hier je vraag”.

 9. Hier hetzelfde verhaal als ieder ander. Na de update zijn er problemen ontstaan met bepaalde apps, bij mij alleen ING bankieren en niet Whatsapp o.i.d.

 10. Wat ik trouwens nog wilde aangeven. Ik heb de Duitse versie van de SGS4 en ook hier bevinden zich de problemen op!

 11. Vervelend al die problemen met de nieuwe software versie, geen Whatsapp en Internet bankieren!
  Lijkt mij een rede te meer om een unbranded versie te kopen. Ik zou gewoon zeggen: koop een simlock vrij toestel en een sim-only abonnement. Dan ben je geloof ik ook nog het goedkoopst uit.

 12. Monique van Dijk zegt:

  ING heeft inderdaad de app aangepast. Internetbankieren werkt weer als vanouds. Updaten van “beveiligingsbeleid” geeft nog steeds een netwerkfout

 13. Het ligt niet aan de ing (of die moeten zelf een storing hebben) Het ligt aan de progamma KNOX van samsung zelf die niet wilt installeren, die update krijg later of zo, zeggen ze op t-mobile forum 😉

 14. Ook bij mij het zelfde verhaal. Beveiligings netwerkfout van Samsung. Herhaadelijk weer. Whatsapp steeds fout. Heb de T-Mobile app verwijdert en nu geen problemen meer. Whatsapp ook weer te gebruiken

 15. whatsapp heeft een update voor de samsung telefoon’s uit gebracht, die dit probleem zou moeten verhelpen. Helaas krijg nog steeds de zelfde melding.

 16. sinds de update kan ik ook niet meer in de playstore komen.
  Telefoon traag, en kan ook geen oproepen aannemen. (over het beeld schuiven pakt ie niet meer)
  Wie weet wat ik kan gaan doen??

 17. Sorry, ik heb de update geinstalleerd maar géén problemen met Whatsapp en internet bankieren.

 18. ik krijg en via de mobiel en samsung kies de nieuwe update niet tezien.
  Dus ook niet tedownloaden helaas.

 19. Ik heb de update geinstalleerd en ervaar geen problemen.. Whatsapp en internet bankieren doet het gewoon en mijn telefoon is niet vast gelopen of gecrasht.

 20. Ik heb buiten de bekende problemen ook ineens een accu slurper!!
  Voor de update deed ik makkelijk 1 dag met een lading.

 21. Ik heb geen T-Mobile Branded toestel, heb die update vanmorgen gehad… en ook whatsapp doet moeilijk…

  • dat probleem heb ik hier ook. en krijg hele tijd melding dat er ongewild entree tot whats app is verschaft blablabla. iemand idee waar neer de update komt die het oplost?

 22. draaideur zegt:

  Hallo, sinds de update van vanmorgen heb ik hetzelfde probleem als hierboven omschreven. Simlock vrije Galaxy S4. Problemen met WhatsApp.geen beveiligingsupdate omdat er geen verbinding met de server gemaakt kan worden. Iemand een oplossing voor dit gezeik?

 23. Hallo..

  sinds vandaag een nieuwe update gedaan.
  whatsapp doet het nu ook bij mij niet meer..
  hij geeft aan iets over een update beveiligingsbeleid.. ik krijg dit niet voor aangevinkt.. want dat staat er weer geen toegang tot server. . Ik word hier niet heel blij van!! Wie weet wat ik moet doe .. ohja whatsapp ook al opnieuw gedownload, maar ik blijf de oproepen houden

 24. Ik had dit probleem ook bij Whatsapp. Net nogmaals de telefoon opnieuw opgestart en nu lijkt het probleem verholpen. Wellicht dat dit helpt.

 25. Eerst pakt hij de update niet omdat hij aangeeft dat ik niet genoeg geheugen zou hebben nu heeft hij via de pc de update gedaan en doet hij niets meer help

 26. Hetzelfde probleem alleen met tele 2 die op het netwerk zit van t mobile

 27. Ik heb precies hetzelfde 🙁 na de update van vrijdag.

  Nu is mijn SGS4 van t mobile erg traag
  en komt hij ook met de whatsapp foutmelding

  Wanneer wordt dit opgepakt door tmobile ?

 28. Ik heb precies hetzelfde probleem met mijn SGS4, ik heb geen branded toestel.
  Ik heb vrijdag 27 september de update gedraaid, en na die update is mijn telefoon zo traag als wat.
  Fabrieksinstellingen terug gezet, geen effect. T mobile graag oplossing bieden

 29. Ik heb een vodafone toestel. Na de update batterij binnen 7uur leeg bij normaal gebruik. Moet soms een paar keer opnieuw opstarten voor ik in mijn normale menu kom. Blijft hangen en valt regelmatig uit. Nog meer Vodafone mensen met dit probleem? Normaal ging mijn accu makkelijk 2 dagen mee..

 30. Ik krijg sinds 01/10/2013 een melding: update beveiligingsbeleid. Wanneer ik mijn toestel dan laat updaten wordt er steeds aangegeven dat de update is mislukt vanwege netwerkproblemen, echter is er een probleem met mijn lokale wifi-verbinding. Nu is het op zich geen probleem dat hij niet kan updaten, maar ik ontvang steeds de melding dat er een app vanzelf is afgesloten. Daar bovenop staat linksboven op het display steeds een icoontje die niet weggaat. Zwaar irritant!

 31. sinds vandaag problemen met whatsapp..gedwongen afgesloten wegens redenen die je hier leest, ook kreeg ik geen melding meer in mijn scherm..en het led lampje werkt niet in whatsapp..led lampje werkt overigens wel met gemiste oproepen, uit aanzetten etc..alleen met whatsapp doet het niks..geeft wel geluid als er whatsapp binnenkomt meer niet.
  en dan elke keer dat gedwongen afsluiten, wie weet hoe ik hiervan afkom????
  dit is heel irritant !!!

 32. Hier hetzelfde probleem als ‘Savy’. Krijg constant de volgende melding: “WhatsAp is gedwongen gestopt vanwege een onbevoegde poging om systeem op uw apparaat te openen”. Ik krijg dit niet uit en wordt er helemaal gek van.
  Daarnaast werkt mijn e-mail ook niet meer. Ik krijg om de 5 min. een melding dat inloggen op de e-mail is mislukt.
  Grrrr…. What to do????

 33. Ik heb hetzelfde probleem.. whatsapp gedwongen gesloten wegens een onbevoegde poging tot systeem. Ik heb een optie tot bijwerken die weer verwijst naar de algemene voorwaarden, maar er is nergens een link om die ook daadwerkelijk te lezen. Krijg echt om het kwartier die melding om gek van te worden

 34. Weentjuh zegt:

  Hier ook problemen na de update…. ik kan gewoon echt helemaal NIKS meer met mijn telefoon !!! Hij start op, valt uit, start opnieuw op, valt weer uit, start op, en valt weer uit en zo maar door…. alles al geprobeerd…..hierdoor is nu zelfs mijn sd kaart ook naar de *%^&[email protected] gegaan en ben dus ook 8 GB aan spul kwijt !!! HELP !!!

 35. Ik heb sinds today ook constant deze melding..“WhatsAp is gedwongen gestopt vanwege een onbevoegde poging om systeem op uw apparaat te openen”. Updaten lukt NIET!!! En tot mn grote verbazing laadt mn telefoon nu ook niet meer op. Heb al diverse opladers geprobeerd! Iemand een oplossing?

 36. Whatsapp is gedwongen gestopt….etc.etc. Iemand een oplossing?? loop alles al af te zoeken maar nog niks concreets gevonden. Heb alles up to date en zovaak taken afgesloten en opnieuw opgestart. Wie helpt ons!!!??

 37. steohan zegt:

  Ook probleem. Moe van. Aangezien het al 3 weken speelt. Beveiligings probleem gedwongen gestopt van WhatsApp.
  En nu??

 38. Kletsah zegt:

  Ik heb een factory reset gedaan en daarna de update gedraaid, update is nu gelukt en geen problemen meer.

 39. Laten we elkaar wel helpen hier, en niet allemaal hetzelfde verhaal erop zetten.
  Is er nu iemand die weet wat er nu moet gebeuren of wat je zelf moet doen????
  Ik heb wel whatsapp support gemaild, ze weten van het probleem, en zijn er zeggen ze mee bezig. als er een oplossing is mail me even: [email protected]

  gr

 40. en hoe doe je de factory reset?., als dat de reset is om de fabrieksinstellingen terug te zetten kan ik je alvast vertellen dat dat niet bij iedereen helpt. We hebben niet allemaal hetzelfde probleem blijkt. Ook heb ik al gehoord dat na de fabrieksinstellingen terugzetten de tel het helemaal niet meer deed.

 41. welke update hebben julie gedaan dan?

 42. ik kan al bijna 2 weken niet op tinder en krijg bij het updaten van de beveiligingssoftware een melding dat de verbinding met de server is mislukt.
  wordt hier nog wat aan gedaan?

 43. Ook bij mij Samsung s4 problemen met beveiligings update…….hier met facebook . Pffffff

 44. Vervelend als iets NIET goed werkt !!

 45. ikBenjamin zegt:

  Goedendag. idem hier.

  Ik lees twee mogelijke oplossingen hierboven. Graag reactie:
  1) verwijderen t-mobile app? Helpt dat echt?
  2) factory reset… Maar ben ik dan alles eerst kwijt? Wat moet ik doen VOOR ik zo’n reset doe om niet bijv. adresboek, agenda-items etc. kwijt te raken?

  Groet.

 46. T-Mobile app. verwijderen helpt niet

  factory reset ook niet

  ik heb het zelf ook al een week.
  Cobtact gehad met T-Mobile, die kan niks,..support van whatsapp doet er alles aan, en samsung zegt alleen maar we zijn er mee bezig.

  Ik kan niet whatsappen, tel slaat vast of uit…
  Rare dingen allemaal..ik wacht tot vrijdag en dan krijgt T-Mobile mijn tel van 3weken oud gewoon terug, en eis ik een nieuwe

  Mike

 47. Marieke zegt:

  Hier t zelfde probleem alleen met de SNS bank app…. gedwongen gestopt en geen mogelijkheid beveiligingsbeleid te updaten

 48. Voor diegenen met SNS app problemen; dit is opgelost!
  Werk de App bij via de play store en alles werkt weer
  Gr

 49. oh sns bank..verder werkt whatsaapp nog steeds niet na de klote update van samsung..tel slaat vast, verbruikt veel stroom..google play blijft aanstaan..en geen notificaties bij sms en whatsapp..ben bij tmobile geweest..alle instellingen staan juist

 50. Hier ook een vodafone gebruiker met heel veel klachten. Na de update valt mijn telefoon regelmatig uit. In de winkel zeggen ze het komt door de update, even terug naar fabrieksinstellingen en dan moet het weer goed komen. Niet dus! Als ik zit te bellen valt hij zomaar uit… ik moet hem dan even laten liggen of aan de oplader leggen en dan krijg ik hem weer aan. De vraag is voor hoe lang. Whats app, facebook… nieuwssites maakt niet uit waar je mee bezig bent of het ding valt uit, super irritant!!

 51. ik heb een probleem mijn s4 sluit zich af bij 50% zo maar

 52. na de update van android 4.3 op de Samsung galaxy s4 laad me telefoon heel langzaam op. gisteren om 10 uur was die 10% en nu, half 7 s ochtends, 97%. normaal was die binnen 2 uur opgeladen.. hoe kan dit ?

  groetjes, elise

  • Heb je hier nog reactie op gekregen Elise? Ik heb namelijk hetzelfde. Hangt nu al 1,5 uur id oplader en is maar 18% erbij gekomen.

   Groetjes, Stella

 53. Vermassen Sensey zegt:

  Deze week heb ik de nieuwe update gedaan met als gevolg dat hij constant blijft hangen. Als ik typ kan de gsm precies niet mee met mij. Iets sluiten, open, etc. gaat allemaal heel traag. Wat moet ik doen?!

 54. Hier ook hetzelfde probleem. Het lijkt alsof hij soms blijft hangen, als ik typ dan ratelen na een paar seconden de letters achter elkaar door. Ook bij hij openen van apps of het bladeren naar een andere pagina blijft hij hangen alsof hij moet nadenken. Dat had ik bij de s2 ook weleens maar pas op het einde van zijn kunnen, zo snel met de s4 al is eigenlijk gewoon dieptriest. Deze telefoon is met deze update minimaal 2 versies teruggegaan.

 55. S4 heeft ook een issue met de batterij. Indien je toestel constant reboot / uitvalt dan zou ik even controleren of je batterij niet bol staat. Samsung heeft aangegeven dat er een probleem is met een serie batterijen. Een bolle batterij (is dus defect) niet meer gebruiken (kan telefoon beschadigen) en direct om wisselen (gratis) bij een samsung service punt

 56. Hallo,

  Echt slechtste update, kan me s4 zo goed als niet meer gebruiken….

  me toetsenbord is verdwenen, kan alleen nog maar spraakopdrachten doen.
  Eerst me telefoon gereboot, waardoor ik alles kwijt ben, hier ook geen effect mee gehad.
  Veel standaard apps zoals wekker, en camera verdwenen….

  Echt eigelijk alleen nog maar problemen gehad met het toestel

  • Arjen Beijerman zegt:

   Ik heb hier precies het zelfde wat een drama….hoe los je dit nu weer op….ga maar ff maar een service punt van samsung.

 57. Hier ook probleem na update kan niet geen sms versturen of ontvangen dan moet ik eerst telefoon op nieuw opstarten dan krijg ik berichten binnen ook is mijn batterij nu super snel leef zonder gebruik kan ik er een halve dag mee doen

 58. osman zegt:

  Kan mijn email niet meer verrifieren.
  Geeft elke keer verificatie fout aan terwijl de code goed is.

Laat wat van je horen

*