Exclusief: ‘Eye Pause’ en ‘Eye Scroll’: nieuwe features voor de Samsung Galaxy S4?

Kijk, dát is nog eens interessant: ik kreeg een tip van iemand met verstand van dit soort zaken dat Samsung twee begrippen heeft laten vastleggen die mogelijk behoren bij nieuwe functies die we straks in de Galaxy S4 zullen tegenkomen. De namen – Eye Pause en Eye Scroll – spreken aardig tot de verbeelding, en passen wat mij betreft naadloos in het straatje dat Samsung vorig jaar al insloeg met features als Smart Stay en Smart Rotate.

samsung-galaxy-s4-eye-scroll-eye-pause

De vraag is dan natuurlijk wat deze functies precies zijn. Bij Eye Pause is het niet zo moeilijk in te denken wat er zal gebeuren – als je tijdens het kijken van een video je blik afwendt pauzeert het afspelen. Tenminste, dat lijkt me het meest logisch.

Bij Eye Scroll kán ik me ook wel iets voorstellen, hoewel het me niet helemaal duidelijk is hoe dat dan werkt. Stel, je leest iets op het scherm. Dan is het in theorie natuurlijk handig als de tekst meescrollt met jouw blik. Maar dan moet het toestel – de Samsung Galaxy S4 dus? – wel héél nauwkeurig kunnen detecteren waar je precies naar kijkt. Of zie ik nog een andere, veel meer voor de hand liggende functie over het hoofd die bij een naam als Eye Scroll zou passen?

In ieder geval ligt het allemaal redelijk in de lijn der verwachting dat Samsung haar TouchWiz/Nature UX interface met de Galaxy S4 weer zal uitbreiden met nieuwe features en functies. De hier opgeduikelde namen passen daar netjes bij.

Bedankt, tipgever! (en via OHIM 1, 2)

 

Reacties

  1. willemvl zegt:

    Hallo,waar aan kan ik zien of ik een originele of een clone s4 hebt gekocht
    groeten willem

Laat wat van je horen

*