Nieuwe details van de Samsung Galaxy S4 bekend: batterij, kleuren, releasedatum

Vers van de pers komt een aardig collectie nieuwe details over de Samsung Galaxy S4. Dankzij de insiders van Sammobile komen we meer te weten over de batterij van het toestel, over de kleuren waarin deze verkrijgbaar zal zijn, en – oeioei! – de vermeende releasedatum. Ben je er klaar voor? Hou je vast…

samsung-galaxy-s4-introductie-mwc

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: naar het schijnt heeft Samsung het plan opgevat om de Galaxy S4 vanaf week 16 op de markt te brengen. Pak je kalender, kijk, en – verhip! – dat is al half april.

De Galaxy S4, die momenteel in de laatste fase van ontwikkeling zit onder de codenaam ‘Altius’ (en niet meer ‘Project J‘, zoals eerder werd vermoed), komt in eerste instantie in twee kleuren op de markt: wit, en good old zwart.

Ook over de batterij komen is weer iets meer bekend. Volgens de laatste geruchten komt er een 2600 mAh accu in de Galaxy S4. Dit is een stuk groter dan de 2100 mAh accu van de Galaxy S3. Tel hierbij de nieuwe energiebesparende componenten op, en ik heb goede hoop dat de batterijduur van het toestel wéér een stapje verbeterd zal blijken ten opzichte van die van de S3.

Zeker lijkt het nu ook dat de Galaxy S4 inderdaad over de optie om draadloos op te laden zal beschikken – in de vorm van apart verkrijgbare accessoires. Dit is op zich niks verrassends, maar het feit dat er een aparte achterklep voor nodig is bevestigt dat deze – in tegenstelling tot die van een hoop nieuwe smartphones – verwijderbaar is. ‘Hmm oké’, hoor ik je denken, maar vergeet niet dat dit óók betekent dat batterij van de Galaxy S4 verwisselbaar zal zijn. En dát is wel degelijk prettig om te weten.

Al met al zijn dit een paar hele aardige dingen om over de S4 te weten: een grotere batterij, eindelijk weer de optie om ‘gewoon een zwarte’ te kopen, én – wat mij betreft het meest verrassend – Samsung’s plan om het toestel al in april op de markt te brengen. Dit is toch minstens een maand eerder dan tot nu toe verreweg het meest logisch leek. Of dit laatste klopt weten we natuurlijk pas zodra Samsung de Galaxy S4 echt onthult, maar eerlijk is eerlijk: nú begin ik toch ook wel een beetje te twijfelen aan mijn eigen ‘voorspelling’ van een release in mei.

Last but not least kan er nu – mits Sammobile’s informatie klopt – een ‘venster’ worden geprikt voor de onthulling van de S4. Tenslotte werd gisteren al bekend dat het toestel níet op de Mobile World Congress in Barcelona zal worden getoond, dus een Unpacked Evenement vóór 28 februari zit er niet in. Maar om een release half april mogelijk te maken lijkt het mij dat de onthulling zelf nog voor begin april moet gebeuren – Samsung liet bijvoorbeeld vorig jaar zo’n drieëneenhalve week tussen onthulling en release. En omdat één en één twee maakt, verwacht ik dus een Samsung Unpacked evenement in maart. Ik ben er klaar voor!

PS: wil je een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S4 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan gratis, voor niets, en spamvrij in voor onze notificatie service, rechtsboven op de pagina! Voor een overzicht van de belangrijkste toestel informatie kun je te allen tijde terecht bij onze Galaxy S4 FAQ.

(via)

Reacties

  1. Half april lijkt mij wel logisch , De meeste mensen hebben hun sgs3 met een 1 jarig abonnement afgesloten in de maand van release (mei) , gezien je van tevoren moet verlegen zouden de meeste mensen rond maart/april een nieuwe telefoon moeten kiezen.
    Zelfde voor mensen die 2 jaar geleden een 2 jarig abonnement op de sgs2 hebben aangeschaft.

Laat wat van je horen

*