Nieuwe 5G WiFi standaard voor de Samsung Galaxy S4

Niet alleen mobiel internet wordt telkens weer een stukje sneller, maar ook WiFi verbindingen zijn nog steeds aan een proces van evolutie onderhevig. Met andere woorden: als je voorzien bent van de juiste hardware worden ze sneller. En als we de geruchten mogen – pardon, kúnnen vertrouwen zal de Samsung Galaxy S4 voorzien zijn van een chip die klaar is voor de volgende, vijfde generatie WiFi verbindingen: 5G WiFi.

samsung-galaxy-s4-5g-wifi

Deze chip van de hand van Broadcom – de BCM4335 voor wie het nauwkeurig bijhoudt – is compatible met de nieuwe 802.11ac standaard, die WiFi verbindingen met een snelheid tot 300 Mbit/s mogelijk maakt. Je kunt dan in theorie bestanden downloaden met een snelheid van bijna 40 megabyte per seconde. En dat is… nouja, snel dus.

De vraag is dan natuurlijk: wat héb je eraan? Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat de meeste mensen hier in het begin nog niet zoveel aan zullen hebben.  Wie heeft er tenslotte een internetverbinding die zulke snelheden haalt? Maar voor gebruikers die regelmatig in omgevingen vertoeven waar dit soort snelheden wel haalbaar zijn, is het natuurlijk goed om te weten dat de Galaxy S4 moeiteloos met zulke snelheden om zal kunnen gaan.

Overigens biedt de bovengenoemde chip ook compatibiliteit met Bluetooth 4.0 en – futuristisch genoeg – een FM radio. Best handig allemaal!

(via)

Laat wat van je horen

*