250 stuks Samsung Galaxy S4 onder de hamer – letterlijk

Met verve gingen de Duitse douanebeambten de toestellen te lijf. Ieder had een hamer in de hand, en het duurde dan ook niet lang voor alle Samsung Galaxy S4s aan diggelen waren geslagen. De partij zou een waarde hebben van een slordige 150.000 euro – als de toestellen tenminste echt waren geweest.

nep-samsung-galaxy-s4

Dat er Chinese fabrikanten zijn die met meer of minder schaamte goedkope kopieën verkopen van bekende smartphones – zoals de Samsung Galaxy S4, in dit geval – is allerminst verrassend. Dat ze hier in West-Europa opduiken is wel vrij uniek. De echte markt voor dergelijke ripoffs ligt toch echt in Zuidoost Azië, tenminste, dat werd lang gedacht. En wie hier graag een nep-Galaxy S4 wil, kan er zonder veel moeite of kosten eentje via internet laten overvliegen.

De onderschepte partij nep-S4s duidt erop dat deze handel groeit, en wel zodanig dat er – kennelijk – heuse distributiekanalen aan het ontstaan zijn in de Europese Unie.

Toch lijkt de kans vooralsnog klein dat je hier in ons land per ongeluk een nep-S4 koopt. De zending was uiteindelijk onderweg van Hongkong naar Georgië, en niet naar Eerlijke Eddy’s Hollandse Smaartfoonsjop – of een vergelijkbare dubieuze winkel of Markplaatshandelaar met verdacht aantrekkelijke prijzen. Maar mogelijk zien we hier wel degelijk de eerste tekenen van een groeiende handel in nep-topsmartphones.

(via)

Reacties

  1. nou ik heb in nedeland een s4 cloon in mijn handen gehad.
    ik dacht dat ik een s4 gekocht had 2dehands voor 350 euro maar achteraf bleek het een cloon te zijn.
    uiterlijk geen verschil software bijna hetzelfde enige wat anders was dat je niet kon updaten.

Laat wat van je horen

*