Schuiven met de pagina indicator: navigatietipje voor op je Galaxy S4

Om op de Samsung Galaxy S4 – of iedere andere Android smartphone, wat dat betreft – door je thuisscherm, of schermen met applicaties of widgets te bladeren, veeg je in principe gewoon horizontaal over het scherm. Onderaan het scherm zie je dan een indicator die aangeeft welk scherm er nu zichtbaar is. Simpel, prima, en niks mis mee. Maar als je van details houdt, vind je het misschien fijn om te weten dat deze indicator (op Galaxy toestellen) kan veranderen in een slider – een schuifbalkje dus.

navigatie-samsung-galaxy-s4-interface-slider

 

Het enige wat je ervoor moet doen is je vinger op deze indicator (zie afbeelding hierboven) leggen. Vervolgens kun je langs al je schermen vliegen, zonder er één voor één doorheen te vegen. Dit werkt op het thuisscherm (hieronder, 1), maar ook in het overzicht met apps (2) en widgets (3).

galaxy-s4-navigatie-sliders

 

Hoe meer pagina’s je thuisscherm heeft, of hoe meer apps en/of widgets je hebt, des te handiger wordt deze manier van bladeren. Op mijn thuisscherm gebruik ik het nooit, maar zeker wel in mijn 14 pagina’s tellende widgetoverzicht.

Reacties

 1. Vraagje : mijn wifi werkt bij mij thuis niet en ik heb een router van sitecom, gister bij iemand anders geprobeerd die een router van kpn heeft en toen dee die het wel weten jullie misschien waar het aan ligt?? echt heel irritant dit

 2. Bryan zegt:

  hallo

  Is het ook mogelijk om je achtergrond (bijv. een foto) horizontaal mee te laten bewegen als je pagina verwisseld.
  Bij mij staat de foto vast en krijg dit niet voor elkaar.

 3. Saïma zegt:

  Hoe verplaats je de volgorde van de pagina’s?

  Ik kom van HTC af en daar drukte je 2x op de home toets en je kon elk momrnt wisselen.
  Ik gebruikte dat vaak.

  Zo kon ik de pagina met widget die ik op dat moment veel gebruikte even snel naast de homepagina zetten. En daarna weer ‘terug’ naar achteren.

  • Marvin zegt:

   Als je op je thuisscherm uitzoomt (knijpbeweging met twee vingers, zeg maar), dan kun je de volgorde van de pagina’s aanpassen. Goeie vraag, trouwens, waarvoor dank – we zullen er binnenkort ook een tip van maken!

 4. Yrsah zegt:

  Geweldig. Precies wat ik zocht!

  (Inmiddels geregistreerd en user name veranderd naar Yrsah…)

  Inderdaad een tip waard, kon dit werkelijk nergens vinden.

 5. danni zegt:

  Hoe kan ik mijn achtergrond foto mee schuiven met mijn pagina’s ik heb al meerdere mensen gevraagd dit voor mij in te stellen maar het lukt niemand…. kan iemand me helpen?

Laat wat van je horen

*