Meer wilde geruchten: zonnecellen in de Galaxy S4?

Tja. Wie A zegt, moet ook B zeggen, vind ik. Dus als we dan toch vanalles horen over recent gepubliceerde patenten van Samsung in relatie tot de Galaxy S4, kan deze er ook wel bij: een patent voor het gebruik van zonnecellen in een telefoon. Publicatiedatum: 28 februari 2013.

samsung-galaxy-s4-zonnecellen-solar

Om precies te zijn gaat het hier om een technologie om zonnecellen áchter een beeldscherm te monteren, waardoor het scherm in feite een dubbele rol krijgt. Voor de gebruiker is het gewoon het scherm, maar het invallende daglicht kan worden gebruikt om de batterij van een telefoon – zoals de Galaxy S4 – op te laden.

samsung-galaxy-s4-zonnecellen-solar-2

Vermoedelijk zal het hier niet zozeer gaan om een manier om de gehele batterij voortdurend op te laden. Daarvoor is het schermpje van een smartphone gewoon veel te klein. Maar als energiebesparingsmaatregel zou het zomaar een erg fijne feature kunnen zijn.

Natuurlijk gelden bij het bovenstaande dezelfde korrels zout als bij het gerucht over een 3D camera: één patent wil niet zoveel zeggen. Maar wie de parallellen met het geruchtencircus ronde de Galaxy S4 door wil trekken vindt ook hier wel inspiratie op Samsung’s Unpacked flyer. Zien we daar geen glazen scherm met daarachter een grid van zonnecellen?

samsung-galaxy-s4-zonnecellen-solar-3

Links Samsung’s Unpacked flyer, recht een zonnecellen grid

Ik weet het: het is allemaal nogal vergezocht, en ik reken er niet op dat we deze technologie al in de Galaxy S4 zullen tegenkomen. Maar dat het opwindende mogelijkheden biedt voor de toekomst staat als een paal boven water…

Reacties

  1. Roelof zegt:

    Nu begin ik echt de pan uit te flippen:p laat die show maar beginnen!

Laat wat van je horen

*