Massaproductie schermen voor Galaxy S4 begint deze maand

Het is natuurlijk nogal een gedoe. Wie tientallen miljoenen exemplaren van een smartphone – bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S4 – wil verkopen, zal er ook tientallen miljoenen moeten bouwen. En dan kun je maar beter op tijd beginnen. Zo gezegd, zo gedaan: de Koreanen beginnen deze maand al met de massaproductie van de benodigde schermen.

samsung-galaxy-s4-schermproductie

Zoveel schermen, zo weinig tijd

Het produceren van de zogeheten Amoled – Active Matrix Organic Light Emitting Diode – schermen is geen sinecure. Jarenlang hobbelde Samsung achter de feiten aan – de vraag naar Amoled schermen was veel hoger dan het aantal dat Samsung daadwerkelijk kon produceren. Gelukkig is er gaandeweg veel verbeterd, en hebben de Koreanen enorme bedragen geïnvesteerd in het uitbouwen van hun Amoled productielijn, waar nu dus de volgende generatie 1080p full HD Amoled schermen met een diagonaal van 4,99 inch van de band zullen rollen.

En nu maar duimen dat er ook aan alle andere onderdeeltjes wordt gedacht. Ik moet er niet aan denken dat er iemand in Zuid-Korea één dag voor de release van de Galaxy S4 opmerkt dat dat gat in de body toch echt voorzien had moeten worden van een Aan/Uit knop. Gelukkig heeft Samsung zich allang bewezen als een fabrikant met een ontzettend goed geolied productieapparaat. Tenslotte worden bijna alle componenten in eigen beheer geproduceerd – iets dat maar weinig smartphone fabrikanten kunnen zeggen.

(via)

Laat wat van je horen

*