Leuk voor op je Samsung Galaxy S4: Weather Signal

Terwijl de mussen hier van het dak beginnen te vallen, is het tof om te zien dat de eerste apps op de markt verschijnen die gebruik maken van de nieuwe sensoren waar de Samsung Galaxy S4 over beschikt. Eén daarvan is WeatherSignal, dat o.a. gebruik maakt van de thermometer en luchtvochtigheidssensor van het toestel.

samsung-galaxy-s4-weathersignal-header

Natuurlijk kun je ook met je normale weerwidget van de Galaxy S4 zien hoe warm het buiten ongeveer is – maar deze informatie komt van een centrale server die toch echt heel ergens anders gestationeerd is. WeatherSignal maakt gebruik van de mogelijkheden van het toestel om zelf informatie over het weer te tonen. Dus de temperatuur die je ziet, is de temperatuur zoals gemeten door jouw toestel – idem voor zaken als luchtvochtigheid en luchtdruk.

samsung-galaxy-s4-weathersignalWeatherSignal gaat overigens nog een paar stappen verder dan dat. Natuurlijk kun je allerlei waarden bijhouden gedurende een langere periode – leuk, voor iedere hobbymeteoroloog die de komende dagen wil voorspellen wanneer de eerste grote onweersbuien arriveren (om maar iets te noemen).

Daarnaast kun je zelf ook een rapport opsturen naar de servers van WeatherSignal, waardoor er – als genoeg mensen de app gebruiken – langzaam maar zeker een gedetailleerd weerbeeld in een gebied ontstaat, gebaseerd op metingen die gedaan zijn door de gebruikers zelf. Op een kaart kun je zelfs zien waar andere gebruikers welke metingen hebben doorgegeven.

Al met al is WeatherSignal dus een echte aanrader voor iedereen die meer met weer heeft, dan alleen het checken van de temperatuur bij een generieke dienst.

Je vindt de app natuurlijk in de Play Store HIER – en hij kost helemaal niets.

Reacties

  1. Als je ‘acceleration’ aanzet in de instellingen kun je die als zesde (lege plek rechtsonder) ook nog zien. De S4 heeft deze sensor. G-krachten als ik me niet vergis. Leuk voor als je een keer meevliegt met de nieuwe JSF.

Laat wat van je horen

*