Krijgt de Samsung Galaxy S4 Active een kleine broer?

Eerst was er de Samsung Galaxy S4. En toen werd de familie in een rap tempo uitgebreid, met de Galaxy S4 Mini, Galaxy S4 Active, en zelfs een Galaxy S4 Zoom. Mogelijk komt er nu nóg een familielid bij, in de vorm van een kruising tussen de Active en de Mini – laten we ‘m de Galaxy S4 Active Mini noemen.

samsung-galaxy-s4-active-mini-budget-versie

Op de bovenstaande foto is hij naar verluid te zien: de knoppen kennen we van de Galaxy S4 Active, inclusief de van dat toestel bekende water- en stofdichte eigenschappen. Maar het scherm is een stukje kleiner dan dat van de ‘grote’ Active – maar wel weer groter dan dat van de S4 Mini: 4,65 inch om precies te zijn. De schermresolutie is met 800 bij 480 pixels relatief laag te noemen, en ook de 1,2 GHz dualcore processor is niet per definitie een krachtpatser.

Het heeft er dus alle schijn van dat het getoonde toestel een stuk goedkoper zal zijn dan de S4 Active – misschien zelfs goedkoper dan de S4 Mini.

Deze Galaxy S4 Active Mini – of S4 Mini Active, dat kan natuurlijk ook – heeft de productcode GT-I8580 meegekregen, en wordt waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar onthuld. Of hij ooit in de Nederlandse winkels zal belanden is op dit moment nog niet bekend.

Op zich kan ik me voorstellen dat dit een interessant toestel is voor wie de Galaxy S4 Active zelf – met zijn vijf inch beeldscherm – te groot is, en de Galaxy S4 Mini te kwetsbaar. Hoe groot deze markt daadwerkelijk is… moet blijken, maar het idee erachter – compact, maar niet te klein, en wel robuust – is geen slechte.

(via)

Reacties

  1. Richard zegt:

    Dit lijkt overigens meer op een Samsung Galaxy S2 Active. (Als je de specificaties vergelijkt)

Laat wat van je horen

*