Koreaanse krant ‘bevestigt’: Samsung Galaxy S4 krijgt quad core Cortex A15 processor

Een week of twee nadat wij HIER al voorzichtig tot de conclusie kwamen dat Samsung haar Galaxy S4 mogelijkerwijs gaat voorzien van een quad core ARM Cortex A15 processor – de Exynos 5450 of Exynos 5 Quad.

Als de berichtgeving mogen geloven zal Samsung eind van dit jaar al beginnen met de massaproductie van de quad core 28 nm SoC (System On a Chip), waarna de processor te vinden zal zijn in een smartphone die in de eerste helft van 2013 op de markt zal komen: de Galaxy S4 dus.

De Exynos 5450 – 5 Quad – is energiezuiniger dan de huidige generatie quad core processoren, terwijl de prestaties een stuk hoger liggen.

Daarnaast zal de SoC van de Galaxy S4 voorzien zijn van dezelfde grafische processor als de Exynos 5 Dual, de ARM Mali T604. Deze grafische processor is krachtig genoeg om resoluties van 2560 bij 1600 pixels vloeiend weer te geven – voor de Galaxy S4 lijkt 1920 bij 1080 pixels voldoende.

Als met al komen we langzaam meer te weten over de hardware van de nog-lang-niet-uitkomende Galaxy S4: een 28nm quad core ARM Cortex A15 SoC met de Mali T604 GPU, en een grote kans op een 1080p Full HD Amoled beeldscherm, mogelijk met een diagonaal van 5 inch. Hiermee lijkt de Galaxy S4 een flinke technologische sprong voorwaarts te gaan maken ten opzichte van de huidige Galaxy S3 – een grotere sprong dan de S3 maakte ten opzichte van de S2 in ieder geval.

(via 1, 2)

Reacties

  1. De S3 is amper uit en er wordt al weer gesproken over een S4…….het gaat mij een beetje te snel allemaal!
    Ik had me al voorgenomen om het voorlopig bij de S2 te houden, een prima toestel!
    Een groot nadeel van de opvolgers van de S2 vind ik het feit dat ze nog iets groter zijn!
    De S2 is, wat mij betreft, nog net een handzaam formaat.

Laat wat van je horen

*