Knox voor de Samsung Galaxy S4: komt later, is wel heel goed

Eén van de features die Samsung toonde tijdens de onthulling van de Galaxy S4 is Knox: een speciale security suite, die data en communicatie op en met het toestel beveiligd. Het goede nieuws is: Knox is zelfs goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van defensie. Het slechte nieuws: we moeten mogelijk nog tot juli wachten tot Knox beschikbaar is.

samsung-galaxy-s4-knox

Met Knox – dat op een later tijdstip ook beschikbaar zal zijn voor andere Galaxy toestellen – worden in feite twee omgevingen gecreëerd op je Galaxy S4: een persoonlijke en een zakelijke. Dit alles wordt op allerlei fronten goed beveiligd, zodat zakelijke gegevens en communicatie veilig zijn, terwijl ook de persoonlijke omgeving afgeschermd is voor de werkgever.

Met Knox probeert Samsung in te spelen op de huidige BYOD – Bring Your Own Device – trend, waarbij je geen extra werktelefoon hoeft mee te sjouwen, maar je eigen toestel ook geschikt is voor gevoelige zakelijke data.

Inmiddels heeft zelfs het Amerikaanse ministerie van defensie Knox goedgekeurd, en acht het systeem dus veilig genoeg om door haar medewerkers gebruikt te worden.

Wel werd een tijdje geleden al duidelijk dat Knox – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving – níet direct vanaf het begin op de Galaxy S4 aanwezig zal zijn. Geruchten spreken momenteel over een lancering vanaf juli, maar zolang er niks officieel bekend is gemaakt, blijft het afwachten – temeer omdat er ook niet duidelijk is of deze dan ook overal ter wereld direct beschikbaar zal zijn.

Meer informatie over Knox vind je op Samsung eigen website HIER.

(via 1, 2, 3)

Reacties

  1. Willy Wonka zegt:

    Hmmm nog meer bloat ware die ik niet nodig heb. Je hebt nu nog maar 9GB opslag voor Apps. Domme beslissing van Google om de mogelijkheid voor opslaan v apps op SD kaart te verwijderen.

  2. Henk Scheerooren zegt:

Laat wat van je horen

*