Kleine update brengt Google Books naar de Samsung Galaxy S4 (update: +Vodafone 4G toegang)

Sinds vanmorgen is er een nieuwe, kleine update beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4. Of nouja, een update is het niet echt – het is Google Books die naar het toestel komt. Update: Inmiddels is bevestigd dat de update óók de nodige aanpassingen doet in de instellingen van de S4 om toegang tot Vodafone’s kersverse 4G netwerk mogelijk te maken.

samsung-galaxy-s4-update-google-books

Het gaat hier dus niet om één van de updates die ik hier gisteren al vermeldde. In feite gaat het niet eens om een update: zowel de firmware v ersie als de datum van de kernel blijven onveranderd. Oftewel: er is geen sprake van vernieuwing aan het besturingssysteem.

De update is ook maar ruim vijfeneenhalve megabyte groot, met als enige verandering de toevoeging van Google Books aan het toestel. Google Books is een nieuwe toevoeging aan de Play Store, waar je – schrik niet! – boeken kunt downloaden. De meeste boeken zijn – uiteraard – niet gratis, maar een beperkt aantal titels is wel voor nop beschikbaar.

google-books-galaxy-s4-update

Google Books maakt van je Galaxy S4 – of iedere andere smartphone, uiteraard – in feite een eReader. Je kunt door een boek bladeren door heen en weer te vegen, en om het papieren-boek-gevoel in stand te houden is het allemaal voorzien van een animatie alsof je een echte pagina omslaat.

Voor veranderingen aan de software van de Galaxy S4 zelf blijft het dus nog even wachten op een volgende, échte update.

Update:

Zoals hierboven al genoemd blijkt er nóg een verandering te zijn meegekomen met de kleine update van vandaag. Zoals bezoeker Mike al opmerkte, brengt de update óók toegang tot Vodafone’s prille 4G netwerk – tenminste, als jouw abonnement dat ook doet (lees: als je een RED of RED Business abonnement hebt). Samsung Nederland bevestigde dit vanmiddag op Twitter, en voegde er de raad aan toe om het toestel na de update nog één keer opnieuw op te starten.

Meer informatie over Vodafone’s 4G netwerk, en waar deze nu al beschikbaar is vind je HIER.

Reacties

 1. Google Books of eigenlijk Play Books is al enkele weken als app te downloaden. Prima app die voor al je apparaten bijhoudt waar je bent gebleven met lezen. je kunt ook PDF bestanden lezen met de app. Als er boeken zijn die je perse wilt hebben en er voor wilt betalen kijk dan eens bij het aanbod. De boeken die ik wilde hebben waren een paar euro goedkoper als elders……….en er staat bij mij een grote update klaar. Zal straks eens kijken. Zou dat eindelijk….????????????. Heb nu helaas geen tijd.

 2. Deze update verwijdert wel je root access (als je die al had). Ik ga nu kijken of ik ‘m gewoon weer kan rooten zoals voorheen.

 3. Bij geeft hij aan dat het maximum automatische updates is overschreden. Hoe kan ik dit verhelpen

 4. Ook binnen.

 5. Maar kan helaas nog steeds geen apps naar sd verplaatsen.

 6. Raar ik had ook een update binnen maar die was 300+ mb groot?

 7. 380+mb was de mijne dus weet niet wat er veranderd is merk zo nog niet veel j.en geen 4g maar dat zal wel komen omdat ik vodatoestel heb met t-mo abo.Heb wel gevoel dat accu langer mee gaat,en vindt camera wat beter .

 8. Hoe kan ik zien of ik de upgrade gehad heb ?
  Moet er dan die google books als app op staan ?

 9. Na update stond mijn tijd niet meer op automatisch vanaf netwerk, maar op Australische tijd. Even terug ingesteld en probleem opgelost.

 10. Matthijs zegt:

  Deze update kan niet downloaden. Ook niet via kies. Toestel zegt de het toestel Up to date is

Laat wat van je horen

*