Kleine update ‘branded’ T-Mobile Samsung Galaxy S4 (update: activeert 4G)

samsung-galaxy-s4-t-mobile-4g-updateSinds vanmorgen is er een nieuwe update beschikbaar voor de branded T-Mobile variant van de Samsung Galaxy S4. Het gaat hier nog niet om de update naar Android 4.3 – sterker nog: de verschillen zijn miniem.

De update van vandaag verandert namelijk niets aan de firmware versie van het toestel – nummer XXUDHM7. Ook de builddate is dus gelijk aan de huidige firmware, die al begin september werd uitgerold. Wel is de zogeheten country salescode – CSC – nieuwer: I9505TNLMDH3 (was: I9505TNLMDH2).

Bij gebrek aan branded T-Mobile toestel kan ik hier niet nagaan wat deze update precies doet. Een klein gokje: aangezien er qua firmware niks veranderd is, én T-Mobile half november haar 4G netwerk gaat activeren, zou het kunnen zijn dat het hier gaat om de benodigde instellingen voor het gebruik van dit nieuwe netwerk.

Heb jij een branded Galaxy S4 van T-Mobile? Laat dan hieronder even weten of en wat jij opmerkt. Bijvoorbaat dank!

Update: zoals Ruud hieronder bevestigt (waarvoor dank!), is het inderdaad de mogelijkheid om een 4G netwerk te gebruiken die door deze update wordt geactiveerd.

(via)

Reacties

 1. Monique zegt:

  Gekke vraag maar moet je deze update altijd uitvoeren, ik heb het nog even uitgesteld.
  En wat zijn dan de consequenties?

 2. Merk geen verschil hoor word tijd voor de 4.3 update

 3. Ik heb m’n telefoon geupdate vanmorgen. Had ik niet moeten doen! Hij vreet batterij + is warm, terwijl ik m niet gebruik.

 4. Desmond zegt:

  Qua stabiliteit of iets dergelijks niks veranderd….. Misschien die nutteloze update om het gezeur voor te zijn ivm de 4.3 die in oktober zou komen….

 5. Heb even gekeken en na de Update is het mogelijk om bij netwerkmodus LTE/WCDMA/GSM te selecteren. Voorheen was dit niet mogelijk.

 6. De grote vraag blijft natuurlijk wanneer we nu eindelijk de 4.3 update krijgen want het is inmiddels 31 oktober en Samsung had belooft dat we hem in oktober zouden ontvangen of komen ze voor de zoveelste keer hun beloftes niet na!
  Hoop dat bluetooth LE dan ook echt bruikbaar wordt zodat ik eindelijk mijn Polar H7 hartslagmeter kan gebruiken.

 7. En android 4.3 zou in Oktober komen we leven nu 31ste het is allemaal vaag..!!!

 8. Samsung zou de uitrol in oktober van start laten gaan, en dat hebben ze wel gehaald.
  Neemt niet weg dat het wel allemaal wat sneller kan.

 9. ik heb een s4 en zit echt te wachten op 4.3 mijn gear heb ik al 4 x opgeladen en heeft nog niet om mijn pols gezeten.:-)

 10. Richard zegt:

  Android 4.4 is vandaag gelanceerd en wij zitten nog met Android 4.2!
  Toch wel jammer dat die updates niet sneller kunnen.

 11. Op dit moment trek ik een update van 683mb naar binnen.

 12. sergio de miranda zegt:

  Waar blijve die updates 4.3 en 4.4

 13. heb de nieuwe update nog ni voor 4g en heb abonoment en als ik kies gebruik zegd hij dat ik alle laatste update heb kan iemand helpen

 14. Monique van Dijk zegt:

  Alweer zo’n rot update! Na de vorige (grote) update van mijn T Mobile S4 had ik veel problemen met de batterij. Hij trok hem binnen een dag leeg. Daarnaast bleef ie regelmatig hangen met tekst invoeren en crashte mijn telefoon tig keer. Het is, volgens mij na een herstel-update, een tijdje goed gegaan. Maar nu, na deze korte update WEER diezelfde problemen! Zijn er nog meer mensen met deze klachten? Ik word er doodziek van!

 15. Mario Brinkbaumer zegt:

  @Monique en @EstherIk heb ook de volgende problemen batterij wordt loei heet, daarna hangen en scherm blokkeert. begin al een beetje spijt te krijgen dat ik de iPhone heb laten vallen.

  • Monique van Dijk zegt:

   @Mario, ben blij dat ik niet de enige ben met deze problemen. Vorige keer ging het na een tijdje weer goed. Ik wacht het nu nog maar ff af. Anders trek ik wel weer aan de bel bij T-Mobile zelf :-p

 16. Louis Franssen zegt:

  Na de update naar android 4.3 eb ik verschillende problemen met mijn S4.
  Batterij wordt heet.
  Krijg waarschuwing over gevaarlijke apps
  en hij start om de minuut vanzelf op. pas als ik de batterij er meer als 2 minuten uithaal start hij weer normaal op. 1 dag later gebeurd weer precies hetzelfde. Spijt dat ik mijn NOKIA 920 niet meer heb.

 17. John Lintjens zegt:

  Ik heb na de update van mijn T-Mobile S4 diverse problemen, continu melding van gevaarlijke apps en kan mijn beltoon niet meer wijzigen. Zeer irritant, kan wijzigen in instellingen wat ik wil, standaard beltoon blijft er in staan, baal als een stekker dat ik update heb uitevoerd.

 18. Mensen, na een update (NA ELKE UPDATE), voer een factory-reset uit (na BACKUPS gemaakt te hebben!!) en dan zou het toestel goed moeten werken, zo niet > Reparatie of RMA.

 19. van Iperen zegt:

  ik heb de update geinstaleerd maar hoe kan ik 4g aktiveren

Laat wat van je horen

*