JP Morgan analist: Europese Samsung Galaxy S4 komt met Exynos 5 Octa processor

Echt duidelijker worden de geruchten er de laatste dagen niet op. Nadat er nogal wat informatie opdook dat Samsung haar nieuwe Galaxy S4 mogelijk zal voorzien van Qualcomm’s Snapdragon 600 processor, schrijft een Taiwanese analist van JP Morgan nu dat de Europese Galaxy S4 wél met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor op de markt zal verschijnen.

samsung-galaxy-s4-exynos-5-octa-toch-in-europa

Op zich klinkt dat allemaal vrij logisch. Ook de Galaxy S3 kwam in verschillende markten met verschillende processoren in de winkels te liggen, en dus is een soortgelijk scenario voor de Galaxy S4 niet onlogisch. Tóch beweren bronnen van een Duits Samsung blog dat tenminste één toestelversie ook in Europa met de Snapdragon processor komt. Het laat zich raden dat het dan waarschijnlijk om de versie met een 4G/LTE antenne gaat.

En zo blijf er veel onduidelijkheid bestaan over welk kloppend hart we straks in de Galaxy S4 zullen aantreffen. Mij maakt het eigenlijk niet eens zoveel uit: de Snapdragon 600 is een meer dan prima processor, terwijl de Exynos 5 Octa natuurlijk wel een nieuw en uniek stukje technologie met zich meebrengt – in de vorm van de dubbele quadcore ‘big.LITTLE’ configuratie die zowel razendsnel als behoorlijk energiezuinig moet zijn.

Over ruim twee weken zullen we het allemaal weten – maar ik ben bang dat het zo nog twee lange weken gaan worden…

(via)

Reacties

  1. Dubbele quadcore, is dat zoiets als een octocore?

Laat wat van je horen

*