99 Problems but a phone ain’t one (update: Magna Carta app nu te installeren!)

Update 24 juni: de Magna Carta app is nu te installeren in de Play Store – ook in ons land. De eerste miljoen downloaders kunnen straks Jay Z’s nieuwe album gratis downloaden. Wees er dus snel bij!

Oorspronkelijke bericht:

In haar onophoudelijke bestorming van de Amerikaanse smartphone markt heeft Samsung de nogal bekende rapper Shawn Carter, pardon: Jay Z, weten te strikken voor een toffe, exlusieve actie. Zijn nieuwe album, Magna Carta Holy Grail zal namelijk drie dagen vóór de officiële release al verkrijgbaar zijn voor bezitters van een Galaxy S4, S3 of Note 2. Gratis. Tenminste, voor de eerste miljoen geïnteresseerden.

samsung-galaxy-s4-jay-z

Om voor een gratis download in aanmerking te komen, kun je vanaf 24 juni de Magna Carta app installeren in de Play Store. De app biedt een inkijk in de verhalen en processen achter Jay Z’s nieuwe album, en tevens kunnen de eerste miljoen gebruikers via de app vanaf 4 juli – drie dagen voor de rest van de wereld – het nieuwe album voor nop downloaden.

Al met al een aardige actie van Samsung en Jay Z, die naar verluid een slordige twintig miljoen dollar opstrijkt voor deze originele manier om zijn nieuwe album te lanceren. Wat nog niet volledig duidelijk is, is of deze actie óók toegankelijk is voor Galaxy gebruikers buiten de VS. Hopelijk wordt dat uiterlijk op 24 juni duidelijk, als de Magna Carta app beschikbaar komt – of niet – in de Play Store.

Als voorproefje op het geheel is in ieder geval de onderstaande video gelanceerd, waarin naast Jay Z zelf een heel blik bekende producers te zien is zoals Rick Rubin (die eerder al 99 Problems produceerde), Timbaland en Pharell Willams.

(via 1, 2)

Reacties

 1. Johanna zegt:

  Buiten de VS is de app dus niet verkrijgbaar?

  • Marvin zegt:

   Dat is dus nog niet duidelijk – hoewel ik zie dat mijn formulering wat verwarrend is 🙂 Uiterlijk de 24e komen we erachter…

   • Fikri zegt:

    weet je ondertussen al of het buiten de VS ook verkrijgbaar is?

    • Marvin zegt:

     Heb m net geïnstalleerd, dus ja!

     • Fikri zegt:

      ja dat je m kan installeren dat was bij je eerdere berichtgeving al duidelijk (dacht ik) maar of je ook daadwerkelijk die album kreeg was niet duidelijk… toch? of eh… heb ik iets verkeerd gelezen ergens??? in iedergeval: Thanks!

     • Marvin zegt:

      Dat is inderdaad nog even afwachten… maar ik kon in ieder geval kiezen tussen de expliciete of cleane versie van het album, dus voorlopig ga ik er maar vanuit dat het allemaal goed komt 🙂

Laat wat van je horen

*