Ja, er komt nóg een update voor de Samsung Galaxy S4

Vandaag kregen Duitse Samsung Galaxy S4 gebruikers met een unbranded toestel een nieuwe firmware update – inderdaad, amper een week na de vorige.

samsung-galaxy-s4-update-xxuemke

Ruim een week geleden kon je hier al lezen dat er een fix voor die irritante beveiligingsmelding – die de Galaxy S4 plaagde sinds de update naar Android 4.3 – onderweg was. Prompt kwam twee dagen later de bijbehorende update, die vooralsnog alleen via Samsung’s Kies software te installeren lijkt. Maar ondanks deze ‘Kies-only update’ van vorige week, en een verbeterd beveiligingsbeleid dat tussendoor ook nog achteloos voorbij kwam, zit er dus nóg een update in de pijpleiding.

Het is een kleintje van slechts een megabyte of vijftien, en het is dan ook niet helemaal duidelijk wat hij doet. Wel brengt hij een extreem actuele firmwareversie – XXUEMKE, builddate 27 november – en is de melding in Kies voor Duitse gebruikers grappigerwijs in het Nederlands.

Het is natuurlijk mogelijk dat de update van vorige week niet helemaal de ‘definitieve bugfixes‘ bevatte, die de kreukels uit Android 4.3 moeten strijken. Het zou verklaren waarom Samsung de update uiteindelijk niet over the air aanbood, maar alleen via Kies. Eerlijk gezegd zijn er in ieder geval op mijn toestel inmiddels eigenlijk geen bugs meer over: de beveiligingsmeldingen komen in ieder geval niet meer langs – van andere problemen was hier toch al geen sprake.

Maargoed, je bent in ieder geval ‘gewaarschuwd’: de kans is groot dat er ergens in de komende dagen dus nóg een update arriveert op je Galaxy S4.

(via)

Reacties

 1. Ik krijg nog steeds die vervelende melding overeen onstabiele internet verbinding.

 2. J.Paenen zegt:

  Ik heb zojuist via Kies 3 een update binnengehaald met aan het eind MKF i.p.v. MKE.
  Ik heb een Nederlands toestel, unbranded!

 3. ik heb de laatste update gedaan maar ik vind de s4 nog steeds niet lekker draaien ik hoop niet dat Samsung de zelfde kant op gaat wat vroeger bij NOKIA gebeurde.

  • Ja hier hetzelfde probleem, geen KNOX problemen, maar hij hapert gewoon. Met scrollen, typen en openen van apps en pagina’s hij blijft gewoon hangen om een paar seconden later weer versneld alles te doen. Terwijl hij voor de update super soepel en snel alles deed. Ik hoop dat de nieuwe patch het oplost anders ga ik hem proberen terug te zetten.

 4. Gisteren geupgrade en nog steeds die irritante Knox melding en ook de instabiele internetverbinding melding dus voor mij geen enkele vooruitgang.
  heb de oude versie via odin maar weer terug gezet. Erg slecht van Samsung….:-(.

 5. Mijn accuduur is na deze update flink toegenomen merk ik de afgelopen 2 dagen. Een positieve effect van deze update dus. Ik heb Samsung Knox uitgeschakeld staan, dus ik kan niet zeggen of de Knox-meldingen nog worden weergegeven.

 6. please please shuttersound op stil…

 7. Heb de nieuwste firmware paar dagen geleden mogen ontvangen, maar moet zeggen dat mijn S4 lekker soepeltjes draait, net zoals de vorige update!

 8. Die laatste update heb ik nog niet gehad… Maar ik heb al wel de 4.3. alleen heel gek maakt mijn telefoon geen gebruik van 4G. Terwijl ik een T-mobile abbo heb en in het dekkingsgebied woon (Amsterdam). Weet je (Marvin) waar dat aan kan liggen? Ben bij een T-mobile winkel binnen gelopen en die vonden het ook vreemd.

  • Leo Missler zegt:

   Misschien een rare vraag, maar is je simkaart ook geschikt om met 4G om te gaan? Ik heb mijn simkaart destijds moeten wisselen… (Vodafoon, Red abo met 4G dekking)…geen problemen in gebieden met 4G dekking (Utrecht)

   • serieus? simkaart? lijkt me sterk… dat zou een dure operatie voor de aanbieders zijn als de simkaart bepalend is… lijkt meer logisch als het een toestel issue is… maar ik ga voor de zekerheid toch ff vragen. Tnx voor de tip man!

    • Leo Missler zegt:

     Mijn oude simcard was alleen geschikt voor 3G netwerk. Was dan ook een simcard die ik al een hele tijd had. Vandaar mijn opmerking over de simcard. Ik werd hierover ingelicht door personeel van Belcompany in Ede (later Vodafoon)

  • Ik heb het zelfde mee gemaakt en had een basebandversie met achteraan j7 heb via kies de laatste voor nederland afgehaald de k8 achteraan en alles opgelost
   Moet u wel zeggen dat er twee zijn voor nederland j7 geen 4g
   K8 wel 4g
   Je moet gewoon via kies3 de k8 afhalen u toestel hangd dan wel 4 uur aan pc dus zie batterij voledig is opgeladen.
   Maar erna is alles opgelost hoop u geholpen te hebben
   Mvg michael

 9. Nou.. laten we hopen dat deze update de enorme lag verhelpt die mijn S4 plaagt sinds de 4.3 update..

  Alles lagged niet normaal.. scrollen over een webpagina en hij blijft een seconde of 2 hangen en schiet dan opeens naar beneden of naar boven. Typen en swypen van woorden gaat ook met enorme lag.. blijft hangen en opeens staan alle woorden er die ik in tussentijd getypt geswyped heb.. zelfs tijdens het typen van deze tekst 6x gebeurd.. Gamen gaat ook met pauzes van een seconde..

  Ik vond de S4 een geweldige snelle telefoon maar de zogenaamde 4.3 “update” heeft hem verkloot.. erg jammer…

  Mark

 10. Leo Missler zegt:

  Net update geïnstalleerd, ga het allemaal nog ervaren. Na de vorige update geen noemenswaardige problemen ervaren. Schrik wel van de mededelingen over het verdwijnen van foto’s en het resetten van veel instellingen (ook gemeld door Samsung, voorafgaande aan de update). Ik vind dat instellingen bij een software update in principe niet mogen wijzigen 😉

 11. Vandaag de 2e 4.3 update gekregen, OTA Kernel versie 27 november. Werkt prima.
  Lekker snel.

 12. OTA? Als ik met mijn S4 check voor updates OTA dan geeft ie bij mij aan dat de laatste al geïnstalleerd staan..
  Mark P

 13. @Mark P: Ja, hier precies hetzelfde!

  @John en Leo M, hebben jullie een branded of unbranded toestel? Of buitenlands misschien?
  Ik heb een NL unbranded S4, maar via Kies en OTA nog steeds niets…

  • Leo Missler zegt:

   Ik heb gewoon een simlock vrij toestel gekocht bij de PDAshop. Volgens mij dus unbranded toestel.

   Info na update is exact gelijk aan hetgeen op de foto staat bovenaan deze pagina 😉

   Geen problemen ondervonden…

 14. Nou of ie er is of niet.. laat hem please snel komen want het is een drama geworden te werken met mijn s4.. Ik gamede graag met de s4 bijvoorbeeld maar daar is nu totaal geen lol meer aan.. zit er sterk over na te denken om terug te gaan naar 4.2..
  Dit is toch mogelijk gewoon met stock rom?

 15. Ik heb ook een nederlands unbranded toestel en OTA geeft hij aan dat de laatste firmware is geinstalleerd. Mijn firmwareversie is de MK8.
  Ik heb ook een ander probleem. Kies 3 geeft aan dat hij geupdate moet worden. Ik neem aan om die laatste firmware update op mijn toestel te installeren. Bij het updaten van kies krijg ik de melding dat de oude versie verwijderd moet worden om de installatie te vervolgen. Vervolgens gaat de installatie in een loop en krijg ik de vraag keer op keer zonder dat de oude versie wordt verwijderd.
  Ik heb gedurende de installatie de oude versie gede-installeerd maar dat heeft niet geholpen. De melding en de loop blijven. Heeft iemand hiervoor een oplossing of heeft iemand de kies versie eindigend op 114.22? Want via de site van samsung krijg je alleen de vorige versie die zichzelf moet updaten.

  • gewoon kies3 geüpdatet, geen problemen, kreeg ook de melding dat de oude versie verwijderd moest worden, maar dat ging vlekkeloos, daarna ging de nieuwe automatisch installeren, ben bang dat het aan jouw machine ligt.

   • ik heb het op een andere pc geprobeerd en het lag idd aan mijn pc. maar nadat kies3 was geupdate gaf hij gewoon aan dat de nieuwste firmware (mk8) geinstalleerd is.
    Zit ik nu dus daarmee.

    • mk8 is ook de laatste….

     Ja, er komt nóg een update voor de Samsung Galaxy S4
     29 november 2013 By Marvin 24 Reacties
     Vandaag kregen DUITSE!!!!Samsung Galaxy S4 gebruikers met een unbranded toestel een nieuwe firmware update – inderdaad, amper een week na de vorige.

     wij moeten hem nog krijgen , niemand met NL unbranded toetstel (PHN) heeft een nieuwere dan MK8 hoor!

 16. Ik begin me steeds meer af te vragen of wij deze überhaupt wel krijgen.. vind het maar erg lang duren gezien ze in Duitsland deze allang hebben…
  Nog even en ik ga mijn phone rooten en terugzetten naar een oudere firmware.. Hij is zowat niet meer te gebruiken zoveel lag..

  Mark P

 17. Gisteren een update gehad en ben er niet over te spreken. Blijft steeds hangen bij alles wat ik typ en ook op internet blijft ie vaak hanger. Daarnaast is het sluitergeluid van de camera weer terug, ook als die op stil staat.

 18. Naar aanleiding van de laatste update heb ik contact gehad met samsung Nederland zo als gewoonlijk kunnen hun geen klachten vinden altijd geven hun de standaard zij vroeg aan mij is er iets bijzonders aan de batterij te zien ik weet niet wat voor aroganten hunter’s dat zijn hun hebben nergens verstand van leuk dat noemen ze hulpdesk.

  • Ik kan weinig van deze reactie maken maar het klinkt iig niet echt positief..haha!
   @Marloes: Ik ben blij te horen dat ik dan niet de enige ben met het lag probleem! Enige wat nog rest is de fix voor dit probleem.. Kom op Samsung.. schiet es op!!!!

 19. Margot Guner zegt:

  Hallo, ik heb sinds een week of wat telkens de meldingen dat alles vast loopt om mijn telefoon. Als ik met 2 mensen app, dan loopt alles vast en krijg ik een zwart beeld met daarop Whatsapp is gestopt, of met andere apps, zoals wordfeud, dan krijg ik hetzelfde, het is echt mega irritant want als ik dus eens iets typ naar iemand, en ik krijg zo’n melding dan moet ik mijn hele verhaal overnieuw typen!!
  Hij is wel weken geleden gemaakt door samsung omdat mijn camera in enen kapot bleek aan de voorkant en mijn hele telefoon vast liep, hij is wel 4 weken weggeweest voor reparatie en daarna is hij zo geworden, andere ook klachten hiermee? Heb al apps verwijderd en opnieuw gedownload maar het blijft, zelfs google play store stopt ermee als hij automatisch update???
  Groetjes Margot

 20. Nightfalls zegt:

  Kreeg vanmorgen een update met buildnummer
  XXUEMKF

  Dus dat lijkt me er alweer 1 verder dan deze duitse. Tot nu toe nog geen verschil gezien.

 21. Ik heb de update

 22. Vanochtend ook de update binnen gekregen naar de mkf.
  Ik ben benieuwd. Ik hoop van de ‘trage netwerk’ melding af te zijn.

 23. Hier ook de update binnengekregen.
  De trage netwerk melding heb ik hier nooit gehad. Tenzij je de melding bedoelt die je krijgt wanneer je automatisch overschakelt naar 3G zodra je een wat slechtere wifiverbinding hebt. Dit is in te stellen in de wifi-settings.

 24. Zojuist update gehad. Ik hoop dat de problemen die ik had nu zijn opgelost.

 25. Vannacht/vanmorgen de update gehad. Nu versie I9505XXUEMKF

 26. Werkt nog steeds voor geen meter. Veel vertraging tijdens het typen. Blijft heel vaak hangen en reageert slecht. Daarnaast nog steeds sluitergeluid bij de camera, niet uit te schakelen.

 27. Kan nu ook geen apps meer bijwerken of installeren.

 28. Philippe zegt:

  Wat ben ik blij dat ik jullie reacties lees, nu weet ik dat de lag probs niet specifiek aan mijn S4 ligt.
  Ik begin nu onderhand een hekel te krijgen aan de Samsun S4, dat merk ik vooral als ik snel ff wat wil opzoeken op het web.

  Gr. een ongelukkige S4 gebruiker.

 29. anoniem zegt:

  Ben op dit topic gekomen via nu.nl waar ik deze link zag staan en voelde me toch geroepen om even te reageren.

  Even een paar tips en een opheldering.
  Als je een Nederlandstalige firmware hebt wil dat nog niet zeggen dat de firmware ZELF Nederlands is. Zeker bij shops die simlockvrije toestellen verkopen wil het nog wel eens voorkomen dat er Franse, Poolse of Russische firmware op staat. Dit wil niet zeggen dat je dat merkt als gebruiker, behalve wanneer je wil gaan updaten.

  Wat je hieraan kunt doen is het volgende. Op deze site http://www.sammobile.com/firmwares/2/ kun je je toestel selecteren (9505) en dan een firmware kiezen, welke je kunt flashen met Odin. Even op Google zoeken hoe te flashen met Odin. Wat je hiervoor nodig hebt is de Samsung USB drivers die ook met Kies komen.

  Als je eenmaal de update hebt geflasht ben je zeker van Nederlandse firmware en kun je daarna zodra er een update is ook meteen de update binnenhalen via OTA. Ik adviseer je dan wel om de PHN (unbranded) versie te kiezen want in de praktijk blijkt dat de branded versies later uitkomen dan de unbranded versies, omdat ze er dan nog hun eigen twist aan geven. Sowieso zit er in de unbranded versie minder bloatware.

  Ik vind Samsung echt fantastische telefoons, maar dat hele Kies is een groot drama. Met Odin flashen is niks mis zolang je er gewoon officiele firmware op zet. Duizenden mensen hebben het al eerder gedaan. Hier http://www.youtube.com/watch?v=bkonj2dICq8 zie je een filmpje hoe het moet en uitleg in de link bij het filmpje. Je hoeft niet bang te zijn dat je toestel ineens geroot is en je krijgt ook geen driehoekjes zolang je de officiele firmware installeert.

  Laatste advies. Als je een firmware update doe dan altijd een factory reset. Het systeem is geupgrade en als er nog resten in staan van het vorige systeem heb je grotere kans op vastlopers en lag. Voordat je een factory reset doet maak eerst een backup van al je foto’s en andere bestanden die je niet kwijt wilt raken. Factory reset doe je zo http://www.hard-reset.com/samsung-galaxy-s4-hard-reset.html

  Succes.

Laat wat van je horen

*