Ja, de Samsung Galaxy S4 komt met meer eye tracking features (of: New York Times geeft SamsungGalaxyS4.nl gelijk)

Dat is dan stiekem toch wel leuk: anderhalve maand geleden was het hier op SamsungGalaxyS4.nl dat je exclusief kon lezen over een tweetal nieuwe features die vermoedelijk in de Galaxy S4 terecht zouden gaan komen: Eye Pause en Eye Scroll. Vandaag meldt de New York Times bij monde van iemand die al met de Galaxy S4 heeft gespeeld, dat het toestel inderdaad over dergelijke features beschikt.

samsung-galaxy-s4-eye-tracking-scroll

Deze anonieme persoon, een medewerker van Samsung zelf naar verluid, weet te vertellen dat de Galaxy S4 kan detecteren wanneer de blik van de lezer de onderkant van het scherm nadert, zodat een volgende paragraaf automatisch in beeld kan verschijnen. Dit lijkt wel verdacht veel op een functie die bij de Europese Unie onder de naam Eye Scroll geregistreerd staat.

Over de Eye Pause feature komen we nog niet zoveel te weten. Zelf speculeerde ik destijds dat het hier waarschijnlijk gaat om het automatisch pauzeren van een video, zodra je niet naar het scherm kijkt, maar als iemand een logischer invulling van die term kan verzinnen hoor ik het graag!

Als laatste wordt nóg eens herhaald dat de software features van de Galaxy S4 belangrijker zullen zijn dan de hardware van het toestel – een idee dat de laatste tijd vaker opduikt. Als de S4 inderdaad met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor, 13 megapixel camera en 1080p full HD scherm op de markt komt, dan moeten de software features toch wel heel erg veel indruk maken om dit soort hardware te overschaduwen (maargoed, ik ben dan ook een tikje een nerd, wat dat betreft 😉 ).

Reacties

  1. Floris zegt:

    Misschien is de Eye Pause vergelijkbaar met de Eye Scroll. Als je automatisch scrollen aan hebt staan voor bijvoorbeeld het lezen van een Ebook, dan pauzeert het scrollen als je op dat moment nog níet de onderkant van het scherm nadert. Ik zou liever hebben dat jou voorspelling klopt (of beide). 🙂

Laat wat van je horen

*