Is dit Samsung’s draadloze oplader voor (o.a.) de Galaxy S4?

Er is al heel wat geschreven over de Samsung Galaxy S4 en de mogelijkheid om deze straks draadloos op te laden. Inmiddels is dus duidelijk dat dit een optionele feature van de Galaxy S4 zal zijn, die je er als accessoire bij zult moeten kopen. So far,so good, zeker als je bedenkt dat vandaag bij de Amerikaanse FCC – een overheidsorgaan dat onder meer test of nieuwe apparaten wel aan alle regeltjes voldoen – een draadloze oplader opdook. Van Samsung. En dan vraag ik me dus af of het hier om dé oplader gaat die straks ook voor de Galaxy S4 verkrijgbaar zal zijn.

samsung-galaxy-s3-draadloze-oplader-fcc-2

Eigenlijk denk ik dat het hier niet zozeer gaat om dé draadloze oplader van de Galaxy S4, maar gewoon om Samsung’s draadloze oplader die je straks kunt gebruiken om allerlei verschillende toestellen op te laden – denk hierbij in ieder geval aan de Galaxy S3 en Galaxy Note 2, maar mogelijk ook aan minder dure modellen die, met de juiste achterklep, ook deze feature ondersteunen.

Vermoedelijk zal Samsung draadloos opladen dus ook niet introduceren – of beter: hérintroduceren, want de feature werd vorig jaar ook al samen met de Galaxy S3 getoond zonder verder op de markt te komen – als een specifieke mogelijkheid van de Galaxy S4, maar als een gewone optie voor een groot deel van de Galaxy serie.

samsung-galaxy-s3-draadloze-oplader-fcc-1

Hoewel ikzelf nog niet echt overtuigd ben van het nut van het opladen van mijn smartphone zonder kabel, moet ik wel zeggen dat ik een oplader zoals de hier getoonde best op mijn bureau zou zetten. En natuurlijk is het wachten op de eerste gebruiker die een stuk uit zijn bureaublad beitelt, zodat de oplader er volledig in geïntegreerd wordt. Dát zou ik dan wel een erg tof idee vinden (maar nee, ik ga zelf niet beitelen hier).

Wanneer we de getoonde oplader in de winkels kunnen verwachten is niet bekend, maar iets zegt mij dat het kort na de release van de Galaxy S4 zal zijn…

(via)

 

Reacties

  1. Het ergste vind ik als het plaatje klopt dat ze weer de wet omzeilen. Telefoons moeten geloof ik verplicht met een standaard connector kunnen worden op geladen. Nu is dat eigenlijk altijd een of andere USB standaard. Maar nee hier gaan we weer fijn terug naar een pinnetje. Heb je nog 2 verschillende adapters nodig ook….

    • Ja, telefoons moeten kunnen worden opgeladen met een lader die met een standaard connector op de telefoon kan worden aangesloten. Hier is geen sprake van aansluiting op de telefoon. Dat stukje gaat namelijk draadloos. De gemaakte afspraken worden dus niet omzeild.

  2. Denk dat het niet klopt! Kijk maar eens goed naar de stekker! dat is geen amerika!!

Laat wat van je horen

*