Je Samsung Galaxy S4 als uitgebreide afstandsbediening: infrarood en WatchOn

De nieuwe slogan die Samsung voor de Galaxy S4 bedacht heeft – ‘Life Companion’ – is natuurlijk een tikkeltje (of twee) over the top, maar dat neemt niet weg dat het toestel bordevol zit met allerlei functies. Sommigen hiervan zijn ongetwijfeld een gimmick, maar van andere is het goed voor te stellen dat ze ook echt bruikbaar zijn in het dagelijks leven. Zo ook de infrarood zender en de WatchOn app, waarmee je Galaxy S4 verandert in een slimme afstandsbediening.

samsung-galaxy-s4-infrarood-ir-watchon-afstandsbediening

Simpel gezegd zijn het twee verschillende dingen: de WatchOn app is in feite een soort televisiegids app, die uiteraard volledig aan te passen is aan je persoonlijke voorkeuren. En dankzij de infrarood zender van de Galaxy S4 kun je iedere televisie vanaf je scherm bedienen.

Wie niet alleen maar ‘een televisie’ heeft, maar één van Samsung’s eigen Smart TV’s, krijgt via WatchOn nog een aantal extra mogelijkheden, zoals het doorschakelen van het televisiebeeld naar je telefoon (handig, voor op de WC!).

In de onderstaande video zie je beknopte uitleg van de mogelijkheden, maar ik weet niet in hoeverre de integratie met het bekijken van films on demand ook in ons land makkelijk beschikbaar zal zijn.

(via)

Reacties

 1. Willy Wonka zegt:

  Vraag me alleen af of dit ook werkt op een andere tv dan een Samsung Smart TV. Die hub en watchon sowieso niet. Is er niet een soort Apple tv kastje maar dan v Samsung om aan te sluiten om een tv alsnog ‘smart’ te maken? Dan zou dit wel een leuke optie zijn. Hoewel ik me afvraag hoeveel film verhuur diensten ze gaan aanbieden in NL.

 2. Het werkt, ik heb een LG TV (geen slimme, maar een oudere plasma) en die is geen probleem.

  Wel een probleem is mijn KPN Glasvezel abbo met een Motorola VIP1856 kastje, want die kent ie dus (nog) niet.
  Leuk idee dat watchon, om gelijk een tv gids enz. op de telefoon te hebben, maar op dit moment heb je er niks aan.
  Nu is het wachten op (gratis) apps die komen gaan om direct met alles te gebruiken, want ik ga dus nooit €30 betalen voor zoiets, zonder zekerheid dat alle apparaten werken.
  En dat zijn er nogal wat bij mij.
  2x LG tv, 2x Popcorn Hour (A-200 en C200, met interne blue-ray speler), LG dvd speler met surround systeem, Motorola kastje, Samsung HD recorder.

 3. HenkieM zegt:

  Mijn app werkt niet vanwege het feit dat mijn Provider UPC ER NIET TUSSEN STAAT en wat Nu

  • Arnold zegt:

   HenkieM geen probleem kies gewoon kpn versie….en voila het werkt.
   Maar en hier komt ie, ik heb eeb samsung tv en kan hem regelen via de S4 maar als je UPC hebt met upc box dan moet je ook die afstandbedienning van upc instellen en gebruiken anders werkt je media box niet correct. Dus meldt je je upc afst.bed. aan als externe bediening. Voor de geluidmodus moet je de originele bediening van de tv op ongeveer 45 zetten om de upc geluid hard zacht normaal te kunnen bedienen.
   Als je nu de telefoon koppelt als afstandbediening moet je je upc bediening steeds opnieuw aanmelden, want als je de tv uitzet en weer aanzet staat deze op de harde stand van de afstandbediening die bij de tv zit. Is handig maar je schrikt je wezeloos ik heb het weer uitgezet van de telefoon, moet het nog verder uitzoeken.

 4. Voor upc kies de fabricant van jouw mediabox in mijn geval cisco. Dat werkt prima!

 5. rjscheer zegt:

  Interessant, waar kan ik die WatchOnn app vinden? Niet in de store zo te zien. en welke app werkte er met infrarood?
  dank
  Robert-Jan

 6. rjscheer zegt:

  Ah, gevonden, niet bij de Samsung apps maar bij de gewone, stom stom..

 7. Ik kan de cisco HD recorder niet vinden. Wie kan mij helpen?

 8. Ik vond deze remote app op youtube, misschien kent deze jullie systemen wel.
  https://www.youtube.com/watch?v=Kx61muXdkfY

 9. Kep sony tv kan zappen op tv kanalen alleen kan niet zappen via ziggo humax die wel erbij staat plzzz help

 10. Hoe zet ik watch on tv uit op mn vergrendelscherm ik vind het irritant dat dat costant op mn vergrendelscherm komt

  • Jan van der Wal zegt:

   Vooralsnog heb je hier weinig aan, want het is mij ook nog niet gelukt Watchon te ontkoppelen van mijn vergrendelscherm, maar ik loop dus inderdaad tegen hetzelfde irritante probleem aan en het leek met goed te melden dat dit voor meer gebruikers speelt

   • Jasper Vervaert zegt:

    Ik heb hem gewoon afgezet.
    Blijven indrukken > app info > uitzetten. Komt niet meer op vergrendelscherm. Geen idee of dit de juiste manier is.

   • Hoi,
    Je kunt bij de instellingen van deze app
    ff scrollen en bij meldingen vinkje weghalen en schuifje verzetten
    succes 😉

 11. Hey hoi, iemand enig idee hoe je watchon aan de praat krijgt voor de settupbox motorola vip1853. Die zowel kpn als telfort gebruikt ? Ik kom er niet uit

  • rolf janssen zegt:

   Ik heb ook een motorola van telfort maar bij mij luk het ook niet.
   Hij pak wel maar gaat 2 zenders te gelijk verder echt balen
   Wie weet iets

   • smart ir remote werkt met de settopbox van Motorola vip1853

    • Dag Jos,
     als het bij jou met de S4 en WatchOn wel lukt met de vip 1853, heb jij dan iets speciaals gedaan. Bij mij werkt aan en uitzetten etc goed maar de zenders kiezen via de app op de S4 op de motorola is een crime. Via het toetsenbordje slaat hij op hol, via de vooruit-terug knop verspringt hij steeds een aantal zenders….

     graag advies

 12. Wil de app niet een beetje erg veel rechten hebben?
  Bijna alles zou je moeten toestaan.
  Of lees ik het verkeerd?

 13. Franciscus zegt:

  Het is me gelukt! Gewoon Watchon aantikken>op dat afstandsbediening icoontje tikken(rechts boven)>menu toets>instellingen. Daar staats ergens iets over de afstandsbediening weghalen ofzo iets.

 14. Ik hb mn sharp tv en mn JVC dvd speler aangesloten gekregen op mn WatchOn. Maar mn Cisco kastje van ziggo lukt maar niet. Iemand een tip?

 15. Ashley zegt:

  Hallo.

  Ik heb een vraag?
  Is watchON echt gratis om films te gaan bekijken via tv kost het me geld der voor?

 16. reinders zegt:

  het werkt bij onze philips tv ook, alleen nu willen we weer de gewone afstandsbediening gebruiken maar werkt helemaal niet meer. Hoe krijgen we deze weer aan de praat?

 17. Hallo,
  Kan iemand mij vertellen hoe ik de Nederlandse zenders via Watchon krijg? krijg alleen maar duitse en belgische zenders te zien in de tv gids, terwijl ik hem wel goed heb ingesteld.

 18. margot zegt:

  Ik probeer het telkens met een tv LG of Samsung maar met mijn telefoon wil het gewoon niet. Ik heb precies dezelfde als mn vriend Galaxy s4 en bij hem doet die het wel. bij de eerste stap werkt het al niet terwijl ik de zelfde instellingen heb als mn vriend. Ligt het aan het infrarood op mn telefoon of doe ik toch wat verkeerd.

Laat wat van je horen

*