Vakantietip: infoberichten uitzetten op je Samsung Galaxy S4

Voor de meesten is het nog niet zover, maar de zomervakantie begint toch langzaam te naderen. En de ervaring leert dat menigeen dan geconfronteerd wordt met zogenaamde Cell Broadcast berichten – in gewoon Nederlands: Infoberichten – die soms grote aantallen op je mobiele telefoon binnenstromen. Om dit voorkomen hierbij alvast een tip hoe je deze Infoberichten kunt uitzetten op je Samsung Galaxy S4.

infoberichten-samsung-galaxy-s4-uitzetten

Als eerste ga je naar je Berichten app, waar je SMSjes kunt sturen. Tik op de Menu toets, en kies Instellingen (1). In het Instellingen scherm moet je vervolgens een stukje naar beneden scrollen naar het kopje Instellingen infobericht (CB). Vink nu Infobericht activeren uit – bij mijn weten staat deze namelijk standaard aangevinkt (op mijn Galaxy S4 wel in ieder geval).

Let op: infoberichten worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld het NL-Alert systeem, waarbij de overheid in noodsituaties iedereen in een bepaald gebied per SMS kan waarschuwen. Wil je deze berichten wel kunnen ontvangen, zet dan alleen Infoberichten uit op het moment dat je last hebt van nietszeggende berichten.

Reacties

 1. Prima dit advies ik werd wel vijf keer per dag door deze vreemde berichten benaderd, wel een stomme fout in de software.
  Aangezien mijn Samsung X cover S5690 niet aangemeld kan worden bij NL-Alert

 2. A. Moisl zegt:

  Veel dank voor dit advies. Vandaag net terug van een vakantie naar Oostenrijk en Duitsland waar ik op 1 dag zelfs meer dan 60 van die infoberichten binnen heb gekregen en aan andere dagen minder.

 3. Bedankt voor de tip! Ik werd gek, meer dan 20 berichten per dag. Nu lekker genieten van mijn vakantie.

 4. Geweldig! Ik had op een dag meer dan 200 berichten!

 5. Heel veel dank, ik kreeg in Engeland tientallen berichten per dag! Ik heb 3x de internationale klantenservice van telfort gebeld, daar had men geen oplossing – en ook 2 klachten via formulier op de telfort website leverden niks op… Heel blij dat ik nu wel het antwoord weet, voordat ik weer naar Engeland ga!

 6. Dank je voor de tip. Ik kreeg wel zestig berichten per dag met de melding dat ik me in de buurt van een Vodafone wifispot bevond.

 7. Hoe kan ik de melding van SMS-en is nu beter uit zetten deze komt elke keer weer als ik van netwerk verander. Is van Vodafone maar ik heb Hollandsnieuwe.
  Heel vervelend. Bvd.fred.

  • Fred, ik word hier ook holder de bolder gek van !!!!!!
   Hoe kan ik dit uitzetten ? Bij wie moeten we aankloppen?
   Vodafone? Samsung ?

   Galaxy s4 heb ik

   • Ik heb dit ook. heb al met ziggo gebeld, maar die weten het ook niet. Hetgeen wat hierboven staat heeft hierop geen invloed. Is om gek van te worden. Als je een telefoonnummer ingeeft pakt die dat niet.

    Hoop op een oplossing.

    • Marlene,

     Zojuist gebeld met Vodafone, die hebben me al eerder verwezen naar een site waar je sms diensten kunt uitzetten.
     Dat heeft geen moer geholpen.
     Daarna gebeld met Belcompany waar ik de telefoon van heb,en die gaan zometeen kijken wat er aan de hand is.
     Wat mij wel opvalt is dat de melding iedere keer verschijnt zodra WIFI word ingeschakeld.
     Is echt om gek van te worden !

     • Ik heb het gevonden mensen .
      Je gaat naar je sms berichten en kiest instellingen je gaat naar rcs service en haalt daar het vinkje weg , klaar.

      Gr fred.

 8. marlene zegt:

  hallo Fred

  is het mogelijk dat dat op de Samsung s4 anders heet de rcs service?

  ik kan deze nl. niet vinden.

  bedankt

 9. Hoi,
  Ik heb hetzelfde probleem, krijg elke keer sms-en is nu beter als mobiele internet activeert.
  Heb serverberichten en infoberichten uitgezet maar blijf het krijgen.
  Ik heb net als Marlene een samsung S4 en ook geen rcs service.
  Graag hulp!!!!
  Groetjes….

  • ik denk dat ik het gevonden heb op mijn Samsung S4
   het is bij instellingen>meer netwerken>Rich Communications, uitvinken.
   Dat is waarschijnlijk de rcs service. Als ik nu wifi uitzet en via mobiel internetten bv ga mailen, krijg ik niet meer dat irritante “sms-en is nu beter”.
   groetjes…

Laat wat van je horen

*