In de planning: honderd miljoen Samsung Galaxy S4’s

Het is weer tijd voor de quiz ‘Voorspel de hoge verkoopaantallen!‘ De inzet vandaag: honderd miljoen stuks Samsung Galaxy S4. Kom maar naar beneden, Peter Misek, analist van een grote investeringsbank.

honder-miljoen-stuks-galaxy-s4

Maar alle gekheid op een stokje: natuurlijk klinkt dat nogal indrukwekkend, zo’n aantal, en het zou dan ook een absoluut verkooprecord betekenen voor Samsung en de gehele Android smartphone markt (maar dat zouden 60 miljoen stuks ook, om maar iets te noemen). Het is dan ook geen bijster interessante ‘analyse’, zeker omdat er niks naar buiten is gekomen over de periode waarin dit moet gaan gebeuren. Zes maanden? Eén jaar? Twee jaar? In totaal? En wat als die honderd miljoen al na tien maanden verkocht zijn? Is het toestel dan uitverkocht? Gaat Samsung net zo lang door met het maken van Galaxy S4’s totdat er honderd miljoen verkocht zijn, al duurt het vijf jaar?

Je merkt het – het getal zegt vrij weinig. Wat een beetje interessanter is, is het idee – geopperd in dezelfde analyse – dat Samsung, om zoveel toestellen te maken, productiecapaciteit zal gebruiken die tot nu toe benodigd was om de flinke orders die nog steeds van de concurrent uit Cupertino komen te vervullen. Met andere woorden: als Samsung zóveel Galaxy S4’s gaat bouwen, kunnen er minder iPhone’s geproduceerd worden.

Nog niet eerder was de concurrentiestrijd tussen Samsung en Apple zodanig hevig, dat deze een directe strijd om productiecapaciteit zou kunnen worden. Productiecapaciteit die natuurlijk voor een belangrijk deel in handen is van Samsung.

Ach, weet je wat? Ik zal hier over pakweg een jaartje nog eens op terugkomen, met de daadwerkelijke verkoop- en productieaantallen in mijn denkbeeldige koffer. Dan weten we in ieder geval of de analist in kwestie te vertrouwen is. Om te voorspellen dat de Samsung Galaxy S4 een verkoopsucces zal worden hoef je namelijk geen analist te zijn. Ook niet, om te voorspellen dat de concurrentiestrijd tussen Apple en Samsung hevig zal worden. En dat wordt ‘ie!

(via)

Reacties

 1. @Marvin

  nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S4

  http://www.sammobile.com/2013/02/15/new-information-confirms-galaxy-s-iv-cpu-screen-and-more/

  Dit betekend voor mij een no buy jammer genoeg

 2. @ Dennis ik las het ook. Ik weet niet in hoeverre het betrouwbaar is. Persoonlijk denk ik dat de info klopt en dat de Octa gereserveerd staat voor de Note 3 en dat wij het moeten doen met de Exynos 5540 ook niet bepaald slecht.

 3. @Klaas

  Dat betekend dus dat ze Note 3 hoger inschatten in vergelijking tot de Samsung Galaxy S4.
  Terwijl ze een stuk meer S3’s verkocht hebben dan Note2’s. En ook vind ik dat ze het niet kunnen maken om de Exynos 5540 te gebruiken voor het high end toestel terwijl ze op de CES de octa core aankondigde.

Laat wat van je horen

*