Het beste van twee werelden: MoDaCo Switch op je Samsung Galaxy S4

Hoewel hij in ons land niet officieel te koop is, kon je HIER al eerder lezen over de speciale Google Edition van de Samsung Galaxy S4. Deze toestelvariant is niet uitgerust met Samsung’s eigen TouchWiz Nature UX interface, maar met een ‘pure’ versie van Google’s Android besturingssysteem. Dankzij de applicatie MoDaCo Switch kun je straks beide interfaces op je Galaxy S4 hebben, zodat er makkelijk tussen kunt switchen.

samsung-galaxy-s4-modaco-switch-touchwiz-stock-android

Natuurlijk is het een kwestie van smaak welke interface je zelf het liefst gebruikt, maar het is duidelijk dat beide omgevingen voor- en nadelen bieden. Samsung’s Nature UX interface maakt optimaal gebruik van álle sensoren die in de Galaxy S4 ingebouwd zitten, inclusief alle features die hierdoor mogelijk zijn zoals Air View  en Air Gesture. Een ‘kale’ Android interface laat dus een hoop mogelijkheden van het toestel onbenut.

Aan de andere kant is een groot voordeel van een dergelijke pure Android versie, dat de updates een stuk sneller komen: Samsung zit niet meer tussen Google en de gebruiker.

Met MoDaCo Switch heb je dus in feite het beste van twee werelden op één telefoon: je kunt heel eenvoudig schakelen tussen de twee versies van het besturingssysteem. Het enige echte nadeel: je krijgt geen automatische updates meer voor Samsung’s ‘helft’ van de software.

Desalniettemin zitten er veel mensen op de app – die zich momenteel nog in de testfase bevindt – te wachten. Dit bleek onlangs, toen de crowdfunding campagne van de ontwikkelaar binnen de korste keren voldoende geld opleverde om de ontwikkeling van de app voor de Galaxy S4 mogelijk te maken.

In de onderstaande video geeft de maker van voorproefje van MoDaCo Switch:

(via)

Reacties

  1. Spijtig dat je je gsm moet rooten daarvoor 🙁

  2. Wat is root ? Voor en na delen?
    EN hoe doe je dat?

Laat wat van je horen

*