Tip: de Help app van de Samsung Galaxy S4

Als je net je nieuwe Samsung Galaxy S4 hebt uitgepakt, is het je heel misschien wel opgevallen: er zit geen ontzettend dik handboek bij. En dat is fijn. Maar wie toch graag een stukje uitleg krijgt over het gebruik, de mogelijkheden, en de eindeloze lijst met features kan ook op het toestel zelf prima terecht – als je er niet achteloos overheen kijkt tenminste. De Galaxy S4 is namelijk uitgerust met een prima Help functie.

samsung-galaxy-s4-help-app

Deze Help functie is in feite gewoon een applicatie. Je vindt ‘m dus gewoon tussen je apps – oftewel: ga naar je Apps overzicht (1) en zoek daar naar de Help app met de blauwe pictogram met wit vraagteken (2). Simpel.

samsung-galaxy-s4-help-tip

Het handige van deze app is, dat deze voor een hoop functies je gelijk doorstuurt naar de juiste menu’s of andere schermen. Je hoeft dus niet op te zoeken hoe je iets moet doen, om vervolgens zelf naar de juiste instellingen te gaan – dat kan gewoon vauit de Help app zelf, door na de uitleg op ‘Nu starten‘ te tikken (3).

samsung-galaxy-s4-help-app-2

Al met al een fijne handleiding, die helaas heel wat mensen over het hoofd zien omdat hij netjes zit weggestopt tussen alle andere apps. Mocht je toch de voorkeur geven aan een fikse handleiding van 150 pagina’s in PDF formaat – om ‘m, ik noem maar wat, uit te kunnen printen – dan kun je altijd nog HIER terecht.

Reacties

 1. Janny Ennes zegt:

  wat ik niet kan vinden: hoe kan ik foto’s toevoegen aan mijn contacten? Zie anderen bij het ontvangen van een telefoongesprek een foto van de beller . Ik weet niet of deze galaxy4 dit kan!
  Graag advies, Janny Ennes

  • Marvin zegt:

   Als je een contact opent op je telefoon zie je linksboven zo’n standaardplaatje van een gezicht. Als je daarop tikt, kun je een afbeelding instellen die bij dat contact hoort.

 2. albert de kluijver zegt:

  Leuk allemaal maar ik krijg steeds maar de mededeling “geen verbinding” & ” mobiele gegevens uitgeschakeld” en ik kan nergens vinden hoe ik die weer terug kan krijgen. Dank U bijvoorbaat voor hulp.

 3. Hallo, ik heb een app ongewild op mijn s4 mini, en wel de swipe, of bladertoets en wil deze graag uitzetten of verwijderen.

Laat wat van je horen

*