Hands on: Samsung Galaxy S4 Mini, Active en Zoom

Gisteravond hield Samsung in Londen haar Premiere 2013 evenement, waar een flink aantal nieuwe producten aan de wereld werden getoond. Van de partij waren een aantal leden van de Galaxy S4 familie, te weten de S4 Mini, de S4 Active en de S4 Zoom. En hoewel al deze toestellen al eerder werden onthuld, zien we nu ook uitgebreide hands on video’s opduiken.

Samsung Galaxy S4 Mini

De kleine broer van de grote – of beter gezegd: gewone – Galaxy S4 is natuurlijk de S4 Mini. Qua uiterlijk lijkt de Mini als twee druppels water op zijn grote broer, maar door het kleinere 4,3 inch beeldscherm is hij net even een stukje compacter. Aan de binnenkant zijn de verschillen groter: de S4 Mini is voorzien van een 1,7 GHz dual core processor, een acht megapixel camera, en de schermresolutie is met 960 bij 540 pixels lager dan die van de grote S4. Wél beschikt het toestel over dezelfde nieuwe features, zoals Air View en Air Gesture.

De Galaxy S4 Mini komt na de zomer naar ons land, en kreeg eerder al een adviesprijs mee van 499 euro – een stuk goedkoper dan de grote S4. Voor meer foto’s en details kun je HIER terecht – nu is het tijd voor een stukje video:

Samsung Galaxy S4 Active:

Een ander nieuw lid van de S4 familie – en misschien wel de interessantste – is de Galaxy S4 Active. De Active is een variatie op de gewone S4 die water- en stofdicht is, en dankzij de stevige behuizing tegen een of twee (of meer) stootjes kan. Technisch gezien is dit toestel nagenoeg gelijk aan de S4 zelf – alleen de camera heeft met zijn acht megapixels een wat lagere resolutie, en het vijf inch scherm heeft dezelfde hoge – 1080p full HD – resolutie maar is van het TFT LCD type.

Meer informatie over de S4 Active kon je HIER al lezen, het toestel ligt nog deze zomer in de schappen voor een adviesprijs van 649 euro.

Samsung Galaxy S4 Zoom

In iedere bijt hoort een vreemde eend – en de S4 Zoom mag deze rol vervullen. Het toestel is (wat mij betreft) namelijk net iets meer camera dan smartphone. Technisch gezien is de S4 Zoom vergelijkbaar met de hierboven getoonde Galaxy S4 Mini – maar dan met 16 megapixel camera en een lens met 10x optische zoom.

De precieze details van de Zoom, inclusief een paar voorbeeldfoto’s, vind je HIER. Deze camera/telefoon heeft een adviesprijs van 549 euro, en zal in de loop van de zomer te koop zijn.

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*