Hands on met de draadloze oplader van de Samsung Galaxy S4 (update: oplaadtijd)

Update 7 april: Inmiddels zijn de eerste laadtests opgedoken met de draadloze oplader van de Samsung Galaxy S4. Zoals verwacht duurt draadloos laden een stuk langer dan bekabeld opladen: bijna vier uur (versus één uur en 50 minuten via de standaard lader). Dit is niet verrassend, maar het onderstreept wel dat draadloos laden op dit moment nog een beetje een gimmick is. Een leuke gimmick, dat wel.

Oorspronkelijke bericht:

Het is een heuse hype, maar wel een waarvan het praktische nut nog een beetje bewezen moet worden: draadloos opladen. Ook de Samsung Galaxy S4 kan – optioneel, dus na aanschaf van de benodigde accessoires – opgeladen worden zonder dat je telkens een kabel in het toestel moet pluggen. Hoe het er allemaal uit ziet en hoe het werkt zie je in de onderstaande (Duitstalige) video.

In de video zie je niet alleen hoe simpel het draadloos opladen werkt – leg de Galaxy S4 op de lader, en klaar – maar ook dat het toestel over een speciale achterklep beschikt die dit alles mogelijk maakt. De maker van de video lijkt kort op te merken dat de S4 met deze achterklep mogelijk een fractie dikker is dan met de normale achterkant, maar helemaal duidelijk wordt dit verder niet.

De oplaadkit – oplader plus speciale achterklep – gaat straks vermoedelijk rond de 50 euro kosten, en komt als het goed is tegelijk met de Galaxy S4 zelf op de markt.

(via 1, 2)

Reacties

 1. Roelof zegt:

  Als hij ook in het zwart wordt geleverd ga ik hem zeker kopen

 2. Moreshwar zegt:

  From where can I buy Wireless Charger for S4 in Nederland and/or Europe

 3. Dexter zegt:

  Het leek mij leuk dat draadloze laden, maar de langere laadtijd en het zwaardere/dikkere achterkantje wat dan op het toestel moet staan me tegen, nog even afgezien van de kosten.

  Aangezien ik er niet van houd mijn toestellen aan draadjes te hangen en zo’n micro-usb toch vrij fragiel is heb ik het ‘probleem’ anders opgelost.

  Ik heb de Samsung acculader Samsung Original EB-K600BEWEGWW aangeschaft. Dit is een klein, elegant doosje waarin – je raadt het al – een 2600 mAh Galaxy S4 accu kan worden opgeladen.

  NB: een reserve accu is bij de prijd inbegrepen, net als een handig doosje om een accu in op te bergen (voor onderweg).

  Afgezet tegen de prijs van een losse accu kost het ladertje (inmiddels) nauwelijks méér.

  Wat mij betreft een onmisbare accessoire. Gewoon even de accu verwisselen en je kunt gelijk weer door, zonder gedoe met draadjes…

  Eén van de redenen waarom ik weer voor Samsung heb gekozen!

Laat wat van je horen

*