Onder de loep: Group Play op de Samsung Galaxy S4

Dat de Samsung Galaxy S4 over een flinke sloot features beschikt is duidelijk. Eentje hiervan is Group Play: het gesynchroniseerd tonen of afspelen van verschillende media op verschillende Galaxy toestellen. Tijd om een blik te werpen.

samsung-galaxy-s4-group-play

De meest voor de hand liggend toepassing van Group Play op de Galaxy S4 is natuurlijk het afspelen van muziek op verschillende toestellen. In de onderstaande video is te zien hoe één toestel wordt gebruikt als controle toestel, waarmee de muziekkeuze bepaald wordt, maar ook het volume op alle toestellen geregeld kan worden. Daarnaast kan er per toestel worden gekozen of deze als linker of rechter luidspreker fungeert.

Naast muziek is het ook mogelijk om synchroon afbeeldingen te bekijken, bestanden direct te delen, én games te spelen.

Group Play gebruikt de ingebouwde NFC chip van de Galaxy S4 om de toestellen direct contact te laten maken. Deze methode kwamen bestond in de Galaxy S3 al onder de naam S Beam, maar Group Play is een flinke doorontwikkeling van dit concept.

Hoewel het verleidelijk is om Group Play af te doen als flauwe gimmick – wat ik zelf ook geneigd ben te doen – is het interessant om te bedenken dat een flink aantal features van de Galaxy S4 in de toekomst ook naar toestellen zoals de Galaxy S3 en de Note 2 komen. Daarnaast zijn nieuwe Galaxy smartphones – zoals de onlangs aangekondigde Galaxy Mega serie – óók voorzien van Group Play. Het zal dus op termijn geen ‘exlusief feestje’ voor Galaxy S4 bezitters zijn, maar eentje waar iedereen met een S3, Note 2, S4 of ander een ander nieuw Galaxy toestel aan mee kan doen. En dán wordt Group Play een stuk interessanter dan het op het eerste gezicht lijkt.

(via)

Reacties

 1. Vincent zegt:

  Dit vindt ik persoonlijk dus echt vet!

  als je het gebruikt een tweede, maar puur omdat het KAN

 2. Daisy zegt:

  Is het ook mogelijk om extra games voor group play te downloaden? Zo ja, kan iemand mij vertellen waar ik dat kan doen

 3. Galaxys compatible? Galaxy s4 en tablet 10.1
  gaan dus niet samen. S4 heeft group play en note 10.1 heeft groep afspelen.
  is daar verschil in? Layouts zijn haast identiek. Tablet galaxy note 10.1 heeft alleen geen nfc als ik mij niet vergis.
  en dat is dan volgens mij de kern van de grap.

  Ik baal daar wel van, koop kort na elkaar 2 dure galaxy toestellen in vertrouwen dat ze samen een hoge mate vsn compatibiliteit hebben, hetgeen mij dus teleurstelt.

Laat wat van je horen

*