Gorilla Glass 3 voor de Samsung Galaxy S4?

Een nieuw jaar, een nieuwe smartph…nee! Een nieuw type glas! Hoe verrassend dit ook mag klinken, toch is dit ongeveer hoe de jongens en meisjes van Corning hun planning maken. Voor 2013 staat Gorilla Glass 3 op het programma, en het lijkt het me niet meer dan logisch dat de Samsung Galaxy S4 één van de belangrijkste kandidaten is voor toepassing van deze nóg sterkere glassoort.

samsung-galaxy-s4-gorilla-glass-3

Wie de naam Corning Inc. zo gauw even niets zegt: dit Amerikaanse bedrijf maakt sinds een paar jaar hét glas dat in iedere zichzelf respecterende smartphone gebruikt wordt. Smartphones zijn van nature niet de meest robuuste apparaten, maar als je het scherm zou voorzien van normaal huis-tuin-en-keuken-glas dan kon je iedere paar weken wel een nieuw toestel kopen. Vandaar dus dat fabrikanten als Samsung en Apple maar al te graag het befaamde Gorilla Glass van Corning gebruiken voor hun dure telefoons.

samsung-galaxy-s4-gorilla-glass-3-2

De derde versie van dit aapachtig sterke glas wordt binnen nu en een paar dagen onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Gorilla Glass 3 is maarliefst drie keer zo krasbestendig als de vorige variant, biedt 40% reductie in zichtbare krassen op het oppervlak (hoe die twee feiten samengaan kan ik me niet direct voorstellen, maar ik ben dan ook geen glaskundige), en is 50% sterker als er reeds schade is ontstaan.

Het liefst wil ik natuurlijk lezen: ‘ja, nú kun je je smartphone gewoon op de stoep kwakken zonder dat er iets kapot gaat’, maar ik vrees dat dat nog niet het geval zal zijn. Los daarvan, hulde voor de ontwikkelingen op het gebied van glas. Tenslotte acht ik de kans, zoals gezegd, erg groot dat ook de Samsung Galaxy S4 hiervan zal profiteren.

(via)

Laat wat van je horen

*