‘Geavanceerde’ versie Samsung Galaxy S4 mogelijk ook in Europa (maar waarschijnlijk niet in NL)

Een tijdje geleden al bracht Samsung in haar thuisland Zuid-Korea een soort van gepimpte versie van de Galaxy S4 op de markt met een snellere processor en een zogeheten LTE Advanced internetverbinding. En hoewel het in eerste instantie logisch leek dat deze ‘Galaxy S4 Advanced’ alleen in Zuid-Korea verkocht zou gaan worden, lijkt het er nu op dat het toestel ook aan deze kant van de aardbol in sommige schappen komt te liggen.

samsung-galaxy-s4-advanced-nederland

Systeeminformatie over de Galaxy S4 met LTE-A

Waar de ‘gewone’ Samsung Galaxy S4 in ons land voorzien is van Qualcomm’s quad core Snapdragon 600 processor, draait deze ‘Advanced’ versie – productcode GT-I9506 – op de snellere Snapdragon 800 processor met een kloksnelheid tot maarliefst 2,3 GHz en de verbeterde Adreno 330 grafische processor.

Maar toch is dé unieke feature van het toestel, dat het een van de allereerste is die de nieuwe LTE Advanced – of LTE-A, of categorie 4 LTE – verbindingsstandaard kan gebruiken. Hiermee zijn downloadsnelheden van 300 Mbit/s haalbaar.

De grote vraag die zich dan opdringt is natuurlijk of deze snellere Galaxy S4 ook naar Nederland zal gaan komen. Die kans schat ik klein – de eerste ‘gewone’ LTE netwerken worden hier nu pas uitgerold, en het gaat nog jaren duren (als in: denk aan het jaar 2020) voordat we hier toe zijn aan de LTE Advanced standaard.

samsung-galaxy-s4-advanced-nederland-antutu-2

Een aardige AnTuTu score (maar omdat het om een testtoestel gaat niet veel hoger dan ‘onze’ Nederlandse Galaxy S4)

Overigens moet de internationale versie van de Galaxy S4 GT-I9506 nog officieel geïntroduceerd worden. Volgens geruchten gaat dit ergens in de komende weken gebeuren – of uiterlijk vlak voor de IFA beurs die begin september in Berlijn wordt gehouden.

Wie toch graag een smartphone wil met de Snapdragon 800 processor, heeft trouwens grote kans deze straks in de aankomende Samsung Galaxy Note 3 aan te treffen, die ook begin september onthuld zal worden.

(via)

 

Reacties

  1. Willy Wonka zegt:

    Leuk, maar vind de gewone Galaxy S4 al snel zat. 300 mbits download is wel leuk, maar ik download toch geen grote bestanden via mobiel internet ivm een max van 1.5 GB. Laten ze maar eens die update uitrollen in NL waarmee we apps naar de SD kunnen schrijven. Ondertussen heeft elke EU land de update op NL na.. heel raar. Duitsland heeft hem nu al een paar maanden gewoon.

  2. Thomas S. zegt:

    Nederland is ook niet zo interessant als andere landen

Laat wat van je horen

*